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背景:コーヒーと紅茶は、世界で最も一般的に消費される飲料の2つです。コーヒーと紅茶の摂取と冠動脈カルシウムと主要な有害な心血管イベントとの関連は不確実なままです。 方法:アテローム性動脈硬化症の多民族研究から利用可能なコーヒーと茶のデータを使用して、6508人の民族的に多様な参加者を調べました。それぞれの摂取量は、時折(1日あたり1カップ未満)、および通常(1日あたり1カップ以上)として分類されました。冠動脈カルシウムの進行比は、結果としてLoge(カルシウムスコア+1)を使用した混合効果回帰モデルから派生しました。係数は、冠動脈動脈カルシウム進行比と参照を反映するように表現しました。COX比例ハザード分析を使用して、飲料摂取量と入射心血管イベントとの関連を評価しました。 結果:冠動脈カルシウムで5。3年、心血管イベントでは11。1年の追跡調査(1日あたり1カップ以上)を定期的に飲んだ参加者は、多額の調整後の飲酒者と比較して冠動脈カルシウムの進行が遅くなりました。これは、1日あたり1カップ以上の茶酒飲みの心血管イベントの統計的に有意な低い発生率と相関していました(調整済みハザード比0.71; 95%信頼区間0.53-0.95)。決してコーヒーを飲む人と比較して、通常のコーヒー摂取量(1日あたり1カップ以上)は、冠動脈動脈カルシウムの進行または心血管イベントと統計的に関連していませんでした(調整済みハザード比0.97; 95%信頼区間0.78-1.20)。カフェイン摂取量は、冠動脈カルシウムの進行とわずかに反比例していました。 結論:中程度のお茶を飲む人は、冠動脈カルシウムの進行が遅く、心血管イベントのリスクが低下しました。中程度の茶摂取量の潜在的に保護的な性質を理解するには、将来の研究が必要です。
背景:コーヒーと紅茶は、世界で最も一般的に消費される飲料の2つです。コーヒーと紅茶の摂取と冠動脈カルシウムと主要な有害な心血管イベントとの関連は不確実なままです。 方法:アテローム性動脈硬化症の多民族研究から利用可能なコーヒーと茶のデータを使用して、6508人の民族的に多様な参加者を調べました。それぞれの摂取量は、時折(1日あたり1カップ未満)、および通常(1日あたり1カップ以上)として分類されました。冠動脈カルシウムの進行比は、結果としてLoge(カルシウムスコア+1)を使用した混合効果回帰モデルから派生しました。係数は、冠動脈動脈カルシウム進行比と参照を反映するように表現しました。COX比例ハザード分析を使用して、飲料摂取量と入射心血管イベントとの関連を評価しました。 結果:冠動脈カルシウムで5。3年、心血管イベントでは11。1年の追跡調査(1日あたり1カップ以上)を定期的に飲んだ参加者は、多額の調整後の飲酒者と比較して冠動脈カルシウムの進行が遅くなりました。これは、1日あたり1カップ以上の茶酒飲みの心血管イベントの統計的に有意な低い発生率と相関していました(調整済みハザード比0.71; 95%信頼区間0.53-0.95)。決してコーヒーを飲む人と比較して、通常のコーヒー摂取量(1日あたり1カップ以上)は、冠動脈動脈カルシウムの進行または心血管イベントと統計的に関連していませんでした(調整済みハザード比0.97; 95%信頼区間0.78-1.20)。カフェイン摂取量は、冠動脈カルシウムの進行とわずかに反比例していました。 結論:中程度のお茶を飲む人は、冠動脈カルシウムの進行が遅く、心血管イベントのリスクが低下しました。中程度の茶摂取量の潜在的に保護的な性質を理解するには、将来の研究が必要です。
BACKGROUND: Coffee and tea are 2 of the most commonly consumed beverages in the world. The association of coffee and tea intake with coronary artery calcium and major adverse cardiovascular events remains uncertain. METHODS: We examined 6508 ethnically diverse participants with available coffee and tea data from the Multi-Ethnic Study of Atherosclerosis. Intake for each was classified as never, occasional (<1 cup per day), and regular (≥1 cup per day). A coronary artery calcium progression ratio was derived from mixed effect regression models using loge(calcium score+1) as the outcome, with coefficients exponentiated to reflect coronary artery calcium progression ratio versus the reference. Cox proportional hazards analyses were used to evaluate the association between beverage intake and incident cardiovascular events. RESULTS: Over a median follow-up of 5.3 years for coronary artery calcium and 11.1 years for cardiovascular events, participants who regularly drank tea (≥1 cup per day) had a slower progression of coronary artery calcium compared with never drinkers after multivariable adjustment. This correlated with a statistically significant lower incidence of cardiovascular events for ≥1 cup per day tea drinkers (adjusted hazard ratio 0.71; 95% confidence interval 0.53-0.95). Compared with never coffee drinkers, regular coffee intake (≥1 cup per day) was not statistically associated with coronary artery calcium progression or cardiovascular events (adjusted hazard ratio 0.97; 95% confidence interval 0.78-1.20). Caffeine intake was marginally inversely associated with coronary artery calcium progression. CONCLUSIONS: Moderate tea drinkers had slower progression of coronary artery calcium and reduced risk for cardiovascular events. Future research is needed to understand the potentially protective nature of moderate tea intake.
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