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Advances in experimental medicine and biology20170101Vol.956issue()

高血圧の病因と治療に対する塩摂取の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
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概要
Abstract

過剰な食事塩(塩化ナトリウム)摂取量は、高血圧のリスクの増加と関連しており、これは特に脳卒中やその他の心血管病理の主要な危険因子であるだけでなく、腎臓病でもあります。それに加えて、塩分の高い食物に対する高い塩の摂取または好みは、胃がんと陽性であることが議論されており、最近の研究によると、おそらく肥満リスクもあります。一方、食事性塩摂取量の減少は、特に高血圧患者では血圧の大幅な低下につながりますが、介入研究のいくつかのメタ分析が示しているように、それほどではありません。塩依存性高血圧症のさまざまなメカニズムが提案されています。体積膨張、ナトリウムバランスの修正腎機能と障害、レニン - アンジオテンシン - アルドステロン系の反応障害、関連する受容体、交感神経系の活性の中心刺激を含む、そしておそらく炎症プロセスもあります。すべての人は、塩の摂取量の変化と血圧の変化に反応し、塩に敏感で鈍感なグループで人々を分割します。高血圧の約50〜60%が塩に敏感であると推定されています。遺伝的多型に加えて、塩の感受性は、老化、黒人、およびメタボリックシンドロームまたは肥満の人で増加します。しかし、塩依存性高血圧効果のメカニズムはますます既知であるが、ナトリウムの測定、貯蔵、生理学的特性、および塩分感度の遺伝的決定因子に関するより多くの研究が塩分還元の推奨の基礎を強化するために必要である。塩は、世界のほとんどの国で1日あたり約9〜12 gです。これらの量は、1日あたり5 g未満のWHO推奨レベルを大幅に上回っています。最近の調査結果によると、現在の摂取量から5〜6 gまでの毎日の塩摂取量の中程度の減少は、罹患率を低下させる可能性があります。ヨウ素以下のヨウ素供給のような塩減少の潜在的なリスクは限られており、管理しやすい。いくつかの研究により、カリウムが豊富な食事やカリウムによる介入が血圧を低下させる可能性があるという証拠が提供されているため、塩の還元、果物や野菜のより高い摂取によるカリウム摂取に付随するものを最適化する必要があります。塩摂取量の測定は、24時間の尿のナトリウム排泄の分析です。スポット尿サンプルは、ナトリウム摂取量を監視するための適切な代替品です。食事評価の弱点は、多くの食品の塩分が正確に知られていないことであり、栄養データベースの情報は限られていることです。尿の評価の一定の制限は、塩摂取に貢献する食事源を特定できないことです。サルト削減戦略には、栄養教育、環境条件の改善(製品の再構成と共同ケータリングの最適化による)栄養ラベル付けと規制された栄養/健康請求までの環境条件の改善が含まれます。、課税の形での法律の変更と同様に、血圧の低下のための食事介入を検討します。さらに、体重は過体重および肥満の人(BMI 25 kg/m2未満)で正常化する必要があります。塩分摂取量は、WHOの推奨(<2 gナトリウム/日)、1.5 g以下で5 g/日を超えてはなりません。黒人、中年および高齢者、高血圧、糖尿病、または慢性腎疾患のある人のナトリウム/Dは、カリウムの摂取量(〜4.7 g/日)を増やし、アルコール消費が制限されるべきです。さらに、定期的な身体活動(持久力、動的抵抗、等尺性抵抗トレーニング)は非常に重要です。

過剰な食事塩(塩化ナトリウム)摂取量は、高血圧のリスクの増加と関連しており、これは特に脳卒中やその他の心血管病理の主要な危険因子であるだけでなく、腎臓病でもあります。それに加えて、塩分の高い食物に対する高い塩の摂取または好みは、胃がんと陽性であることが議論されており、最近の研究によると、おそらく肥満リスクもあります。一方、食事性塩摂取量の減少は、特に高血圧患者では血圧の大幅な低下につながりますが、介入研究のいくつかのメタ分析が示しているように、それほどではありません。塩依存性高血圧症のさまざまなメカニズムが提案されています。体積膨張、ナトリウムバランスの修正腎機能と障害、レニン - アンジオテンシン - アルドステロン系の反応障害、関連する受容体、交感神経系の活性の中心刺激を含む、そしておそらく炎症プロセスもあります。すべての人は、塩の摂取量の変化と血圧の変化に反応し、塩に敏感で鈍感なグループで人々を分割します。高血圧の約50〜60%が塩に敏感であると推定されています。遺伝的多型に加えて、塩の感受性は、老化、黒人、およびメタボリックシンドロームまたは肥満の人で増加します。しかし、塩依存性高血圧効果のメカニズムはますます既知であるが、ナトリウムの測定、貯蔵、生理学的特性、および塩分感度の遺伝的決定因子に関するより多くの研究が塩分還元の推奨の基礎を強化するために必要である。塩は、世界のほとんどの国で1日あたり約9〜12 gです。これらの量は、1日あたり5 g未満のWHO推奨レベルを大幅に上回っています。最近の調査結果によると、現在の摂取量から5〜6 gまでの毎日の塩摂取量の中程度の減少は、罹患率を低下させる可能性があります。ヨウ素以下のヨウ素供給のような塩減少の潜在的なリスクは限られており、管理しやすい。いくつかの研究により、カリウムが豊富な食事やカリウムによる介入が血圧を低下させる可能性があるという証拠が提供されているため、塩の還元、果物や野菜のより高い摂取によるカリウム摂取に付随するものを最適化する必要があります。塩摂取量の測定は、24時間の尿のナトリウム排泄の分析です。スポット尿サンプルは、ナトリウム摂取量を監視するための適切な代替品です。食事評価の弱点は、多くの食品の塩分が正確に知られていないことであり、栄養データベースの情報は限られていることです。尿の評価の一定の制限は、塩摂取に貢献する食事源を特定できないことです。サルト削減戦略には、栄養教育、環境条件の改善(製品の再構成と共同ケータリングの最適化による)栄養ラベル付けと規制された栄養/健康請求までの環境条件の改善が含まれます。、課税の形での法律の変更と同様に、血圧の低下のための食事介入を検討します。さらに、体重は過体重および肥満の人(BMI 25 kg/m2未満)で正常化する必要があります。塩分摂取量は、WHOの推奨(<2 gナトリウム/日)、1.5 g以下で5 g/日を超えてはなりません。黒人、中年および高齢者、高血圧、糖尿病、または慢性腎疾患のある人のナトリウム/Dは、カリウムの摂取量(〜4.7 g/日)を増やし、アルコール消費が制限されるべきです。さらに、定期的な身体活動(持久力、動的抵抗、等尺性抵抗トレーニング)は非常に重要です。

Excessive dietary salt (sodium chloride) intake is associated with an increased risk for hypertension, which in turn is especially a major risk factor for stroke and other cardiovascular pathologies, but also kidney diseases. Besides, high salt intake or preference for salty food is discussed to be positive associated with stomach cancer, and according to recent studies probably also obesity risk. On the other hand a reduction of dietary salt intake leads to a considerable reduction in blood pressure, especially in hypertensive patients but to a lesser extent also in normotensives as several meta-analyses of interventional studies have shown. Various mechanisms for salt-dependent hypertension have been put forward including volume expansion, modified renal functions and disorders in sodium balance, impaired reaction of the renin-angiotensin-aldosterone-system and the associated receptors, central stimulation of the activity of the sympathetic nervous system, and possibly also inflammatory processes.Not every person reacts to changes in dietary salt intake with alterations in blood pressure, dividing people in salt sensitive and insensitive groups. It is estimated that about 50-60 % of hypertensives are salt sensitive. In addition to genetic polymorphisms, salt sensitivity is increased in aging, in black people, and in persons with metabolic syndrome or obesity. However, although mechanisms of salt-dependent hypertensive effects are increasingly known, more research on measurement, storage and kinetics of sodium, on physiological properties, and genetic determinants of salt sensitivity are necessary to harden the basis for salt reduction recommendations.Currently estimated dietary intake of salt is about 9-12 g per day in most countries of the world. These amounts are significantly above the WHO recommended level of less than 5 g salt per day. According to recent research results a moderate reduction of daily salt intake from current intakes to 5-6 g can reduce morbidity rates. Potential risks of salt reduction, like suboptimal iodine supply, are limited and manageable. Concomitant to salt reduction, potassium intake by higher intake of fruits and vegetables should be optimised, since several studies have provided evidence that potassium rich diets or interventions with potassium can lower blood pressure, especially in hypertensives.In addition to dietary assessment the gold standard for measuring salt intake is the analysis of sodium excretion in the 24 h urine. Spot urine samples are appropriate alternatives for monitoring sodium intake. A weakness of dietary evaluations is that the salt content of many foods is not precisely known and information in nutrient databases are limited. A certain limitation of the urine assessment is that dietary sources contributing to salt intake cannot be identified.Salt reduction strategies include nutritional education, improving environmental conditions (by product reformulation and optimization of communal catering) up to mandatory nutrition labeling and regulated nutrition/health claims, as well as legislated changes in the form of taxation.Regarding dietary interventions for the reduction of blood pressure the Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) diet can be recommended. In addition, body weight should be normalized in overweight and obese people (BMI less than 25 kg/m2), salt intake should not exceed 5 g/day according to WHO recommendations (<2 g sodium/day), no more than 1.5 g sodium/d in blacks, middle- and older-aged persons, and individuals with hypertension, diabetes, or chronic kidney disease, intake of potassium (~4.7 g/day) should be increased and alcohol consumption limited. In addition, regular physical activity (endurance, dynamic resistance, and isometric resistance training) is very important.

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