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Environmental pollution (Barking, Essex : 1987)2017Dec01Vol.231issue(Pt 1)

サハラアフリカの家庭用大気汚染物質に対する部分的な燃料スイッチの影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

サハラ以南のアフリカの7億人以上が固体バイオマス燃料に依存しており、換気が不十分なキッチンでシンプルなクックストーブを使用しているため、家庭用大気汚染物質の屋内濃度が高くなります。調理燃料としてバイオマスからバイオガスに切り替えると、微粒子状物質(PM2.5)と一酸化炭素(CO)の空中排出量を削減できますが、多くの場合、世帯はバイオガスに部分的にしか変換されず、日常の調理ニーズの一部に固体バイオマス燃料を使用し続けます。バイオガスへの部分的な切り替えの利点の証拠はほとんどありません。この研究では、バイオガスとfire(または炭)が使用されたカメルーンとウガンダの35世帯のリアルタイムPM2.5とCO濃度を監視しました。24時間は、使用した世帯のPM2.5濃度を平均します。(1)fire and炭。(2)fire(平均​​54%の調理時間)とバイオガス(平均46%の調理時間)の両方。(3)バイオガスのみが、それぞれ449μgM-3、173μgM-3および18μgM-3でした。対応する24時間の平均CO濃度は、14.2 ppm、2.7 ppm、0.5 ppmでした。PM2.5とCOの両方の濃度は高く、fireと木炭が使用されたときに世界保健機関のガイドラインを超えました。バイオガスに部分的に切り替えると、世界保健機関のガイドライン以下へのCOエクスポージャーが減少しましたが、PM2.5濃度は、世帯がバイオガス燃料に完全に変換された場合、24時間の推奨制限を下回っていました。これらの結果は、固体燃料からバイオガスへの部分的な切り替えは十分ではなく、露出した人々の健康を害する可能性が高い家庭の大気汚染濃度を生成し続けていることを示しています。バイオガスを導入するプログラムは、固体燃料の使用を継続するための要件なしで、バイオガスを使用して家庭のエネルギーニーズを完全に達成できるようにすることを目的とする必要があります。

サハラ以南のアフリカの7億人以上が固体バイオマス燃料に依存しており、換気が不十分なキッチンでシンプルなクックストーブを使用しているため、家庭用大気汚染物質の屋内濃度が高くなります。調理燃料としてバイオマスからバイオガスに切り替えると、微粒子状物質(PM2.5)と一酸化炭素(CO)の空中排出量を削減できますが、多くの場合、世帯はバイオガスに部分的にしか変換されず、日常の調理ニーズの一部に固体バイオマス燃料を使用し続けます。バイオガスへの部分的な切り替えの利点の証拠はほとんどありません。この研究では、バイオガスとfire(または炭)が使用されたカメルーンとウガンダの35世帯のリアルタイムPM2.5とCO濃度を監視しました。24時間は、使用した世帯のPM2.5濃度を平均します。(1)fire and炭。(2)fire(平均​​54%の調理時間)とバイオガス(平均46%の調理時間)の両方。(3)バイオガスのみが、それぞれ449μgM-3、173μgM-3および18μgM-3でした。対応する24時間の平均CO濃度は、14.2 ppm、2.7 ppm、0.5 ppmでした。PM2.5とCOの両方の濃度は高く、fireと木炭が使用されたときに世界保健機関のガイドラインを超えました。バイオガスに部分的に切り替えると、世界保健機関のガイドライン以下へのCOエクスポージャーが減少しましたが、PM2.5濃度は、世帯がバイオガス燃料に完全に変換された場合、24時間の推奨制限を下回っていました。これらの結果は、固体燃料からバイオガスへの部分的な切り替えは十分ではなく、露出した人々の健康を害する可能性が高い家庭の大気汚染濃度を生成し続けていることを示しています。バイオガスを導入するプログラムは、固体燃料の使用を継続するための要件なしで、バイオガスを使用して家庭のエネルギーニーズを完全に達成できるようにすることを目的とする必要があります。

Over 700 million people in Sub-Saharan Africa depend on solid biomass fuel and use simple cookstoves in poorly ventilated kitchens, which results in high indoor concentrations of household air pollutants. Switching from biomass to biogas as a cooking fuel can reduce airborne emissions of fine particulate matter (PM2.5) and carbon monoxide (CO), but households often only partially convert to biogas, continuing to use solid biomass fuels for part of their daily cooking needs. There is little evidence of the benefits of partial switching to biogas. This study monitored real-time PM2.5 and CO concentrations in 35 households in Cameroon and Uganda where biogas and firewood (or charcoal) were used. The 24 h mean PM2.5 concentrations in households that used: (1) firewood and charcoal; (2) both firewood (mean 54% cooking time) and biogas (mean 46% cooking time); and (3) only biogas, were 449 μg m-3, 173 μg m-3 and 18 μg m-3 respectively. The corresponding 24 h mean CO concentrations were 14.2 ppm, 2.7 ppm and 0.5 ppm. Concentrations of both PM2.5 and CO were high and exceeded the World Health Organisation guidelines when firewood and charcoal were used. Partially switching to biogas reduced CO exposure to below the World Health Organisation guidelines, but PM2.5 concentrations were only below the 24 h recommended limits when households fully converted to biogas fuel. These results indicate that partial switching from solid fuels to biogas is not sufficient and continues to produce concentrations of household air pollution that are likely to harm the health of those exposed. Programmes introducing biogas should aim to ensure that household energy needs can be fully achieved using biogas with no requirement to continue using solid fuels.

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