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食物源から環境水に放出されるヌクレオチドは、多くの魚種の摂食手がかりとして作用するはずです。しかし、魚がこれらのヌクレオチドを敏感に検出する方法は不明のままです。ここでは、ゼブラフィッシュのATPセンシングのための新しい嗅覚メカニズムを発見します。鼻孔に入ると、ATPは、嗅上皮症で発現した2つのエクトヌクレオチダーゼの酵素反応により、アデノシンに効率的に変換されます。その後、アデノシンは、魚や両生類に特有の新規アデノシン受容体A2Cを発現する嗅覚感覚ニューロンの少数の集団を活性化します。情報は、嗅球の単一の糸球体に送信され、さらに嗅覚中心の4つの領域に送信されます。これらの結果は、ATPの検出が、水生の下部脊椎動物に重要で共通の採餌行動にリンクする食物由来の魅力的な臭気剤としての根底にある根底にある包括的な酵素関連受容体メカニズムの決定的な証拠を提供します。
食物源から環境水に放出されるヌクレオチドは、多くの魚種の摂食手がかりとして作用するはずです。しかし、魚がこれらのヌクレオチドを敏感に検出する方法は不明のままです。ここでは、ゼブラフィッシュのATPセンシングのための新しい嗅覚メカニズムを発見します。鼻孔に入ると、ATPは、嗅上皮症で発現した2つのエクトヌクレオチダーゼの酵素反応により、アデノシンに効率的に変換されます。その後、アデノシンは、魚や両生類に特有の新規アデノシン受容体A2Cを発現する嗅覚感覚ニューロンの少数の集団を活性化します。情報は、嗅球の単一の糸球体に送信され、さらに嗅覚中心の4つの領域に送信されます。これらの結果は、ATPの検出が、水生の下部脊椎動物に重要で共通の採餌行動にリンクする食物由来の魅力的な臭気剤としての根底にある根底にある包括的な酵素関連受容体メカニズムの決定的な証拠を提供します。
Nucleotides released from food sources into environmental water are supposed to act as feeding cues for many fish species. However, it remains unknown how fish can sensitively detect those nucleotides. Here we discover a novel olfactory mechanism for ATP sensing in zebrafish. Upon entering into the nostril, ATP is efficiently converted into adenosine through enzymatic reactions of two ecto-nucleotidases expressed in the olfactory epithelium. Adenosine subsequently activates a small population of olfactory sensory neurons expressing a novel adenosine receptor A2c that is unique to fishes and amphibians. The information is then transmitted to a single glomerulus in the olfactory bulb and further to four regions in higher olfactory centers. These results provide conclusive evidence for a sophisticated enzyme-linked receptor mechanism underlying detection of ATP as a food-derived attractive odorant linking to foraging behavior that is crucial and common to aquatic lower vertebrates.
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