著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
食品ラベルの快適さ、味覚強度、またはカロリーの含有量に関する声明は、消費者が消費中にそのような特性に支払う注意に影響を与える可能性があります。通常の飲み物における味覚と関連する脳の活性化に対する選択的注意の影響に関する研究はほとんどありません。この研究の目的は、ドリンクの試飲中の脳反応に対する快楽、強度、カロリーの含有量に対する選択的注意の効果を調査することでした。27人の女性の機能的なMRI脳反応を使用して、フルーツジュース、トマトジュース、水の強度、快適さ、またはカロリー含有量に注意を払っていました。3つの選択的注意条件の間で大部分が重複し、ローランドのオペラム、島、および上にある前頭蓋、線条体、扁桃体、視床、前帯状皮質、および中眼窩前頭皮質(OFC)で見られる脳の活性化。脳の活性化は、右中央のOFCのカロリーと比較して味覚強度に選択的に注意を払っていたとき、および適切な被毛虫、右ACC、および両側の中央島の強度と比較して、快適さに選択的に注意を払っていました。強度評価は、前島および外側OFCの味覚強度に選択的な注意を払う際の脳の活性化と相関していました。私たちのデータは、前島だけでなく、中央と外側のOFCも味覚の強度の評価に関与していることを示唆しています。さらに、食物報酬に関連する快適さの関与地域への選択的注意。全体として、我々の結果は、食物特性への選択的注意が味覚および報酬地域の活性化を変えることができることを示しています。これは、消費者の消費体験に対する食品ラベルの影響の根底にある可能性があります。
食品ラベルの快適さ、味覚強度、またはカロリーの含有量に関する声明は、消費者が消費中にそのような特性に支払う注意に影響を与える可能性があります。通常の飲み物における味覚と関連する脳の活性化に対する選択的注意の影響に関する研究はほとんどありません。この研究の目的は、ドリンクの試飲中の脳反応に対する快楽、強度、カロリーの含有量に対する選択的注意の効果を調査することでした。27人の女性の機能的なMRI脳反応を使用して、フルーツジュース、トマトジュース、水の強度、快適さ、またはカロリー含有量に注意を払っていました。3つの選択的注意条件の間で大部分が重複し、ローランドのオペラム、島、および上にある前頭蓋、線条体、扁桃体、視床、前帯状皮質、および中眼窩前頭皮質(OFC)で見られる脳の活性化。脳の活性化は、右中央のOFCのカロリーと比較して味覚強度に選択的に注意を払っていたとき、および適切な被毛虫、右ACC、および両側の中央島の強度と比較して、快適さに選択的に注意を払っていました。強度評価は、前島および外側OFCの味覚強度に選択的な注意を払う際の脳の活性化と相関していました。私たちのデータは、前島だけでなく、中央と外側のOFCも味覚の強度の評価に関与していることを示唆しています。さらに、食物報酬に関連する快適さの関与地域への選択的注意。全体として、我々の結果は、食物特性への選択的注意が味覚および報酬地域の活性化を変えることができることを示しています。これは、消費者の消費体験に対する食品ラベルの影響の根底にある可能性があります。
Statements regarding pleasantness, taste intensity or caloric content on a food label may influence the attention consumers pay to such characteristics during consumption. There is little research on the effects of selective attention on taste perception and associated brain activation in regular drinks. The aim of this study was to investigate the effect of selective attention on hedonics, intensity and caloric content on brain responses during tasting drinks. Using functional MRI brain responses of 27 women were measured while they paid attention to the intensity, pleasantness or caloric content of fruit juice, tomato juice and water. Brain activation during tasting largely overlapped between the three selective attention conditions and was found in the rolandic operculum, insula and overlying frontal operculum, striatum, amygdala, thalamus, anterior cingulate cortex and middle orbitofrontal cortex (OFC). Brain activation was higher during selective attention to taste intensity compared to calories in the right middle OFC and during selective attention to pleasantness compared to intensity in the right putamen, right ACC and bilateral middle insula. Intensity ratings correlated with brain activation during selective attention to taste intensity in the anterior insula and lateral OFC. Our data suggest that not only the anterior insula but also the middle and lateral OFC are involved in evaluating taste intensity. Furthermore, selective attention to pleasantness engaged regions associated with food reward. Overall, our results indicate that selective attention to food properties can alter the activation of gustatory and reward regions. This may underlie effects of food labels on the consumption experience of consumers.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。