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背景:イソマルトデキストリン(IMD)は、新規高度に分岐したα-グルカンであり、可溶性の食物繊維としての機能が予想されます。目的:この研究の目標は、健康な人の食後グルコース遠足に対するIMDの影響を評価し、メカニズムを明確にすることでした。設計:29人の被験者が、IMDの有無にかかわらず、マルトデキストリン(MD)またはスクロースを含む溶液を摂取しました。14人の被験者が、IMDの有無にかかわらずグルコースを含む溶液を摂取しました。次に、血糖濃度をグループ間で比較しました。さらに、in vitro消化、消化酵素の阻害、およびグルコース吸収試験が実施されました。結果:IMDは、MDまたはスクロースまたはグルコース単独の摂取に続いて、正常のハイエンドで血糖遠位を持つ被験者の血糖上昇を減衰させました。5 g IMDのこの効果は最も明確でした。IMDは小腸粘膜酵素によって部分的にのみ消化され、マルターゼおよびイソマルターゼ活性は弱く阻害されました。さらに、IMDは粘膜側から漿液性側へのグルコースの輸送を阻害しました。結論:MDまたはスクロースまたはグルコースの摂取後、IMDは食後の血糖を減衰させた。メカニズムの1つとして、IMDは小腸粘膜膜上のグルコースの吸収を阻害することが示唆されました。
背景:イソマルトデキストリン(IMD)は、新規高度に分岐したα-グルカンであり、可溶性の食物繊維としての機能が予想されます。目的:この研究の目標は、健康な人の食後グルコース遠足に対するIMDの影響を評価し、メカニズムを明確にすることでした。設計:29人の被験者が、IMDの有無にかかわらず、マルトデキストリン(MD)またはスクロースを含む溶液を摂取しました。14人の被験者が、IMDの有無にかかわらずグルコースを含む溶液を摂取しました。次に、血糖濃度をグループ間で比較しました。さらに、in vitro消化、消化酵素の阻害、およびグルコース吸収試験が実施されました。結果:IMDは、MDまたはスクロースまたはグルコース単独の摂取に続いて、正常のハイエンドで血糖遠位を持つ被験者の血糖上昇を減衰させました。5 g IMDのこの効果は最も明確でした。IMDは小腸粘膜酵素によって部分的にのみ消化され、マルターゼおよびイソマルターゼ活性は弱く阻害されました。さらに、IMDは粘膜側から漿液性側へのグルコースの輸送を阻害しました。結論:MDまたはスクロースまたはグルコースの摂取後、IMDは食後の血糖を減衰させた。メカニズムの1つとして、IMDは小腸粘膜膜上のグルコースの吸収を阻害することが示唆されました。
Background: Isomaltodextrin (IMD) is a novel highly branched α-glucan and its function as a soluble dietary fiber is expected. Objective: The goal of this study was to evaluate the effects of IMD on postprandial glucose excursions in healthy people and to make the mechanism clear. Design: Twenty-nine subjects ingested a solution containing maltodextrin (MD) or sucrose with or without IMD. Fourteen subjects ingested a solution containing glucose with or without IMD. Blood glucose concentrations were then compared between the groups. Furthermore, in vitro digestion, inhibition of digestive enzymes, and glucose absorption tests were conducted. Results: IMD attenuated blood glucose elevation in the subjects with blood glucose excursions at the high end of normal following the ingestion of MD or sucrose or glucose alone. This effect of 5 g IMD was most clear. IMD was digested partially only by small intestinal mucosal enzymes, and maltase and isomaltase activities were weakly inhibited. Furthermore, IMD inhibited the transport of glucose from mucosal side to serosal side. Conclusions: IMD attenuated postprandial blood glucose, after the ingestion of MD or sucrose or glucose. As one of the mechanism, it was suggested that IMD inhibited the absorption of glucose on small intestinal mucosal membrane.
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