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Journal of food science2016Dec01Vol.81issue(12)

新しいコーヒーテイスターのフレーバーホイールを設計するために、単一の無料ソートと多変量探索的方法を使用して

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

オリジナルのコーヒーテイスターのフレーバーホイールは、専門のコーヒーAssnによって開発されました。20年以上前にアメリカの革新的な改訂が必要でした。この研究では、ワールドコーヒーリサーチとカンザス州立大学によって開発された新しいコーヒー感覚辞書を再編成するために、従来の感覚および統計的方法の新しい用途を使用しました。科学的に有効なクラスターとレベルに、新しい更新されたフレーバーホイールを準備します。72の専門家は、レキシコンのフレーバー属性をソートするために、修正されたオンラインラピッドフリーソートアクティビティ(テイスティングなし)に参加しました。すべての参加者からのデータをコンパイルし、凝集階層クラスタリングを使用してフレーバー属性のクラスターとレベルを決定しましたが、多次元スケーリングを使用して、コーヒーテイスターのフレーバーホイール周辺のクラスターの位置を決定しました。これにより、コーヒー業界向けの新しいフレーバーホイールが生まれました。

オリジナルのコーヒーテイスターのフレーバーホイールは、専門のコーヒーAssnによって開発されました。20年以上前にアメリカの革新的な改訂が必要でした。この研究では、ワールドコーヒーリサーチとカンザス州立大学によって開発された新しいコーヒー感覚辞書を再編成するために、従来の感覚および統計的方法の新しい用途を使用しました。科学的に有効なクラスターとレベルに、新しい更新されたフレーバーホイールを準備します。72の専門家は、レキシコンのフレーバー属性をソートするために、修正されたオンラインラピッドフリーソートアクティビティ(テイスティングなし)に参加しました。すべての参加者からのデータをコンパイルし、凝集階層クラスタリングを使用してフレーバー属性のクラスターとレベルを決定しましたが、多次元スケーリングを使用して、コーヒーテイスターのフレーバーホイール周辺のクラスターの位置を決定しました。これにより、コーヒー業界向けの新しいフレーバーホイールが生まれました。

The original Coffee Taster's Flavor Wheel was developed by the Specialty Coffee Assn. of America over 20 y ago, and needed an innovative revision. This study used a novel application of traditional sensory and statistical methods in order to reorganize the new coffee Sensory Lexicon developed by World Coffee Research and Kansas State Univ. into scientifically valid clusters and levels to prepare a new, updated flavor wheel. Seventy-two experts participated in a modified online rapid free sorting activity (no tasting) to sort flavor attributes of the lexicon. The data from all participants were compiled and agglomeration hierarchical clustering was used to determine the clusters and levels of the flavor attributes, while multidimensional scaling was used to determine the positioning of the clusters around the Coffee Taster's Flavor Wheel. This resulted in a new flavor wheel for the coffee industry.

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