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目的:他のin situモデルよりも臨床的に関連する暴露パラメーターを可能にする侵食摩耗研究のin situモデルを開発し、エナメル質に対するオレンジジュースの酸チャレンジの歯固有の侵食摩耗効果を示す。 方法:このパイロット研究には、13個の埋め込みエナメル質サンプルを備えた完全な義歯を着用した6人のたっぷりのボランティアが含まれていました。この研究は、30日間のみの習慣的な食事と、習慣的な食事と125mlオレンジジュースの1日4回(4mを超える)2回の実験的実行で構成されていました。最初の実験的実行では、被験者は口の中で飲み物を取り、すぐに飲み込むように指示されました。2回目の実験的実行では、被験者は飲み物を口に入れ、25mlごとに30秒間保持し、飲み込む前に口に移動します。サンプルエナメル質表面損失は、非接触表面プロフィロメトリーを使用して測定されました。 結果:習慣的な食事に加えてオレンジジュースを飲むと、頬、口蓋、および舌の標本での大幅な浸食摩耗が大幅に増加しました。旋回実験のすべての表面では、臼歯(特に下顎臼歯の咬合標本)、上部の前歯に位置する口蓋標本、下部歯の舌標本が最も影響を受ける、臼歯(特に下顎臼歯の咬合標本)で有意に高いレベルの組織損失が見つかりました。 結論:このモデルは、侵食摩耗患者で臨床的に見られるように、侵食性歯摩耗の臨床的に関連するパターンを示しました。 臨床的意義:このモデルは、特定の食事や消費パターンの臨床的に侵食的な摩耗を研究し、予防策をテストするための多くの用途を持つ可能性があります。
目的:他のin situモデルよりも臨床的に関連する暴露パラメーターを可能にする侵食摩耗研究のin situモデルを開発し、エナメル質に対するオレンジジュースの酸チャレンジの歯固有の侵食摩耗効果を示す。 方法:このパイロット研究には、13個の埋め込みエナメル質サンプルを備えた完全な義歯を着用した6人のたっぷりのボランティアが含まれていました。この研究は、30日間のみの習慣的な食事と、習慣的な食事と125mlオレンジジュースの1日4回(4mを超える)2回の実験的実行で構成されていました。最初の実験的実行では、被験者は口の中で飲み物を取り、すぐに飲み込むように指示されました。2回目の実験的実行では、被験者は飲み物を口に入れ、25mlごとに30秒間保持し、飲み込む前に口に移動します。サンプルエナメル質表面損失は、非接触表面プロフィロメトリーを使用して測定されました。 結果:習慣的な食事に加えてオレンジジュースを飲むと、頬、口蓋、および舌の標本での大幅な浸食摩耗が大幅に増加しました。旋回実験のすべての表面では、臼歯(特に下顎臼歯の咬合標本)、上部の前歯に位置する口蓋標本、下部歯の舌標本が最も影響を受ける、臼歯(特に下顎臼歯の咬合標本)で有意に高いレベルの組織損失が見つかりました。 結論:このモデルは、侵食摩耗患者で臨床的に見られるように、侵食性歯摩耗の臨床的に関連するパターンを示しました。 臨床的意義:このモデルは、特定の食事や消費パターンの臨床的に侵食的な摩耗を研究し、予防策をテストするための多くの用途を持つ可能性があります。
OBJECTIVES: To develop an in situ model for erosive wear research which allows for more clinically relevant exposure parameters than other in situ models and to show tooth site-specific erosive wear effect of an acid challenge of orange juice on enamel. METHODS: This pilot study included 6 edentulous volunteers wearing full dentures with 13 embedded enamel samples The study consisted of two control runs: habitual diet only for 30days, and two experimental runs: habitual diet plus 125ml orange juice four times per day (consumed over 4m). In the first experimental run subjects were instructed to take the drink in their mouth and promptly swallow it. In the second experimental run subjects take the drink in their mouth and hold each 25ml for 30s, moving it around their mouth before swallowing. Sample enamel surface loss was measured using non-contact surface profilometry. RESULTS: Drinking of orange juice additional to the habitual diet, caused significant but low increased erosive wear at buccal, palatal and lingual specimens. Significantly higher levels of tissue loss were found on all surfaces in the swishing experiment but molars (especially occlusal specimens in mandibular molars), palatal specimens sited in upper anterior teeth and lingual specimens in lower anterior teeth were most affected. CONCLUSION: The model showed clinically relevant patterns of erosive tooth wear as seen clinically in erosive wear patients. CLINICAL SIGNIFICANCE: The model could have many applications to study clinically erosive wear for specific diets or consumption patterns and to test preventive measures.
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