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エネルギーの密な食物と座りがちなライフスタイルの過剰消費は、肥満関連のインスリン抵抗性と異常なグルコース代謝の主な原因と考えられています。コホート研究とランダム化試験の両方の結果は、ベリーからのアントシアニンが代謝リスクを低下させる可能性があることを示唆していますが、これらの報告は曖昧です。本研究は、多遺伝子肥満のC57BL/6マウスモデルの代謝リスク因子の発達に対する構造的に多様なアントシアニンプロファイル(総アントシアニン含有量400 µg/gに正規化)を持つ6つのベリーの効果を調べるように設計されました。ブラックベリー(モノグリコシル化シアニジン)、ブラックラズベリー(アシル化モノグリコシル化シアニジン)、ブラックカラント(モノ - グリコシル化シアニジンおよびデルフィニジン)を補充した食事療法ペチュニジン)、およびブルーベリー(モノグリコシル化デルフィニジン、マルビジン、およびペチュニジン)は、デルフィニジン/マルビジン対シアニジン型アンソシアニンの生物学的活性の間に顕著な矛盾を示しました。ベリーの消費はまた、消化管酸素酸素の減少と酸化ストレスの減少と相関する、胃腸細菌群集の義務的な嫌気性に強い変化をもたらしました。宿主、食事、微生物の酸化活性の相対的な貢献や、人間の健康への影響など、腸内腔のほぼ無酸素状態につながるメカニズムを理解するには、さらなる作業が必要です。
エネルギーの密な食物と座りがちなライフスタイルの過剰消費は、肥満関連のインスリン抵抗性と異常なグルコース代謝の主な原因と考えられています。コホート研究とランダム化試験の両方の結果は、ベリーからのアントシアニンが代謝リスクを低下させる可能性があることを示唆していますが、これらの報告は曖昧です。本研究は、多遺伝子肥満のC57BL/6マウスモデルの代謝リスク因子の発達に対する構造的に多様なアントシアニンプロファイル(総アントシアニン含有量400 µg/gに正規化)を持つ6つのベリーの効果を調べるように設計されました。ブラックベリー(モノグリコシル化シアニジン)、ブラックラズベリー(アシル化モノグリコシル化シアニジン)、ブラックカラント(モノ - グリコシル化シアニジンおよびデルフィニジン)を補充した食事療法ペチュニジン)、およびブルーベリー(モノグリコシル化デルフィニジン、マルビジン、およびペチュニジン)は、デルフィニジン/マルビジン対シアニジン型アンソシアニンの生物学的活性の間に顕著な矛盾を示しました。ベリーの消費はまた、消化管酸素酸素の減少と酸化ストレスの減少と相関する、胃腸細菌群集の義務的な嫌気性に強い変化をもたらしました。宿主、食事、微生物の酸化活性の相対的な貢献や、人間の健康への影響など、腸内腔のほぼ無酸素状態につながるメカニズムを理解するには、さらなる作業が必要です。
Overconsumption of energy dense foods and sedentary lifestyle are considered as major causes of obesity-associated insulin resistance and abnormal glucose metabolism. Results from both cohort studies and randomized trials suggested that anthocyanins from berries may lower metabolic risks, however these reports are equivocal. The present study was designed to examine effects of six berries with structurally diverse anthocyanin profiles (normalized to 400 µg/g total anthocyanin content) on development of metabolic risk factors in the C57BL/6 mouse model of polygenic obesity. Diets supplemented with blackberry (mono-glycosylated cyanidins), black raspberry (acylated mono-glycosylated cyanidins), blackcurrant (mono- and di-glycosylated cyanidins and delphinidins), maqui berry (di-glycosylated delphinidins), Concord grape (acylated mono-glycosylated delphinidins and petunidins), and blueberry (mono-glycosylated delphinidins, malvidins, and petunidins) showed a prominent discrepancy between biological activities of delphinidin/malvidin-versus cyanidin-type anthocyanins that could be explained by differences in their structure and metabolism in the gut. Consumption of berries also resulted in a strong shift in the gastrointestinal bacterial communities towards obligate anaerobes that correlated with decrease in the gastrointestinal luminal oxygen and oxidative stress. Further work is needed to understand mechanisms that lead to nearly anoxic conditions in the gut lumens, including the relative contributions of host, diet and/or microbial oxidative activity, and their implication to human health.
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