著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
鉄ピオリン酸(FEPP)は、その白色のために、食物の要塞と栄養補助食品で広く使用されている鉄源であり、不溶性Fe塩では非常にまれです。その溶解は、人体におけるFe吸着の重要な決定要因ですが、FEPPの溶解度特性は複雑であり、よく理解されていません。このレポートは、pHの関数と過剰なピロリン酸イオンの関数としてのFEPPの溶解度に関する研究です。FEPPパウダーは、3〜6のpH範囲に控えめに溶けますが、pH <2およびpH> 8ではわずかに溶けます。ピロリン酸イオンの存在下では、Fe(III)とピロリン酸イオンの間の可溶性複合体が形成されるため、pH 5-8.5でFEPPの溶解度が強く増加し、イオン鉄濃度全体の8〜10倍の増加をもたらします。この発見は、要塞化された食品、飲料、栄養補助食品の設計に重要な鉄の生物学的利用能を強化するのに有益です。
鉄ピオリン酸(FEPP)は、その白色のために、食物の要塞と栄養補助食品で広く使用されている鉄源であり、不溶性Fe塩では非常にまれです。その溶解は、人体におけるFe吸着の重要な決定要因ですが、FEPPの溶解度特性は複雑であり、よく理解されていません。このレポートは、pHの関数と過剰なピロリン酸イオンの関数としてのFEPPの溶解度に関する研究です。FEPPパウダーは、3〜6のpH範囲に控えめに溶けますが、pH <2およびpH> 8ではわずかに溶けます。ピロリン酸イオンの存在下では、Fe(III)とピロリン酸イオンの間の可溶性複合体が形成されるため、pH 5-8.5でFEPPの溶解度が強く増加し、イオン鉄濃度全体の8〜10倍の増加をもたらします。この発見は、要塞化された食品、飲料、栄養補助食品の設計に重要な鉄の生物学的利用能を強化するのに有益です。
Ferric pyrophosphate (FePP) is a widely used iron source in food fortification and in nutritional supplements, due to its white colour, that is very uncommon for insoluble Fe salts. Although its dissolution is an important determinant of Fe adsorption in human body, the solubility characteristics of FePP are complex and not well understood. This report is a study on the solubility of FePP as a function of pH and excess of pyrophosphate ions. FePP powder is sparingly soluble in the pH range of 3-6 but slightly soluble at pH<2 and pH>8. In the presence of pyrophosphate ions the solubility of FePP strongly increases at pH 5-8.5 due to formation a soluble complex between Fe(III) and pyrophosphate ions, which leads to an 8-10-fold increase in the total ionic iron concentration. This finding is beneficial for enhancing iron bioavailability, which important for the design of fortified food, beverages, and nutraceutical products.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。