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背景:青年期の食事に対する学校の食品環境の影響の証拠は、低所得国と中所得国ではまだほとんど探求されていません。私たちは、学校の食料環境と近隣の近くと青少年の不健康な食品の定期的な消費との関連を評価することを目指しました。 方法:2012年にブラジルの9年生の公立および私立学校に通っている青少年の代表的なサンプルから、ブラジル全国学校の健康調査(Pense)によって収集された横断データを使用しました。)不健康な食べ物(ソフトドリンク、袋詰めされた塩辛いスナック、揚げた塩辛いスナックとお菓子)と、同じ食べ物といくつかの健康的なオプション(フルーツとフルーツジュース)のカフェテリアまたは代替アウトレットでの学校の入手可能性。マルチレベルロジスティック回帰モデルを実行しました。 結果:学校内で清涼飲料(私立学校または1.23; 95%CI = 1.14-1.33;公立学校OR = 1.13; 95%CI = 1.06-1.20)を販売しているカフェテリアがあり、塩味がたっぷりのスナック(私立学校または= 1.4195%CI = 1.26-1.57;公立学校または= 1.16 95%CI = 1.08-1.24)は、学生の間のこれらの不健康な食品の消費量の増加と関連していました。私立学校では、フルーツと天然のフルーツジュースを販売するカフェテリアは、袋詰めの塩味のスナック(OR = 0.86; 95%CI 0.77-0.96)およびソフトドリンク(OR = 0.85; 95%CI = 0.76-0.94)の生徒の消費量の減少と関連していました。さらに、公立学校でのブラジルの学校の食品プログラムで食事を食べることは、不健康な食品の消費量の減少に関連していました。 結論:学校の食品環境で利用可能な食品は、ブラジルの青少年の間で不健康な食物の消費に関連しています。
背景:青年期の食事に対する学校の食品環境の影響の証拠は、低所得国と中所得国ではまだほとんど探求されていません。私たちは、学校の食料環境と近隣の近くと青少年の不健康な食品の定期的な消費との関連を評価することを目指しました。 方法:2012年にブラジルの9年生の公立および私立学校に通っている青少年の代表的なサンプルから、ブラジル全国学校の健康調査(Pense)によって収集された横断データを使用しました。)不健康な食べ物(ソフトドリンク、袋詰めされた塩辛いスナック、揚げた塩辛いスナックとお菓子)と、同じ食べ物といくつかの健康的なオプション(フルーツとフルーツジュース)のカフェテリアまたは代替アウトレットでの学校の入手可能性。マルチレベルロジスティック回帰モデルを実行しました。 結果:学校内で清涼飲料(私立学校または1.23; 95%CI = 1.14-1.33;公立学校OR = 1.13; 95%CI = 1.06-1.20)を販売しているカフェテリアがあり、塩味がたっぷりのスナック(私立学校または= 1.4195%CI = 1.26-1.57;公立学校または= 1.16 95%CI = 1.08-1.24)は、学生の間のこれらの不健康な食品の消費量の増加と関連していました。私立学校では、フルーツと天然のフルーツジュースを販売するカフェテリアは、袋詰めの塩味のスナック(OR = 0.86; 95%CI 0.77-0.96)およびソフトドリンク(OR = 0.85; 95%CI = 0.76-0.94)の生徒の消費量の減少と関連していました。さらに、公立学校でのブラジルの学校の食品プログラムで食事を食べることは、不健康な食品の消費量の減少に関連していました。 結論:学校の食品環境で利用可能な食品は、ブラジルの青少年の間で不健康な食物の消費に関連しています。
BACKGROUND: Evidence of the influence of the school food environment on adolescent diet is still little explored in low- and middle-income countries. We aimed to evaluate the association between food environment in schools and the immediate vicinity and the regular consumption of unhealthy food among adolescents. METHODS: We used cross-sectional data collected by the Brazilian National Survey of School Health (PeNSE) from a representative sample of adolescents attending 9th grade public and private schools in Brazil, in 2012. We estimated students' regular consumption (>5days/week) of unhealthy food (soft drinks, bagged salty snacks, deep fried salty snacks and sweets) and school availability, in the cafeteria or an alternative outlet, of the same food plus some healthy options (fruit and natural fruit juice). We performed multilevel logistic regression models. RESULTS: Having a cafeteria inside school selling soft drinks (private schools OR=1.23; 95% CI=1.14-1.33; public schools OR=1.13; 95% CI=1.06-1.20) and deep fried salty snacks (private schools OR=1.41 95% CI=1.26-1.57; public schools OR=1.16 95% CI=1.08-1.24) was associated with a higher consumption of these unhealthy foods of among students. In private schools, cafeteria selling fruit and natural fruit juice was associated with lower student consumption of bagged salty snacks (OR=0.86; 95% CI 0.77-0.96) and soft drinks (OR=0.85; 95% CI=0.76-0.94). In addition, eating meals from the Brazilian School Food Program in public schools was associated with a lower consumption of unhealthy foods. CONCLUSIONS: Foods available in the school food environment are associated with the consumption of unhealthy food among adolescents in Brazil.
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