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非標識:この研究では、野生のアーモンド(扁桃体)タンパク質からのACE(アンジオテンシン-I変換酵素)阻害ペプチドの産生、分別、精製、および同定を調査しました。野生のアーモンドタンパク質は、5つの異なる酵素(ペプシン、トリプシン、キモトリプシン、アルカラーゼ、フラボルザイム)を使用して加水分解され、ACE阻害活性のためにアッセイしました。加水分解後に得られたACE阻害活性の程度は、アルカラーゼ>キモトリプシン>トリプシン/ペプシン>フラボルザイムです。アルカラーゼ(IC50 = 0.8 mg/ml)から得られた加水分解物は、10および3 kDaカットオフ値で連続的な限外ろ過によって分別され、最も活性画分(<3 kDa)を逆位相高速液体クロマトグラフィー(RP-HPLC)を使用してさらに分離しました。ペプチド配列の同定は、エレクトロスプレーイオン化とタンデム質量分析(LC-ESI-MS/MS)と結合した液体クロマトグラフィーを使用して、RP-HPLCから得られた非常に潜在的な画分で行われました。RP-HPLCの分数26に存在するACE阻害ペプチドの配列決定により、3つのペプチド配列(VVNE、VVTR、およびVVGVD)の同定が得られました。RP-HPLCからの画分40および42のシーケンス識別は、最高のACE阻害活性(それぞれ84.1%と86.9%)を示し、40を超える潜在的なACE阻害シーケンスの同定をもたらしました。結果は、野生のアーモンドタンパク質が潜在的な降圧ペプチドの豊富な供給源であり、in vivo評価後の高血圧の障害と緩和に関する機能性食品や飲み物の用途に提案できることを示しています。 実用的な用途:この研究では、ACE阻害活性ペプチドを産生するための優れた源として、野生のアーモンドタンパク質の可能性が示されています。この発見によれば、ACE阻害活性が高いペプチドは、胃腸消化中に放出され、この天然タンパク質源の健康促進活性に寄与する可能性があります。
非標識:この研究では、野生のアーモンド(扁桃体)タンパク質からのACE(アンジオテンシン-I変換酵素)阻害ペプチドの産生、分別、精製、および同定を調査しました。野生のアーモンドタンパク質は、5つの異なる酵素(ペプシン、トリプシン、キモトリプシン、アルカラーゼ、フラボルザイム)を使用して加水分解され、ACE阻害活性のためにアッセイしました。加水分解後に得られたACE阻害活性の程度は、アルカラーゼ>キモトリプシン>トリプシン/ペプシン>フラボルザイムです。アルカラーゼ(IC50 = 0.8 mg/ml)から得られた加水分解物は、10および3 kDaカットオフ値で連続的な限外ろ過によって分別され、最も活性画分(<3 kDa)を逆位相高速液体クロマトグラフィー(RP-HPLC)を使用してさらに分離しました。ペプチド配列の同定は、エレクトロスプレーイオン化とタンデム質量分析(LC-ESI-MS/MS)と結合した液体クロマトグラフィーを使用して、RP-HPLCから得られた非常に潜在的な画分で行われました。RP-HPLCの分数26に存在するACE阻害ペプチドの配列決定により、3つのペプチド配列(VVNE、VVTR、およびVVGVD)の同定が得られました。RP-HPLCからの画分40および42のシーケンス識別は、最高のACE阻害活性(それぞれ84.1%と86.9%)を示し、40を超える潜在的なACE阻害シーケンスの同定をもたらしました。結果は、野生のアーモンドタンパク質が潜在的な降圧ペプチドの豊富な供給源であり、in vivo評価後の高血圧の障害と緩和に関する機能性食品や飲み物の用途に提案できることを示しています。 実用的な用途:この研究では、ACE阻害活性ペプチドを産生するための優れた源として、野生のアーモンドタンパク質の可能性が示されています。この発見によれば、ACE阻害活性が高いペプチドは、胃腸消化中に放出され、この天然タンパク質源の健康促進活性に寄与する可能性があります。
UNLABELLED: In this study, the production, fractionation, purification and identification of ACE (angiotensin-I-converting enzyme) inhibitory peptides from wild almond (Amygdalus scoparia) proteins were investigated. Wild almond proteins were hydrolyzed using 5 different enzymes (pepsin, trypsin, chymotrypsin, alcalase and flavourzyme) and assayed for their ACE inhibitory activities. The degree of ACE inhibiting activity obtained after hydrolysis was found to be in the following order: alcalase > chymotrypsin > trypsin/pepsin > flavourzyme. The hydrolysates obtained from alcalase (IC50 = 0.8 mg/mL) were fractionated by sequential ultrafiltration at 10 and 3 kDa cutoff values and the most active fraction (<3 kDa) was further separated using reversed phase high-performance liquid chromatography (RP-HPLC). Peptide sequence identifications were carried out on highly potential fractions obtained from RP-HPLC by means of liquid chromatography coupled to electrospray ionization and tandem mass spectrometry (LC-ESI-MS/MS). Sequencing of ACE inhibitory peptides present in the fraction 26 of RP-HPLC resulted in the identification of 3 peptide sequences (VVNE, VVTR, and VVGVD) not reported previously in the literature. Sequence identification of fractions 40 and 42 from RP-HPLC, which showed the highest ACE inhibitory activities (84.1% and 86.9%, respectively), resulted in the identification of more than 40 potential ACE inhibitory sequences. The results indicate that wild almond protein is a rich source of potential antihypertensive peptides and can be suggested for applications in functional foods and drinks with respect to hindrance and mitigation of hypertension after in vivo assessment. PRACTICAL APPLICATION: This study has shown the potential of wild almond proteins as good sources for producing ACE-inhibitory active peptides. According to this finding, peptides with higher ACE inhibitory activities could be released during the gastrointestinal digestion and contribute to the health- promoting activities of this natural protein source.
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