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Food chemistry2017Dec15Vol.237issue()

Staghorn Sumac(Rhus Typhina)の化学組成と生物活性

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

Staghorn Sumac(Rhus Typhina)は北米原産であり、先住民族によって長い間食品や非食品の用途に使用されてきました。機能的な食物成分の潜在的な供給源として、栽培のために世界の他の地域に適合しています。このレビューは、Staghorn Sumacの化学組成と多様な生物学的活動に関する最新情報をまとめたものです。さまざまな要因が、化学組成、処理中の機能保持、およびStaghorn Sumac由来の製品の栄養特性に影響します。これらの要因には、植物の特性と環境条件、抽出と定量化の方法、および処理パラメーターが含まれます。化学成分に基づいて、食品、栄養補助食品、化粧品産業におけるスタゴーンのスマックのさまざまな革新的で潜在的な用途が提案されています。このレビューは、食料やその他の産業のための持続可能な経済プラントとしてのスタゴーン・ウルシの開発のための科学的基盤を提供します。

Staghorn Sumac(Rhus Typhina)は北米原産であり、先住民族によって長い間食品や非食品の用途に使用されてきました。機能的な食物成分の潜在的な供給源として、栽培のために世界の他の地域に適合しています。このレビューは、Staghorn Sumacの化学組成と多様な生物学的活動に関する最新情報をまとめたものです。さまざまな要因が、化学組成、処理中の機能保持、およびStaghorn Sumac由来の製品の栄養特性に影響します。これらの要因には、植物の特性と環境条件、抽出と定量化の方法、および処理パラメーターが含まれます。化学成分に基づいて、食品、栄養補助食品、化粧品産業におけるスタゴーンのスマックのさまざまな革新的で潜在的な用途が提案されています。このレビューは、食料やその他の産業のための持続可能な経済プラントとしてのスタゴーン・ウルシの開発のための科学的基盤を提供します。

Staghorn sumac (Rhus typhina) is native to North America, and has been used by indigenous peoples for food and non-food applications for a long time. It has been adapted to the other parts of the world for cultivation as a potential source of functional food ingredients. This review summarises the updated information on the chemical composition and diverse biological activities of staghorn sumac. Various factors affect the chemical composition, function retention during processing, and nutritional properties of staghorn sumac-derived products. These factors include botanical characteristics and environmental conditions, extraction and quantification methods, and processing parameters. Various innovative and potential uses of staghorn sumac in food, nutraceutical and cosmetic industries are suggested on the basis of the chemical constituents. This review provides a scientific basis for the development of staghorn sumac as a sustainable economic plant for food and other industries.

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