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背景:筋肉の強さの低下は、高齢者の健康の結果につながる可能性があります。フタル酸エステル曝露と筋肉の強度との間の潜在的な関連性は以前に提案されましたが、直接調査されていません。フタル酸エステルの曝露は下手グリップ強度に関連しており、関連性は食事性オメガ6によってオメガ3比に変更されると仮定しました。 方法:韓国のソウルとアサンで募集された1,228人の参加者(60歳以上)を分析しました。研究参加者は2012年から2015年の間に最大3回調査されました。すべての調査で、尿サンプルを収集し、各手のハンドグリップ強度を2回測定しました。尿フタル酸代謝物濃度とハンドグリップ強度との関連は、線形混合モデルを使用して評価されました。ソウルの最初の調査に参加した391人の個人からの食事情報に基づいて、8.81(75番目の分位)をカットオフ値として使用して、オメガ6とオメガ-3比が高くて低い人とオメガ3比を持つ人のための関連性の不均一性を評価しました。 結果:モノ - (2-エチル-5-オキソヘキシルフタル酸エクセル酸(MEOHP)、モノ - (2-エチル-5-ヒドロキシヘキシル)フタレート(MEHHP)、およびモノ-N-ブチルフタル酸(MNBP)のモノ - エチル-5-オキソヘキシルフタル酸エキシル酸塩(MEOHP)のログ変換されたクレアチニン調整濃度の濃度(MNBP)は、すべての患者に関連しています。-0.42、すべてのP値<0.05)フタル酸塩のバイオマーカーとハンドグリップの強さは、オメガ-6からオメガ-3の比率によって層別化された場合、関連性が高い。 結論:フタル酸エステルのバイオマーカーと高齢者のハンドグリップの強度との間の逆関連を発見しました。この関連は、食事のオメガ6によってオメガ3比に変更されました。
背景:筋肉の強さの低下は、高齢者の健康の結果につながる可能性があります。フタル酸エステル曝露と筋肉の強度との間の潜在的な関連性は以前に提案されましたが、直接調査されていません。フタル酸エステルの曝露は下手グリップ強度に関連しており、関連性は食事性オメガ6によってオメガ3比に変更されると仮定しました。 方法:韓国のソウルとアサンで募集された1,228人の参加者(60歳以上)を分析しました。研究参加者は2012年から2015年の間に最大3回調査されました。すべての調査で、尿サンプルを収集し、各手のハンドグリップ強度を2回測定しました。尿フタル酸代謝物濃度とハンドグリップ強度との関連は、線形混合モデルを使用して評価されました。ソウルの最初の調査に参加した391人の個人からの食事情報に基づいて、8.81(75番目の分位)をカットオフ値として使用して、オメガ6とオメガ-3比が高くて低い人とオメガ3比を持つ人のための関連性の不均一性を評価しました。 結果:モノ - (2-エチル-5-オキソヘキシルフタル酸エクセル酸(MEOHP)、モノ - (2-エチル-5-ヒドロキシヘキシル)フタレート(MEHHP)、およびモノ-N-ブチルフタル酸(MNBP)のモノ - エチル-5-オキソヘキシルフタル酸エキシル酸塩(MEOHP)のログ変換されたクレアチニン調整濃度の濃度(MNBP)は、すべての患者に関連しています。-0.42、すべてのP値<0.05)フタル酸塩のバイオマーカーとハンドグリップの強さは、オメガ-6からオメガ-3の比率によって層別化された場合、関連性が高い。 結論:フタル酸エステルのバイオマーカーと高齢者のハンドグリップの強度との間の逆関連を発見しました。この関連は、食事のオメガ6によってオメガ3比に変更されました。
BACKGROUND: Decreased muscle strength can lead to adverse health outcomes in the elderly. A potential association between phthalate exposure and muscle strength was suggested previously, but has not been investigated directly. We hypothesized that phthalate exposure is associated with lower handgrip strength and that the association is modified by the dietary omega-6 to omega-3 ratio. METHODS: We analyzed 1,228 participants (≥60 years of age) recruited in Seoul and Asan, Republic of Korea. The study participants were surveyed up to three times between 2012 and 2015. At every survey, we collected urine samples and measured handgrip strength twice for each hand. The associations between urine phthalate metabolite concentrations and handgrip strength were evaluated using linear mixed models. Based on dietary information from 391 individuals who participated in the first survey in Seoul, we evaluated the heterogeneity of the association for those with high and low omega-6 to omega-3 ratios, using 8.81 (the 75th quantile) as a cutoff value. RESULTS: Log-transformed creatinine-adjusted concentrations of mono-(2-ethyl-5-oxohexyl phthalate (MEOHP), mono-(2-ethyl-5-hydroxyhexyl) phthalate (MEHHP), and mono-n-butyl phthalate (MnBP) were inversely associated with all measured handgrip strengths (β = -0.69 to -0.42, all p-values < 0.05). Associations between phthalate biomarkers and handgrip strength did not differ by sex. When the dietary subgroup was stratified by the omega-6 to omega-3 ratio, the associations were stronger among participants with high ratios. CONCLUSIONS: We found inverse associations between phthalate biomarkers and handgrip strength in the elderly; this association was modified by the dietary omega-6 to omega-3 ratio.
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