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Environmental science and pollution research international2017Dec01Vol.24issue(36)

メタボロミクスアプローチを使用して、日本のメダカ、オリジアスラティペの2,4-ジクロロフェノール曝露の評価

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

この研究では、20(Lグループ)および2000μg/L(Hグループ)2,4-ジクロロフェノール(DCP)の名目濃度に対するメダカ(オリジアスラテペ)の水媒介曝露の代謝効果を、ガスクロマトグラフィー/質量を使用して検査しました。分光法(GC/MS)メタボロミクスアプローチ。主成分分析(PCA)がPC1に沿ったL、H、およびコントロールグループを分離して、24時間の暴露でDCPの毒性効果を説明しました。さらに、LグループとHグループは、PCAスコアプロットで96時間でPC1に沿って分離されました。これらの結果は、DCPの効果が暴露濃度と時間に依存していることを示唆しています。トリカーボクシルサイクルの代謝産物の変化は、2,4-DCPにさらされた魚には、特に96時間の暴露で、DCPを代謝および排除するためにより多くのエネルギーが必要であることが示唆されました。DCPにさらされた魚の時間依存的応答がGC/MSデータで観察され、DCP濃度が高いほど、濃度が低いことに反応して観察されたものよりも24時間で大きな効果があることが示唆されました。さらに、いくつかの必須アミノ酸(アルギニン、ヒスチジン、リジン、イソロイシン、ロイシン、メチオニン、フェニルアラニン、トレオニン、トリプトファン、およびバリン)が減少し、DCPのDCP曝露とDCPの飢star状態と高濃度曝露は過剰な過剰を吸収する可能性があります。アミノ酸からのエネルギー。

この研究では、20(Lグループ)および2000μg/L(Hグループ)2,4-ジクロロフェノール(DCP)の名目濃度に対するメダカ(オリジアスラテペ)の水媒介曝露の代謝効果を、ガスクロマトグラフィー/質量を使用して検査しました。分光法(GC/MS)メタボロミクスアプローチ。主成分分析(PCA)がPC1に沿ったL、H、およびコントロールグループを分離して、24時間の暴露でDCPの毒性効果を説明しました。さらに、LグループとHグループは、PCAスコアプロットで96時間でPC1に沿って分離されました。これらの結果は、DCPの効果が暴露濃度と時間に依存していることを示唆しています。トリカーボクシルサイクルの代謝産物の変化は、2,4-DCPにさらされた魚には、特に96時間の暴露で、DCPを代謝および排除するためにより多くのエネルギーが必要であることが示唆されました。DCPにさらされた魚の時間依存的応答がGC/MSデータで観察され、DCP濃度が高いほど、濃度が低いことに反応して観察されたものよりも24時間で大きな効果があることが示唆されました。さらに、いくつかの必須アミノ酸(アルギニン、ヒスチジン、リジン、イソロイシン、ロイシン、メチオニン、フェニルアラニン、トレオニン、トリプトファン、およびバリン)が減少し、DCPのDCP曝露とDCPの飢star状態と高濃度曝露は過剰な過剰を吸収する可能性があります。アミノ酸からのエネルギー。

In this study, the metabolic effects of waterborne exposure of medaka (Oryzias latipes) to nominal concentrations of 20 (L group) and 2000 μg/L (H group) 2,4-dichlorophenol (DCP) were examined using a gas chromatography/mass spectroscopy (GC/MS) metabolomics approach. A principal component analysis (PCA) separated the L, H, and control groups along PC1 to explain the toxic effects of DCP at 24 h of exposure. Furthermore, the L and H groups were separated along PC1 at 96 h on the PCA score plots. These results suggest that the effects of DCP depended on exposure concentration and time. Changes in tricarboxylic cycle metabolites suggested that fish exposed to 2,4-DCP require more energy to metabolize and eliminate DCP, particularly at 96 h of exposure. A time-dependent response in the fish exposed to DCP was observed in the GC/MS data, suggesting that the higher DCP concentration had greater effects at 24 h than those observed in response to the lower concentration. In addition, several essential amino acids (arginine, histidine, lysine, isoleucine, leucine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan, and valine) decreased after DCP exposure in the H group, and starvation condition and high concentration exposure of DCP could consume excess energy from amino acids.

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