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Journal of the American College of Nutrition20170101Vol.36issue(4)

栄養失調患者の入院期間と死亡率に対する栄養介入の影響:臨床的無作為化比較試験

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
概要
Abstract

目的:この研究の目的は、栄養失調のある入院患者の入院患者の入院と死亡率に対する栄養介入の影響を評価することでした。 方法:栄養失調の診断を受けた入院患者が登録され、介入または対照群のいずれかにランダムに割り当てられました。介入グループの参加者は、エネルギーとタンパク質(1.0-1.5 g/kg)の摂取要件に応じた個別の栄養計画と、患者とその介護者または家族との対面インタビューに基づいた食事のアドバイスを受けました。コントロールグループの個人は、病院の栄養部門に従って標準的な栄養管理を受けました。栄養状態と疾患の重症度は、栄養リスクスクリーニングを使用して評価されました。入院期間は、入院から医療退院までの入院日数によって定義されました。別のサービスまたは死亡への参照は、研究撤回の基準でした。死亡率を評価するために、退院後6か月間個人を追跡しました。入院と死亡率は、治療意図分析でした。 結果:平均年齢57.1±20.7歳の合計55人の患者が、それぞれ介入(n = 28)および対照(n = 27)グループに含まれていました。基底状態では、栄養リスクスクリーニングスコアで測定された栄養状態は、研究グループ間で類似していた(4.1±0.8対4.2±1.2、p = 0.6)。介入群の平均入院は、対照群と比較して低かった(6.4±3.0対8.4±4.0日、p = 0.03)。最後に、6か月のフォローアップでの死亡率は両方のグループで類似していた(ハザード比[HR] = 0.85; 95%信頼区間[CI]、0.17-4.21)。 結論:この研究の結果は、栄養失調の入院患者では、栄養介入と食事のアドバイスは入院滞在を減少させますが、死亡率は減少しないことを示唆しています。

目的:この研究の目的は、栄養失調のある入院患者の入院患者の入院と死亡率に対する栄養介入の影響を評価することでした。 方法:栄養失調の診断を受けた入院患者が登録され、介入または対照群のいずれかにランダムに割り当てられました。介入グループの参加者は、エネルギーとタンパク質(1.0-1.5 g/kg)の摂取要件に応じた個別の栄養計画と、患者とその介護者または家族との対面インタビューに基づいた食事のアドバイスを受けました。コントロールグループの個人は、病院の栄養部門に従って標準的な栄養管理を受けました。栄養状態と疾患の重症度は、栄養リスクスクリーニングを使用して評価されました。入院期間は、入院から医療退院までの入院日数によって定義されました。別のサービスまたは死亡への参照は、研究撤回の基準でした。死亡率を評価するために、退院後6か月間個人を追跡しました。入院と死亡率は、治療意図分析でした。 結果:平均年齢57.1±20.7歳の合計55人の患者が、それぞれ介入(n = 28)および対照(n = 27)グループに含まれていました。基底状態では、栄養リスクスクリーニングスコアで測定された栄養状態は、研究グループ間で類似していた(4.1±0.8対4.2±1.2、p = 0.6)。介入群の平均入院は、対照群と比較して低かった(6.4±3.0対8.4±4.0日、p = 0.03)。最後に、6か月のフォローアップでの死亡率は両方のグループで類似していた(ハザード比[HR] = 0.85; 95%信頼区間[CI]、0.17-4.21)。 結論:この研究の結果は、栄養失調の入院患者では、栄養介入と食事のアドバイスは入院滞在を減少させますが、死亡率は減少しないことを示唆しています。

OBJECTIVE: The objective of this study was to evaluate the impact of a nutritional intervention on hospital stay and mortality among hospitalized patients with malnutrition. METHODS: Hospitalized patients with a diagnosis of malnutrition were enrolled and randomly allocated to either an intervention or control group. Participants in the intervention group received an individualized nutrition plan according to energy and protein (1.0-1.5 g/kg) intake requirements as well as dietary advice based on face-to-face interviews with patients and their caregivers or family members. Individuals in the control group received standard nutritional management according to the Hospital Nutrition Department. Nutritional status and disease severity were assessed using nutritional risk screening. Length of hospital stay was defined by the number of days of hospitalization from hospital admission to medical discharge. Reference to another service or death were criteria for study withdrawal. To evaluate mortality, individuals were followed up for 6 months after hospital discharge. Hospital stay and mortality were the intention-to-treat analysis. RESULTS: A total of 55 patients with an average age of 57.1 ± 20.7 years were included into intervention (n = 28) and control (n = 27) groups, respectively. At basal condition, nutritional status, measured by nutritional risk screening score, was similar between the study groups (4.1 ± 0.8 vs 4.2 ± 1.2, p = 0.6). The average hospital stay was lower in the intervention group compared to the control group (6.4 ± 3.0 vs 8.4 ± 4.0 days, p = 0.03). Finally, the mortality rate at 6 months of follow-up was similar in both groups (hazard ratio [HR] = 0.85; 95% confidence interval [CI], 0.17-4.21). CONCLUSIONS: Results of this study suggest that, in hospitalized patients with malnutrition, nutritional intervention and dietary advice decrease hospital stay but not mortality.

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