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南アメリカのカカオは、特に高品質のチョコレートを生産するために使用されます。欧州食品安全局はチョコレート原料のカドミウム(CD)の制限を確立していませんが、最近の研究は、カカオ豆のCD濃度がダークチョコレートの法的制限よりも高いレベルに達することができることを示しています(0.8 mg kg-1、1月に2019年1月)。農業土壌におけるCDの存在は肥料による汚染に関連しているという事実にもかかわらず、エクアドルでは他の潜在的なソースを考慮する必要があります。このフィールド研究は、石油活動の影響を受けた地域のエクアドル農場で栽培された土壌とカカオのCD含有量を調査するために実施されました。土壌、カカオの葉、およびポッドの殻は、石油生産および精製にさらされたアマゾン北部および太平洋沿岸地域の31の農場から収集され、2つの制御エリアと比較されました。ヒトの胃の生体アクセシビリティは、関連する潜在的な健康リスクを評価するために、生のカカオ豆とカカオ液サンプルで決定されました。私たちの結果は、表土(0〜20 cm)がより深い層よりもCD濃度が高いことを示しており、サンプリングサイトの39%でエクアドルの法律制限を超えています。カカオの葉は、ポッドの殻や豆よりも多くのCDを蓄積しますが、それでもサンプリングされた豆の50%は0.8 mg kg-1を超えるCD含有量を持っています。根からカカオへの移動は、物理化学的な土壌特性だけでなく、農業慣行によっても規制されているCD取り込みの主な経路であると思われます。さらに、火山入力による天然のCD濃縮を無視してはなりません。最後に、カカオの木のCDは、石油活動のトレーサーとは見なされません。カカオ豆と酒の総CD含有量とその生体アクセス可能な画分(最大90%)がチョコレートのものに直接リンクされていると仮定すると、CD暴露に関連する健康上のリスクは低から中程度まで変化します。
南アメリカのカカオは、特に高品質のチョコレートを生産するために使用されます。欧州食品安全局はチョコレート原料のカドミウム(CD)の制限を確立していませんが、最近の研究は、カカオ豆のCD濃度がダークチョコレートの法的制限よりも高いレベルに達することができることを示しています(0.8 mg kg-1、1月に2019年1月)。農業土壌におけるCDの存在は肥料による汚染に関連しているという事実にもかかわらず、エクアドルでは他の潜在的なソースを考慮する必要があります。このフィールド研究は、石油活動の影響を受けた地域のエクアドル農場で栽培された土壌とカカオのCD含有量を調査するために実施されました。土壌、カカオの葉、およびポッドの殻は、石油生産および精製にさらされたアマゾン北部および太平洋沿岸地域の31の農場から収集され、2つの制御エリアと比較されました。ヒトの胃の生体アクセシビリティは、関連する潜在的な健康リスクを評価するために、生のカカオ豆とカカオ液サンプルで決定されました。私たちの結果は、表土(0〜20 cm)がより深い層よりもCD濃度が高いことを示しており、サンプリングサイトの39%でエクアドルの法律制限を超えています。カカオの葉は、ポッドの殻や豆よりも多くのCDを蓄積しますが、それでもサンプリングされた豆の50%は0.8 mg kg-1を超えるCD含有量を持っています。根からカカオへの移動は、物理化学的な土壌特性だけでなく、農業慣行によっても規制されているCD取り込みの主な経路であると思われます。さらに、火山入力による天然のCD濃縮を無視してはなりません。最後に、カカオの木のCDは、石油活動のトレーサーとは見なされません。カカオ豆と酒の総CD含有量とその生体アクセス可能な画分(最大90%)がチョコレートのものに直接リンクされていると仮定すると、CD暴露に関連する健康上のリスクは低から中程度まで変化します。
Cacao from South America is especially used to produce premium quality chocolate. Although the European Food Safety Authority has not established a limit for cadmium (Cd) in chocolate raw material, recent studies demonstrate that Cd concentrations in cacao beans can reach levels higher than the legal limits for dark chocolate (0.8 mg kg-1, effective January 1st, 2019). Despite the fact that the presence of Cd in agricultural soils is related to contamination by fertilizers, other potential sources must be considered in Ecuador. This field study was conducted to investigate Cd content in soils and cacao cultivated on Ecuadorian farms in areas impacted by oil activities. Soils, cacao leaves, and pod husks were collected from 31 farms in the northern Amazon and Pacific coastal regions exposed to oil production and refining and compared to two control areas. Human gastric bioaccessibility was determined in raw cacao beans and cacao liquor samples in order to assess potential health risks involved. Our results show that topsoils (0-20 cm) have higher Cd concentrations than deeper layers, exceeding the Ecuadorian legislation limit in 39% of the sampling sites. Cacao leaves accumulate more Cd than pod husks or beans but, nevertheless, 50% of the sampled beans have Cd contents above 0.8 mg kg-1. Root-to-cacao transfer seems to be the main pathway of Cd uptake, which is not only regulated by physico-chemical soil properties but also agricultural practices. Additionally, natural Cd enrichment by volcanic inputs must not be neglected. Finally, Cd in cacao trees cannot be considered as a tracer of oil activities. Assuming that total Cd content and its bioaccessible fraction (up to 90%) in cacao beans and liquor is directly linked to those in chocolate, the health risk associated with Cd exposure varies from low to moderate.
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