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私たちの目的は、性別と年齢に応じて、食事の主要栄養素摂取とその主な源を分析することでした。結果は、スペイン人口の全国的に代表的なサンプル(9〜75歳)を使用した断面研究(「スペインの人体測定、摂取量、エネルギーバランス」)から導き出されました。平均食事性タンパク質摂取量は74.5±22.4 g/日で、肉と肉製品は主な源(33.0%)でした。平均炭水化物摂取量は185.4±60.9 g/日であり、小児および青年で高かった。主にパン、穀物(49%)が主な貢献者でした。砂糖の摂取量で最初にランク付けされた牛乳および乳製品(23%)。平均脂質摂取量は78.1±26.1 g/日で、若い年齢層で高かった。寄与は、主にオイルと脂肪(32.5%、オリーブオイル25.6%)と肉と肉製品(22.0%)からのものでした。脂質プロファイルは、比較的高いモノ飽和脂肪酸摂取量を示し、そのうちオリーブオイルは38.8%を寄与しました。飽和脂肪酸は、肉と肉の製品、牛乳と乳製品、油と脂肪から組み合わせたもの(> 70%)でした。多価不飽和脂肪酸は、主に油と脂肪からのものでした(31.5%)。スペインの人口における主要栄養素の摂取と分布は、特に子供や青年の人口参照の摂取量と栄養目標とはほど遠いものです。
私たちの目的は、性別と年齢に応じて、食事の主要栄養素摂取とその主な源を分析することでした。結果は、スペイン人口の全国的に代表的なサンプル(9〜75歳)を使用した断面研究(「スペインの人体測定、摂取量、エネルギーバランス」)から導き出されました。平均食事性タンパク質摂取量は74.5±22.4 g/日で、肉と肉製品は主な源(33.0%)でした。平均炭水化物摂取量は185.4±60.9 g/日であり、小児および青年で高かった。主にパン、穀物(49%)が主な貢献者でした。砂糖の摂取量で最初にランク付けされた牛乳および乳製品(23%)。平均脂質摂取量は78.1±26.1 g/日で、若い年齢層で高かった。寄与は、主にオイルと脂肪(32.5%、オリーブオイル25.6%)と肉と肉製品(22.0%)からのものでした。脂質プロファイルは、比較的高いモノ飽和脂肪酸摂取量を示し、そのうちオリーブオイルは38.8%を寄与しました。飽和脂肪酸は、肉と肉の製品、牛乳と乳製品、油と脂肪から組み合わせたもの(> 70%)でした。多価不飽和脂肪酸は、主に油と脂肪からのものでした(31.5%)。スペインの人口における主要栄養素の摂取と分布は、特に子供や青年の人口参照の摂取量と栄養目標とはほど遠いものです。
Our aim was to analyze dietary macronutrient intake and its main sources according to sex and age. Results were derived from the ANIBES ("Anthropometry, Intake and Energy Balance in Spain") cross-sectional study using a nationally-representative sample of the Spanish population (9-75 years old). Mean dietary protein intake was 74.5 ± 22.4 g/day, with meat and meat products as the main sources (33.0%). Mean carbohydrate intake was 185.4 ± 60.9 g/day and was higher in children and adolescents; grains (49%), mainly bread, were the main contributor. Milk and dairy products (23%) ranked first for sugar intake. Mean lipid intake was 78.1 ± 26.1 g/day and was higher in younger age groups; contributions were mainly from oils and fats (32.5%; olive oil 25.6%) and meat and meat products (22.0%). Lipid profiles showed relatively high monounsaturated fatty acid intake, of which olive oil contributed 38.8%. Saturated fatty acids were mainly (>70%) combined from meat and meat products, milk and dairy products and oils and fats. Polyunsaturated fatty acids were mainly from oils and fats (31.5%). The macronutrient intake and distribution in the Spanish population is far from population reference intakes and nutritional goals, especially for children and adolescents.
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