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微生物除染のための非サーマル技術は、食品の安全性を確保するためにより一般的になっています。この研究では、コロナ放電プラズマジェット(CDPJ)を使用して、乾燥したアラスカポロックシュレッドの微生物汚染物質の不活性化に使用されました。コロナプラズマジェットは、電流強度1.5 aで生成され、電極先端とサンプルの間に25 mmのスパン長が維持されました。乾燥したシュレッドのCDPJ処理(0〜3分)、微生物汚染物質、すなわち有酸素および海洋細菌、および黄色ブドウ球菌は、それぞれ2.5、1.5、および> 1.0の対数単位で不活性化されました。また、カビと酵母汚染物質の1つのログの減少が観察されました。不活性化パターンは、擬似優先速度またはSingh-Heldmanモデルによく適合しています。CDPJ処理は、未処理のコントロールと比較して、いくつかの例外を除いて、物理化学的特性、すなわち色特性、揮発性塩基性窒素、および乾燥魚の細断の過酸化物の変化の統計的に有意な変化を及ぼさなかった(P> 0.05)。さらに、CDPJ治療は、乾燥魚の細断の感覚特性に大きな影響を与えませんでした。
微生物除染のための非サーマル技術は、食品の安全性を確保するためにより一般的になっています。この研究では、コロナ放電プラズマジェット(CDPJ)を使用して、乾燥したアラスカポロックシュレッドの微生物汚染物質の不活性化に使用されました。コロナプラズマジェットは、電流強度1.5 aで生成され、電極先端とサンプルの間に25 mmのスパン長が維持されました。乾燥したシュレッドのCDPJ処理(0〜3分)、微生物汚染物質、すなわち有酸素および海洋細菌、および黄色ブドウ球菌は、それぞれ2.5、1.5、および> 1.0の対数単位で不活性化されました。また、カビと酵母汚染物質の1つのログの減少が観察されました。不活性化パターンは、擬似優先速度またはSingh-Heldmanモデルによく適合しています。CDPJ処理は、未処理のコントロールと比較して、いくつかの例外を除いて、物理化学的特性、すなわち色特性、揮発性塩基性窒素、および乾燥魚の細断の過酸化物の変化の統計的に有意な変化を及ぼさなかった(P> 0.05)。さらに、CDPJ治療は、乾燥魚の細断の感覚特性に大きな影響を与えませんでした。
Nonthermal techniques for microbial decontamination are becoming more common for ensuring food safety. In this study, a corona discharge plasma jet (CDPJ) was used for inactivation of microbial contaminants of dried Alaska pollock shreds. Corona plasma jet was generated at a current strength of 1.5 A, and a span length of 25 mm was maintained between the electrode tip and the sample. Upon the CDPJ treatment (0 to 3 min) of dried shreds, microbial contaminants namely aerobic and marine bacteria, and Staphylococcus aureus were inactivated by 2.5, 1.5, and >1.0 log units, respectively. Also, a one-log reduction of molds and yeasts contaminants was observed. The inactivation patterns are fitted well to the pseudo-first-order kinetics or Singh-Heldman model. The CDPJ treatment did not exert statistically significant (P > 0.05) changes in physicochemical properties, namely color characteristics, volatile basic nitrogen, and peroxide value of dried fish shreds, with some exceptions, as compared to untreated controls. Furthermore, CDPJ treatment had no significant impact on the sensory characteristics of dried fish shreds.
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