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背景:以前の研究では、習慣的な飲料の消費とインスリン抵抗性と前糖尿病との一貫性のない関係が示されています。 目的:本研究の目的は、ダイエットソーダではなく、砂糖に加入した飲料(SSB)の消費がインスリン抵抗性の長期進行と前糖の発生に関連しているという仮説をテストすることでした。 方法:SSBの累積平均消費または食事ソーダの累積平均消費と、参加者の追跡調査の中央値14年にわたって特定された入射前(n = 1685)との将来の関連性を分析しました[平均±SD年齢:51.9±9.2歳。59.6%の女性;平均±SDボディマス指数(BMI; kg/m2):26.3±4.4]のフレーミングハム子孫コホート。約7年以上のインスリン抵抗性の恒常性モデル評価(HOMA-IR; n = 2076)の恒常性モデル評価との前向き関連も分析されました。SSBSおよびダイエットソーダの累積平均消費は、食物周波数アンケートを使用して推定されました。多変数COX比例ハザードモデルと線形回帰モデルが実装され、それぞれHOMA-IRの入射前糖尿病と変化のHRを推定しました。 結果:ベースラインBMIを含む複数の潜在的な交絡因子を調整した後、SSB摂取量は入射前糖尿病と正の関連があることが観察されました(P-Trend <0.001)。最高のSSB消費者(> 3サービング/wk;中央値:6サービング/wk)は、SSB非消費者よりも46%高いリスクがありました(HR:1.46; 95%CI:1.16、1.83)。SSBの摂取量が多いほど、HOMA-IRの増加が大幅に増加しました(P-Trend = 0.006)。ダイエットソーダ摂取と前糖尿病のリスク(P-Trend = 0.24)またはHOMA-IRの変化(P-Trend = 0.25)の間には、前向き関連は観察されませんでした。これらの関連付けは、BMIの変更のための追加の調整後に類似していた。 結論:ダイエットソーダ摂取ではなく、通常のSSB摂取量は、インスリン抵抗性の増加の増加と、中年の成人のグループで前糖尿病を発症するリスクが高いことと関連しています。
背景:以前の研究では、習慣的な飲料の消費とインスリン抵抗性と前糖尿病との一貫性のない関係が示されています。 目的:本研究の目的は、ダイエットソーダではなく、砂糖に加入した飲料(SSB)の消費がインスリン抵抗性の長期進行と前糖の発生に関連しているという仮説をテストすることでした。 方法:SSBの累積平均消費または食事ソーダの累積平均消費と、参加者の追跡調査の中央値14年にわたって特定された入射前(n = 1685)との将来の関連性を分析しました[平均±SD年齢:51.9±9.2歳。59.6%の女性;平均±SDボディマス指数(BMI; kg/m2):26.3±4.4]のフレーミングハム子孫コホート。約7年以上のインスリン抵抗性の恒常性モデル評価(HOMA-IR; n = 2076)の恒常性モデル評価との前向き関連も分析されました。SSBSおよびダイエットソーダの累積平均消費は、食物周波数アンケートを使用して推定されました。多変数COX比例ハザードモデルと線形回帰モデルが実装され、それぞれHOMA-IRの入射前糖尿病と変化のHRを推定しました。 結果:ベースラインBMIを含む複数の潜在的な交絡因子を調整した後、SSB摂取量は入射前糖尿病と正の関連があることが観察されました(P-Trend <0.001)。最高のSSB消費者(> 3サービング/wk;中央値:6サービング/wk)は、SSB非消費者よりも46%高いリスクがありました(HR:1.46; 95%CI:1.16、1.83)。SSBの摂取量が多いほど、HOMA-IRの増加が大幅に増加しました(P-Trend = 0.006)。ダイエットソーダ摂取と前糖尿病のリスク(P-Trend = 0.24)またはHOMA-IRの変化(P-Trend = 0.25)の間には、前向き関連は観察されませんでした。これらの関連付けは、BMIの変更のための追加の調整後に類似していた。 結論:ダイエットソーダ摂取ではなく、通常のSSB摂取量は、インスリン抵抗性の増加の増加と、中年の成人のグループで前糖尿病を発症するリスクが高いことと関連しています。
BACKGROUND: Previous studies have shown an inconsistent relation between habitual beverage consumption and insulin resistance and prediabetes. OBJECTIVE: The objective of the present study was to test the hypothesis that the consumption of sugar-sweetened beverages (SSBs), rather than diet soda, is associated with long-term progression of insulin resistance and the development of prediabetes. METHODS: We analyzed the prospective association between cumulative mean consumption of SSBs or diet soda and incident prediabetes (n = 1685) identified across a median of 14 y of follow-up in participants [mean ± SD age: 51.9 ± 9.2 y; 59.6% women; mean ± SD body mass index (BMI; kg/m2): 26.3 ± 4.4] of the Framingham Offspring cohort. The prospective association between beverage consumption and change in homeostasis model assessment of insulin resistance (HOMA-IR; n = 2076) over ∼7 y was also analyzed. The cumulative mean consumption of SSBs and diet soda was estimated by using food-frequency questionnaires. Multivariable Cox proportional hazards models and linear regression models were implemented to estimate the HRs of incident prediabetes and change in HOMA-IR, respectively. RESULTS: After adjustment for multiple potential confounders, including baseline BMI, we observed that SSB intake was positively associated with incident prediabetes (P-trend < 0.001); the highest SSB consumers (>3 servings/wk; median: 6 servings/wk) had a 46% higher risk of developing prediabetes than did the SSB nonconsumers (HR: 1.46; 95% CI: 1.16, 1.83). Higher SSB intake was also associated with a greater increase in HOMA-IR (P-trend = 0.006). No prospective associations were observed between diet soda intake and risk of prediabetes (P-trend = 0.24) or changes in HOMA-IR (P-trend = 0.25). These associations were similar after additional adjustment for change in BMI. CONCLUSION: Regular SSB intake, but not diet soda intake, is associated with a greater increase in insulin resistance and a higher risk of developing prediabetes in a group of middle-aged adults.
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