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緑茶のよく知られている多面的な健康上の利点は、主にカテキン群のポリフェノール化合物であるエピガロカテキン-3-ガレート(EGCG)に起因しています。しかし、EGCGの安定性が低く、腸の透過性は、その生物学的活動を強く損なう可能性があります。この作業では、EGCGに充填されたナノ構造脂質キャリア(NLC)は、葉酸で官能化されていることを、経口吸収の強化とEGCGの生物学的利用能の向上を目的としたボックスベンケン設計を通じて最適化されました。生成された球状ナノ粒子のサイズ、ゼータ電位、およびカプセル化効率(EE)を評価しました。NLCは、微分スキャン熱量測定(DSC)によってさらに特徴付けられました。シミュレートされた胃液および腸液のin vitro放出研究を実施し、8週間にわたってナノ粒子の貯蔵安定性を評価しました。全体的な結果は、EGCGの経口出産のための開発された製剤の適合性と、食品産業におけるアプリケーションの可能性を実証しました。
緑茶のよく知られている多面的な健康上の利点は、主にカテキン群のポリフェノール化合物であるエピガロカテキン-3-ガレート(EGCG)に起因しています。しかし、EGCGの安定性が低く、腸の透過性は、その生物学的活動を強く損なう可能性があります。この作業では、EGCGに充填されたナノ構造脂質キャリア(NLC)は、葉酸で官能化されていることを、経口吸収の強化とEGCGの生物学的利用能の向上を目的としたボックスベンケン設計を通じて最適化されました。生成された球状ナノ粒子のサイズ、ゼータ電位、およびカプセル化効率(EE)を評価しました。NLCは、微分スキャン熱量測定(DSC)によってさらに特徴付けられました。シミュレートされた胃液および腸液のin vitro放出研究を実施し、8週間にわたってナノ粒子の貯蔵安定性を評価しました。全体的な結果は、EGCGの経口出産のための開発された製剤の適合性と、食品産業におけるアプリケーションの可能性を実証しました。
The well-known pleiotropic health benefits of green tea are mainly attributed to epigallocatechin-3-gallate (EGCG), a polyphenolic compound from the group of catechins. EGCG's poor stability and intestinal permeability, however, can strongly impair its biological activities. In this work, EGCG-loaded nanostructured lipid carriers (NLC) functionalized with folic acid were optimized through a Box-Behnken design intended to provide an enhanced oral absorption and increased bioavailability of EGCG. Size, zeta potential and encapsulation efficiency (EE) of the produced spherical nanoparticles were evaluated. NLC were further characterized by Differential Scanning Calorimetry (DSC). An in vitro release study in simulated gastric and intestinal fluids was conducted and the storage stability of the nanoparticles was evaluated over a period of 8weeks. The overall results demonstrated the suitability of the developed formulation for the oral delivery of EGCG and its potential for applications in food industry.
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