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腸内微生物叢による安定同位体(13)c標識および非標識イヌリン異化の運命は、健康なラットモデルで評価されました。Sprague-Dawleyの雄ラットは、セルロースまたはイヌリンのいずれかを含む食事にランダムに割り当てられ、これらの食事を3日間与えました。日(d)4に、投与されたイヌリン食に割り当てられたラット(13)c-labelledイヌリン。次に、サンプリング(D4、D5、D6、D7、D10、D11)まで、それぞれの非ラベル化食(セルロースまたはイヌリン)を与えました。(13)c-labelled基質の摂食後、呼吸分析により、(13)C-Inulinが36時間以内に宿主から除去されたことが示されました。糞便(13)Cは、a(13)c過剰が24時間(d5)で最大に達し、その後徐々に減少して腸からのイヌリンのクリアランスを実証しました。D4からD6からD6への盲腸有機酸濃度の変動が大きく、摂取したセルロースと比較したラットで観察される酢酸、酪酸、プロピオン酸の濃度が高くなりました。イヌリンは、セルロース食と比較して、甲状腺微生物グリコシダーゼ活性、結腸窩の深さの増加、糞便出力と多糖の含有量の減少に影響を与えました。要約すると、食事中のイヌリンの存在は、大きな腸微生物発酵にプラスの影響を与えました。
腸内微生物叢による安定同位体(13)c標識および非標識イヌリン異化の運命は、健康なラットモデルで評価されました。Sprague-Dawleyの雄ラットは、セルロースまたはイヌリンのいずれかを含む食事にランダムに割り当てられ、これらの食事を3日間与えました。日(d)4に、投与されたイヌリン食に割り当てられたラット(13)c-labelledイヌリン。次に、サンプリング(D4、D5、D6、D7、D10、D11)まで、それぞれの非ラベル化食(セルロースまたはイヌリン)を与えました。(13)c-labelled基質の摂食後、呼吸分析により、(13)C-Inulinが36時間以内に宿主から除去されたことが示されました。糞便(13)Cは、a(13)c過剰が24時間(d5)で最大に達し、その後徐々に減少して腸からのイヌリンのクリアランスを実証しました。D4からD6からD6への盲腸有機酸濃度の変動が大きく、摂取したセルロースと比較したラットで観察される酢酸、酪酸、プロピオン酸の濃度が高くなりました。イヌリンは、セルロース食と比較して、甲状腺微生物グリコシダーゼ活性、結腸窩の深さの増加、糞便出力と多糖の含有量の減少に影響を与えました。要約すると、食事中のイヌリンの存在は、大きな腸微生物発酵にプラスの影響を与えました。
The fate of stable-isotope (13)C labelled and non-labelled inulin catabolism by the gut microbiota was assessed in a healthy rat model. Sprague-Dawley male rats were randomly assigned to diets containing either cellulose or inulin, and were fed these diets for 3 days. On day (d) 4, rats allocated to the inulin diet received (13)C-labelled inulin. The rats were then fed the respective non-labelled diets (cellulose or inulin) until sampling (d4, d5, d6, d7, d10 and d11). Post feeding of (13)C-labelled substrate, breath analysis showed that (13)C-inulin cleared from the host within a period of 36 hours. Faecal (13)C demonstrated the clearance of inulin from gut with a (13)C excess reaching maximum at 24 hours (d5) and then declining gradually. There were greater variations in caecal organic acid concentrations from d4 to d6, with higher concentrations of acetic, butyric and propionic acids observed in the rats fed inulin compared to those fed cellulose. Inulin influenced caecal microbial glycosidase activity, increased colon crypt depth, and decreased the faecal output and polysaccharide content compared to the cellulose diet. In summary, the presence of inulin in the diet positively influenced large bowel microbial fermentation.
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