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The Journal of nutrition2017Feb01Vol.147issue(2)

代謝プロファイリングは、健康な男性における外因性グルコースの全身外観の異なる繊維に富むパスタと小麦パンの消費後、アラビノースとキシロースの血漿濃度の違いを明らかにします

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:穀物繊維が豊富で、血糖指数が低い製品の消費は、代謝疾患のリスクが低いことに関係しています。以前は、パンと比較した繊維が豊富なパスタの消費により、外因性グルコースの外観が低くなり、デュアルアイソトープ技術で定量化されたグルコースクリアランス速度が低いことを示しました。依存性insulinotopicポリペプチド応答。 目的:製品の消費の急性代謝の結果についてより多くの洞察を得るために、グルコース速度論を示すようになり、食後の代謝プロファイルが決定されました。 方法:クロスオーバー研究では、9人の健康な男性[平均±SEM年齢:21±0.5歳;平均±SEMボディマス指数(kg/m2):22±0.5]小麦ブラン(10%)の食事で濃縮された小麦パン(132 g)と新鮮なパスタ(119 gの未調理)を消費しました。食後の血漿サンプル(-5、30、60、90、120、および180分)の合計134種類の代謝物を、ガスクロマトグラフィーマス分光測定ベースのメタボロミクスアプローチ(二次的な結果)を使用して定量化しました。二因子ANOVAおよび高度な多変量統計分析(部分的最小二乗)を適用して、両方の食品間の違いを検出しました。 結果:42の異なる食後代謝産物プロファイルが特定され、主にタンパク質とエネルギー代謝に関連する経路を表しています。これは、男性がパンではなくパスタを消費した後、平均8%と7%低くなりましたが、アラビノースとキシロースの濃度は58%でしたそれぞれ53%高。アラビノースとキシロースは、小麦ブランの重要な成分であるアラビノキシルンに由来しています。パスタ摂取後のアラビノースとキシロースのより高いバイオアベイラビリティは、グルコースとアミノ酸の外観が低いことと一致しました。このより高いバイオアベイラビリティは、小腸微生物叢によるアラビノキシランのより高い分解によるものであると推測します。 結論:この研究は、小麦ブランは、処理方法に応じて、小腸の食事ボーラスの粘度を増加させ、健康な男性の主要栄養素吸収を妨げる可能性があることを示唆しています。この試験は、www.controlled-trials.comにISRCTN42106325として登録されました。

背景:穀物繊維が豊富で、血糖指数が低い製品の消費は、代謝疾患のリスクが低いことに関係しています。以前は、パンと比較した繊維が豊富なパスタの消費により、外因性グルコースの外観が低くなり、デュアルアイソトープ技術で定量化されたグルコースクリアランス速度が低いことを示しました。依存性insulinotopicポリペプチド応答。 目的:製品の消費の急性代謝の結果についてより多くの洞察を得るために、グルコース速度論を示すようになり、食後の代謝プロファイルが決定されました。 方法:クロスオーバー研究では、9人の健康な男性[平均±SEM年齢:21±0.5歳;平均±SEMボディマス指数(kg/m2):22±0.5]小麦ブラン(10%)の食事で濃縮された小麦パン(132 g)と新鮮なパスタ(119 gの未調理)を消費しました。食後の血漿サンプル(-5、30、60、90、120、および180分)の合計134種類の代謝物を、ガスクロマトグラフィーマス分光測定ベースのメタボロミクスアプローチ(二次的な結果)を使用して定量化しました。二因子ANOVAおよび高度な多変量統計分析(部分的最小二乗)を適用して、両方の食品間の違いを検出しました。 結果:42の異なる食後代謝産物プロファイルが特定され、主にタンパク質とエネルギー代謝に関連する経路を表しています。これは、男性がパンではなくパスタを消費した後、平均8%と7%低くなりましたが、アラビノースとキシロースの濃度は58%でしたそれぞれ53%高。アラビノースとキシロースは、小麦ブランの重要な成分であるアラビノキシルンに由来しています。パスタ摂取後のアラビノースとキシロースのより高いバイオアベイラビリティは、グルコースとアミノ酸の外観が低いことと一致しました。このより高いバイオアベイラビリティは、小腸微生物叢によるアラビノキシランのより高い分解によるものであると推測します。 結論:この研究は、小麦ブランは、処理方法に応じて、小腸の食事ボーラスの粘度を増加させ、健康な男性の主要栄養素吸収を妨げる可能性があることを示唆しています。この試験は、www.controlled-trials.comにISRCTN42106325として登録されました。

BACKGROUND: The consumption of products rich in cereal fiber and with a low glycemic index is implicated in a lower risk of metabolic diseases. Previously, we showed that the consumption of fiber-rich pasta compared with bread resulted in a lower rate of appearance of exogenous glucose and a lower glucose clearance rate quantified with a dual-isotope technique, which was in accordance with a lower insulin and glucose-dependent insulinotropic polypeptide response. OBJECTIVE: To gain more insight into the acute metabolic consequences of the consumption of products resulting in differential glucose kinetics, postprandial metabolic profiles were determined. METHODS: In a crossover study, 9 healthy men [mean ± SEM age: 21 ± 0.5 y; mean ± SEM body mass index (kg/m2): 22 ± 0.5] consumed wheat bread (132 g) and fresh pasta (119 g uncooked) enriched with wheat bran (10%) meals. A total of 134 different metabolites in postprandial plasma samples (at -5, 30, 60, 90, 120, and 180 min) were quantified by using a gas chromatography-mass spectrometry-based metabolomics approach (secondary outcomes). Two-factor ANOVA and advanced multivariate statistical analysis (partial least squares) were applied to detect differences between both food products. RESULTS: Forty-two different postprandial metabolite profiles were identified, primarily representing pathways related to protein and energy metabolism, which were on average 8% and 7% lower after the men consumed pasta rather than bread, whereas concentrations of arabinose and xylose were 58% and 53% higher, respectively. Arabinose and xylose are derived from arabinoxylans, which are important components of wheat bran. The higher bioavailability of arabinose and xylose after pasta intake coincided with a lower rate of appearance of glucose and amino acids. We speculate that this higher bioavailability is due to higher degradation of arabinoxylans by small intestinal microbiota, facilitated by the higher viscosity of arabinoxylans after pasta intake than after bread intake. CONCLUSION: This study suggests that wheat bran, depending on the method of processing, can increase the viscosity of the meal bolus in the small intestine and interfere with macronutrient absorption in healthy men, thereby influencing postprandial glucose and insulin responses. This trial was registered at www.controlled-trials.com as ISRCTN42106325.

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