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Food chemistry2016Aug01Vol.204issue()

酸素とエラギタンニンの変動、およびフランスのオーク樽で熟成した赤ワインの臓器型特性は、近赤外系によって分類されました

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

バレルでのワイン老化中、エラギタンニンなどの木材からの抗酸化分子は可溶化され、ワイン分子や酸素と反応します。ただし、濃度は非常に多様です。酸素は、ワインのパラメーターと有機能力の知覚に役割を果たすため、重要な要因です。5つのバレルモダリティが使用されました。NIRS手順を使用して分類された3つのポリフェノールインデックス(IP)、および3つの穀物品質。樽には、発光技術を使用して酸素を測定するための窓が装備されていました。ワインのエラギタンニン濃度とその臓器型特性を監視しました。酸素濃度は老化の最初の8日間に急速に減少し、この現象は、より高いIPおよび中粒の樽で著しく顕著に顕著でした。エラギタンニン濃度は、木材分類や酸素消費と相関していると考えられていました。さらに、エラギタンニンレベルが最も低いワインは、収string、苦い、木質、煙のような/トーストティが少ないと説明されていたため、有機肺型の特性が大きく影響を受けました。

バレルでのワイン老化中、エラギタンニンなどの木材からの抗酸化分子は可溶化され、ワイン分子や酸素と反応します。ただし、濃度は非常に多様です。酸素は、ワインのパラメーターと有機能力の知覚に役割を果たすため、重要な要因です。5つのバレルモダリティが使用されました。NIRS手順を使用して分類された3つのポリフェノールインデックス(IP)、および3つの穀物品質。樽には、発光技術を使用して酸素を測定するための窓が装備されていました。ワインのエラギタンニン濃度とその臓器型特性を監視しました。酸素濃度は老化の最初の8日間に急速に減少し、この現象は、より高いIPおよび中粒の樽で著しく顕著に顕著でした。エラギタンニン濃度は、木材分類や酸素消費と相関していると考えられていました。さらに、エラギタンニンレベルが最も低いワインは、収string、苦い、木質、煙のような/トーストティが少ないと説明されていたため、有機肺型の特性が大きく影響を受けました。

During wine aging in barrels, antioxidant molecules from wood, such as ellagitannins, are solubilized and react with wine molecules and oxygen. However, their concentrations are highly variable. Oxygen is an important factor, as it plays a role in wine parameters and organoleptic perceptions. Five barrel modalities were used; three polyphenol indices (IP), classified using the NIRS procedure, and three grain qualities. Barrels were equipped with windows to measure the oxygen using luminescence technology. The ellagitannin concentrations in the wine and its organoleptic properties were monitored. Oxygen concentrations decreased quickly during the first 8days of aging and this phenomenon was significantly more marked in barrels with a higher IP and medium grain. The ellagitannin concentrations were believed to be correlated with wood classification and oxygen consumption. Furthermore, the organoleptic properties were significantly impacted, as the wine with the lowest ellagitannin level was described as less astringent, bitter, woody, and smoky/toasty.

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