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Canadian journal of diabetes2016Aug01Vol.40issue(4)

2型糖尿病の成人の食事パターンは、心代謝リスク因子を予測します

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:2型糖尿病とともに生きる人々の食事を調べると、食事が病気の進行にどのように影響するかの理解が向上する可能性があります。私たちは、2型糖尿病とともに生きる成人の食事パターンを導き出し、パターン、社会人口学的変数、心血管代謝の危険因子間の関連を調査しました。 方法:食事パターンは、主成分分析(PCA)を使用して2型糖尿病を伴う196人の成人の食物頻度アンケート(FFQ)に由来していました。さまざまな食事パターンスコアに多重回帰モデルが適合し、食事の変動を説明する各変数の限界的な寄与を推定しました。食事パターン全体の臨床変数の違い、性別、喫煙、総エネルギー摂取量の調整が評価されました。 結果:3つの主要成分(PC)、またはパターンが特定され、食事の総分散の56.5%を説明しました:(PC1)揚げ物、ケーキ、アイスクリーム。(PC2)魚と野菜。(PC3)パスタ、ジャガイモ、パン。女性の性別、現在の喫煙者、および総エネルギーは、パターンに関連していました。総エネルギーは、各パターンで最大の分散を占めています(揚げ物、ケーキ、アイスクリームでは11.2%、魚や野菜で3.89%、パスタ、ジャガイモ、パンで9.21%)。性別、喫煙、総エネルギーの調整後、パスタ、ジャガイモ、パンのパターンは、収縮期血圧と低密度のリポタンパク質コレステロールと反比例しました。 結論:特徴付けられた3つの異なる食事パターンのうち、炭水化物ベースのパターンは、心代謝リスク因子と最も密接に関連していた。食事の修正を通じて2型糖尿病とともに生きる人々による自己管理をよりよく理解し、改善するには、同等の機器を使用した食事の測定と評価のさらなる改善と、明らかに健康な集団との比較が必要です。

目的:2型糖尿病とともに生きる人々の食事を調べると、食事が病気の進行にどのように影響するかの理解が向上する可能性があります。私たちは、2型糖尿病とともに生きる成人の食事パターンを導き出し、パターン、社会人口学的変数、心血管代謝の危険因子間の関連を調査しました。 方法:食事パターンは、主成分分析(PCA)を使用して2型糖尿病を伴う196人の成人の食物頻度アンケート(FFQ)に由来していました。さまざまな食事パターンスコアに多重回帰モデルが適合し、食事の変動を説明する各変数の限界的な寄与を推定しました。食事パターン全体の臨床変数の違い、性別、喫煙、総エネルギー摂取量の調整が評価されました。 結果:3つの主要成分(PC)、またはパターンが特定され、食事の総分散の56.5%を説明しました:(PC1)揚げ物、ケーキ、アイスクリーム。(PC2)魚と野菜。(PC3)パスタ、ジャガイモ、パン。女性の性別、現在の喫煙者、および総エネルギーは、パターンに関連していました。総エネルギーは、各パターンで最大の分散を占めています(揚げ物、ケーキ、アイスクリームでは11.2%、魚や野菜で3.89%、パスタ、ジャガイモ、パンで9.21%)。性別、喫煙、総エネルギーの調整後、パスタ、ジャガイモ、パンのパターンは、収縮期血圧と低密度のリポタンパク質コレステロールと反比例しました。 結論:特徴付けられた3つの異なる食事パターンのうち、炭水化物ベースのパターンは、心代謝リスク因子と最も密接に関連していた。食事の修正を通じて2型糖尿病とともに生きる人々による自己管理をよりよく理解し、改善するには、同等の機器を使用した食事の測定と評価のさらなる改善と、明らかに健康な集団との比較が必要です。

OBJECTIVES: Examining the diets of people living with type 2 diabetes may improve understanding of how diet affects disease progression. We derived dietary patterns in adults living with type 2 diabetes and explored associations among patterns, sociodemographic variables and cardiometabolic risk factors. METHODS: Dietary patterns were derived from food frequency questionnaires (FFQs) in 196 adults with type 2 diabetes using principal components analysis (PCA). Multilinear regression models were fitted for the differing dietary pattern scores so as to estimate the marginal contribution of each variable explaining variations in diet. Differences in clinical variables across dietary patterns, adjusting for sex, smoking and total energy intake, were assessed. RESULTS: Three principal components (PCs), or patterns, were identified, explaining 56.5% of the total variance in diet: (PC1) fried foods, cakes and ice cream; (PC2) fish and vegetables; and (PC3) pasta, potatoes and breads. Female sex, current smoker and total energy were significant associated with patterns. Total energy accounted for the greatest amount of variance in each pattern (11.2% for fried foods, cakes and ice cream, 3.89% for fish and vegetables and 9.21% for pasta, potatoes and breads). After adjustment for sex, smoking and total energy, the pasta, potatoes and breads pattern was inversely associated with systolic blood pressure and low-density lipoprotein-cholesterol. CONCLUSIONS: Of the 3 distinct diet patterns characterized, the carbohydrate-based pattern was most closely associated with cardiometabolic risk factors. To better understand and improve self-management by people living with type 2 diabetes through dietary modifications, further improvements in measuring and assessing diet using comparable instruments and comparisons with apparently healthy populations is required.

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