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母乳は、生涯の最初の6か月間に乳児の栄養要件をカバーしています。母乳の組成は授乳中に徐々に変化し、母体の栄養因子の影響を受けます。今日、栄養素が遺伝子と相互作用し、生理学的機能に影響を与える分子メカニズムを調節する能力があることはよく知られています。これは、分子レベルでの栄養を探索する研究者の間で、遺伝子発現に対する栄養素の影響を評価する栄養素と、栄養素の不均一な個々の反応を評価する栄養素の2つの研究分野の発達に、研究者の間で関心が高まっています。遺伝的変異へ。脂肪酸は、出生後初期の生物学的に重要な役割を考えると、授乳に関連して最も研究されている栄養素の1つです。脂肪酸は、脂質代謝の調節に関与する転写因子を調節し、それが牛乳中の脂質の割合に変動を引き起こします。このレビューでは、一方では、母体の食事性脂肪酸によって活性化される遺伝子転写メカニズム、そして一方で、食事性脂肪酸と脂質代謝に関与する遺伝子の遺伝的変異との相互作用の理解に焦点を当てています。これらのメカニズムはどちらも、牛乳の脂肪酸組成に影響します。
母乳は、生涯の最初の6か月間に乳児の栄養要件をカバーしています。母乳の組成は授乳中に徐々に変化し、母体の栄養因子の影響を受けます。今日、栄養素が遺伝子と相互作用し、生理学的機能に影響を与える分子メカニズムを調節する能力があることはよく知られています。これは、分子レベルでの栄養を探索する研究者の間で、遺伝子発現に対する栄養素の影響を評価する栄養素と、栄養素の不均一な個々の反応を評価する栄養素の2つの研究分野の発達に、研究者の間で関心が高まっています。遺伝的変異へ。脂肪酸は、出生後初期の生物学的に重要な役割を考えると、授乳に関連して最も研究されている栄養素の1つです。脂肪酸は、脂質代謝の調節に関与する転写因子を調節し、それが牛乳中の脂質の割合に変動を引き起こします。このレビューでは、一方では、母体の食事性脂肪酸によって活性化される遺伝子転写メカニズム、そして一方で、食事性脂肪酸と脂質代謝に関与する遺伝子の遺伝的変異との相互作用の理解に焦点を当てています。これらのメカニズムはどちらも、牛乳の脂肪酸組成に影響します。
Human milk covers the infant's nutrient requirements during the first 6 months of life. The composition of human milk progressively changes during lactation and it is influenced by maternal nutritional factors. Nowadays, it is well known that nutrients have the ability to interact with genes and modulate molecular mechanisms impacting physiological functions. This has led to a growing interest among researchers in exploring nutrition at a molecular level and to the development of two fields of study: nutrigenomics, which evaluates the influence of nutrients on gene expression, and nutrigenetics, which evaluates the heterogeneous individual response to nutrients due to genetic variation. Fatty acids are one of the nutrients most studied in relation to lactation given their biologically important roles during early postnatal life. Fatty acids modulate transcription factors involved in the regulation of lipid metabolism, which in turn causes a variation in the proportion of lipids in milk. This review focuses on understanding, on the one hand, the gene transcription mechanisms activated by maternal dietary fatty acids and, on the other hand, the interaction between dietary fatty acids and genetic variation in genes involved in lipid metabolism. Both of these mechanisms affect the fatty acid composition of human milk.
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