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背景:長鎖N-3(ω-3)多価不飽和脂肪酸(PUFA)をげっ歯類の食事に追加すると、脂肪量が減少し、肥満の発生が防止されますが、人間の同様の効果の証拠はかなり限られています。炭水化物による効果修正:タンパク質比と血糖指数も調査されました。デザイン:食事、がん、健康コホートに含まれる合計29,152人の参加者が守られました。栄養摂取量は、検証済みの192項目の半定量的食物周波数アンケートを使用して評価されました。脂肪酸の脂肪組織含有量は、コホートのランダムサンプルでのガスクロマトグラフィーによって決定されました(n = 1660)。人体測定測定は、ベースラインで5年後に採取されました。関連性は、線形回帰モデルを使用して調査されました。results:高(1.22 g/d)の場合、低(0.28 g/d)総N-3 PUFA摂取量と比較して、5-y体重変化の差は147.6 g(95%CI:-42.3、337.5 g);p-trend = 0.088。個々のN-3 PUFASエイコサペンタエン酸、ドコサペンタエン酸、およびドコサヘキサエン酸の間に関連することは観察されませんでした。N-3 PUFAの摂取量は、ウエスト周囲の5年間の変化とは関連していませんでした。EPAの低(0.06%)の脂肪組織含有量と比較して高い(0.16%)の場合、5 -y体重変化の差は-649.6 g(95%CI:-1254.2、-44.9 g)でした。P-Trend = 0.027。総N-3 PUFA、ドコサペンタエン酸、ドコサヘキサエン酸と5-Yの体重変化の間に関連することは観察されませんでした。N-3 PUFAの脂肪組織含有量は、ウエスト周囲の5年間の変化と関連していませんでした。炭水化物による効果はありません:タンパク質比または血糖指数が見つかりました。結論:長鎖N-3 PUFAの食事摂取量と脂肪組織含有量は、体重またはウエスト周囲の変化と一貫して、それほど関連していませんでした。
背景:長鎖N-3(ω-3)多価不飽和脂肪酸(PUFA)をげっ歯類の食事に追加すると、脂肪量が減少し、肥満の発生が防止されますが、人間の同様の効果の証拠はかなり限られています。炭水化物による効果修正:タンパク質比と血糖指数も調査されました。デザイン:食事、がん、健康コホートに含まれる合計29,152人の参加者が守られました。栄養摂取量は、検証済みの192項目の半定量的食物周波数アンケートを使用して評価されました。脂肪酸の脂肪組織含有量は、コホートのランダムサンプルでのガスクロマトグラフィーによって決定されました(n = 1660)。人体測定測定は、ベースラインで5年後に採取されました。関連性は、線形回帰モデルを使用して調査されました。results:高(1.22 g/d)の場合、低(0.28 g/d)総N-3 PUFA摂取量と比較して、5-y体重変化の差は147.6 g(95%CI:-42.3、337.5 g);p-trend = 0.088。個々のN-3 PUFASエイコサペンタエン酸、ドコサペンタエン酸、およびドコサヘキサエン酸の間に関連することは観察されませんでした。N-3 PUFAの摂取量は、ウエスト周囲の5年間の変化とは関連していませんでした。EPAの低(0.06%)の脂肪組織含有量と比較して高い(0.16%)の場合、5 -y体重変化の差は-649.6 g(95%CI:-1254.2、-44.9 g)でした。P-Trend = 0.027。総N-3 PUFA、ドコサペンタエン酸、ドコサヘキサエン酸と5-Yの体重変化の間に関連することは観察されませんでした。N-3 PUFAの脂肪組織含有量は、ウエスト周囲の5年間の変化と関連していませんでした。炭水化物による効果はありません:タンパク質比または血糖指数が見つかりました。結論:長鎖N-3 PUFAの食事摂取量と脂肪組織含有量は、体重またはウエスト周囲の変化と一貫して、それほど関連していませんでした。
Background: Adding long-chain n-3 (ω-3) polyunsaturated fatty acids (PUFAs) to a rodent diet reduces fat mass and prevents the development of obesity, but evidence of a similar effect in humans is rather limited.Objectives: We investigated the associations between dietary intake and adipose tissue content of long-chain n-3 PUFAs and subsequent 5-y change in body weight and waist circumference in humans. Effect modification by the carbohydrate:protein ratio and glycemic index was also investigated.Design: A total of 29,152 participants included in the Diet, Cancer, and Health cohort were followed. Dietary intake was assessed with the use of a validated 192-item semiquantitative food-frequency questionnaire. Adipose tissue content of fatty acids was determined by gas chromatography in a random sample of the cohort (n = 1660). Anthropometric measurements were taken at baseline and 5 y later. Associations were investigated with the use of a linear regression model.Results: For high (1.22 g/d) compared with low (0.28 g/d) total n-3 PUFA intake, the difference in 5-y weight change was 147.6 g (95% CI: -42.3, 337.5 g); P-trend = 0.088. No associations between the individual n-3 PUFAs eicosapentaenoic acid, docosapentaenoic acid, and docosahexaenoic acid were observed. Intake of n-3 PUFAs was not associated with a 5-y change in waist circumference. For high (0.16%) compared with low (0.06%) adipose tissue content of EPA, the difference in 5-y weight change was -649.6 g (95% CI: -1254.2, -44.9 g); P-trend = 0.027. No associations between total n-3 PUFA, docosapentaenoic acid, and docosahexaenoic acid and 5-y weight change were observed. Adipose tissue content of n-3 PUFAs was not associated with 5-y change in waist circumference. No effect modification by carbohydrate:protein ratio or glycemic index was found.Conclusion: Dietary intake and adipose tissue content of long-chain n-3 PUFAs were neither consistently nor appreciably associated with change in body weight or waist circumference.
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