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Journal of AOAC International2017Nov01Vol.100issue(6)

総ポリフェノールと総フラボノイド含有量の測定のための分光光度法の検証

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Validation Study
  • Video-Audio Media
概要
Abstract

この研究の目的は、総ポリフェノール(TP; Folin-Ciocalteu法を介して)および総フラボノイド(TF)含有量の測定のための分光光度法を検証することでした[塩化アルミニウム(ALCL3)法を介して]。線形性、感度、精度(アッセイ内および中間)、精度、LOD、LOQなど、これらの方法の検証パラメーターが決定されました。検証プロセスでは、フェノール酸(ガリック、Pクマリック、カフェ酸、クロロゲン酸)、フラバン-3-オール[(+) - カテキンおよびプロシアニジンB1およびB2]、フラボノール(ケルセチン)など、ポリフェノール標準のグループが使用されました。およびケルセチン-3-ルチノシド)、およびジヒドロカルコン(フロレチンおよびフロレチン-2-グルコシド)。取得した検証パラメーターは、フロレチンとフロレチン-2-グルコシドを除き、両方の方法の高決定係数、合理的に低いLODとLOQ、および両方の方法のキャリブレーション曲線の高い勾配を持つ許容範囲内であり、キャリブレーション曲線に低い傾斜がありました。ALCL3メソッド。ポリフェノール含有量の違いを評価するために、検証済みの分光光度法を使用して、ポリフェノールのカリブレーション曲線に従って、ワイン(Plavac、Graševina、およびVranac)およびジュース(ブルーベリー、イチゴ、ブラックカラントジュース)のTPおよびTF含有量を決定しました。ポリフェノールの含有量は、すべてのワインとジュースの両方の方法で異なっていました。

この研究の目的は、総ポリフェノール(TP; Folin-Ciocalteu法を介して)および総フラボノイド(TF)含有量の測定のための分光光度法を検証することでした[塩化アルミニウム(ALCL3)法を介して]。線形性、感度、精度(アッセイ内および中間)、精度、LOD、LOQなど、これらの方法の検証パラメーターが決定されました。検証プロセスでは、フェノール酸(ガリック、Pクマリック、カフェ酸、クロロゲン酸)、フラバン-3-オール[(+) - カテキンおよびプロシアニジンB1およびB2]、フラボノール(ケルセチン)など、ポリフェノール標準のグループが使用されました。およびケルセチン-3-ルチノシド)、およびジヒドロカルコン(フロレチンおよびフロレチン-2-グルコシド)。取得した検証パラメーターは、フロレチンとフロレチン-2-グルコシドを除き、両方の方法の高決定係数、合理的に低いLODとLOQ、および両方の方法のキャリブレーション曲線の高い勾配を持つ許容範囲内であり、キャリブレーション曲線に低い傾斜がありました。ALCL3メソッド。ポリフェノール含有量の違いを評価するために、検証済みの分光光度法を使用して、ポリフェノールのカリブレーション曲線に従って、ワイン(Plavac、Graševina、およびVranac)およびジュース(ブルーベリー、イチゴ、ブラックカラントジュース)のTPおよびTF含有量を決定しました。ポリフェノールの含有量は、すべてのワインとジュースの両方の方法で異なっていました。

The aim of this study was to validate spectrophotometric methods for the measurement of total polyphenol (TP; via the Folin-Ciocalteu method) and total flavonoid (TF) content [via the aluminum chloride (AlCl3) method]. Validation parameters of these methods were determined, including linearity, sensitivity, precision (intra-assay and intermediate), accuracy, LOD, and LOQ. For the validation process, groups of polyphenol standards were used, including phenolic acids (gallic, p-coumaric, caffeic, and chlorogenic acids), flavan-3-ols [(+)-catechin and procyanidins B1 and B2], flavonols (quercetin and quercetin-3-rutinoside), and dihydrochalcones (phloretin and phloretin-2-glucoside). Obtained validation parameters were within acceptable ranges with high determination coefficients, reasonably low LODs and LOQs, and high slopes in the calibration curves for both methods, except for phloretin and phloretin-2-glucoside, for which there were low slopes in the calibration curves for the AlCl3 method. To evaluate differences in polyphenol content, the validated spectrophotometric methods were used to determine TP and TF content in wines (Plavac, Graševina, and Vranac) and juices (blueberry, strawberry, and blackcurrant juice) according to the polyphenol calibration curves. Polyphenol contents were different for both methods in all wines and juices.

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