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ほとんどの西洋化された社会では、砂糖に加入した飲み物の消費が驚くほど増加しています。多くの大人にとって、これらの飲み物は、毎日のカロリー摂取量のかなりの割合を表しています。ここでは、糖への拡張曝露が眼窩前頭皮質(OFC)における挙動とタンパク質発現を変化させるかどうかを調査しました。オスの成人Sprague-Dawleyラット(グループあたりn = 8)を26日間、水または10%のショ糖溶液で治療しました。運動挙動は、治療の最初と最終日に測定され、その後治療後1週間で測定されました。治療を受けない1週間の期間の後、スクロース処理されたラットは対照よりも有意に活性でした。最終的な行動検査の2時間後、脳を迅速に除去し、OFCのプロテオーム分析のために準備しました。各グループからの3つのラットの3つのラットのラベルフリー定量銃プロテオーム解析では、290個のタンパク質がコントロールグループと比較した場合、ショ糖処理群で差次的に発現していることがわかりました。プロテオームの主要な変化は、エネルギー代謝、ミトコンドリア機能、およびストレスに対する細胞反応に関連するタンパク質で見られました。この研究では、砂糖が特定の神経障害を引き起こすことを示唆しようとはしていませんが、アルツハイマー病、パーキンソン病、統合失調症などの神経障害でタンパク質の同様の変化が見られています。
ほとんどの西洋化された社会では、砂糖に加入した飲み物の消費が驚くほど増加しています。多くの大人にとって、これらの飲み物は、毎日のカロリー摂取量のかなりの割合を表しています。ここでは、糖への拡張曝露が眼窩前頭皮質(OFC)における挙動とタンパク質発現を変化させるかどうかを調査しました。オスの成人Sprague-Dawleyラット(グループあたりn = 8)を26日間、水または10%のショ糖溶液で治療しました。運動挙動は、治療の最初と最終日に測定され、その後治療後1週間で測定されました。治療を受けない1週間の期間の後、スクロース処理されたラットは対照よりも有意に活性でした。最終的な行動検査の2時間後、脳を迅速に除去し、OFCのプロテオーム分析のために準備しました。各グループからの3つのラットの3つのラットのラベルフリー定量銃プロテオーム解析では、290個のタンパク質がコントロールグループと比較した場合、ショ糖処理群で差次的に発現していることがわかりました。プロテオームの主要な変化は、エネルギー代謝、ミトコンドリア機能、およびストレスに対する細胞反応に関連するタンパク質で見られました。この研究では、砂糖が特定の神経障害を引き起こすことを示唆しようとはしていませんが、アルツハイマー病、パーキンソン病、統合失調症などの神経障害でタンパク質の同様の変化が見られています。
In most Westernized societies, there has been an alarming increase in the consumption of sugar-sweetened drinks. For many adults these drinks represent a substantial proportion of their total daily caloric intake. Here we investigated whether extended exposure to sugar changes behavior and protein expression in the orbitofrontal cortex (OFC). Male adult Sprague-Dawley rats (n = 8 per group) were treated for 26 days with either water or a 10% sucrose solution. Locomotor behavior was measured on the first and last day of treatment, then 1 week after treatment. Following the 1-week period free from treatment, sucrose treated rats were significantly more active than the control. Two hours following final behavioral testing, brains were rapidly removed and prepared for proteomic analysis of the OFC. Label free quantitative shotgun proteomic analyses of three rats from each group found 290 proteins were differentially expressed in the sucrose treated group when compared to the control group. Major changes in the proteome were seen in proteins related to energy metabolism, mitochondrial function and the cellular response to stress. This research does not seek to suggest that sugar will cause specific neurological disorders, however similar changes in proteins have been seen in neurological disorders such as Alzheimer's disease, Parkinson's disease and schizophrenia.
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