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Plant physiology2017Nov01Vol.175issue(3)

ローズマリーの2つの主要な抗酸化物質であるカルノシン酸とカルノソルは、さまざまなメカニズムを介して作用します

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

ラミサイエ科に特異的なフェノールジテルペンであるカルノシン酸は、ローズマリー(Rosmarinus officinalis)で非常に豊富です。その抗酸化的特徴の多数の産業的および薬用/医薬品用途にもかかわらず、この化合物は、自然条件下でのローズマリー植物のいくつかの研究を除いて、Plantaとその抗酸化メカニズムにはほとんど注目されていません。in vitro分析は、高性能液体クロマトグラフィー - ウルトラビオレットおよび発光イメージングを使用して、カルノシン酸とその主要な酸化誘導体であるカルノソルが酸化から脂質を保護することを明らかにしました。両方の化合物は、シングレット酸素とヒドロキシルラジカルからリノレン酸と単酸化ジルディアシルグリセロールを保存しました。外因的に適用すると、彼らは両方ともシロイヌナズナ(シロイヌナズナ(シロナイナ)から調製されたチラコイド膜を脂質過酸化に反して保護することができました。2つの対照的なローズマリー品種の異なるレベルのカルノシン酸とカルノソルは、脂質過酸化と耐性と相関していました。活性酸素種(ROS)脂質の酸化により、カルノゾル酸が抵抗した一方で、カルノソールを含むさまざまな誘導体にカルノシン酸を消費し、酸化し、カルノシン酸はROSの化学消光剤であることを示唆しました。カルノソルの抗酸化機能は、脂質酸化プロセスで直接発生する別のメカニズムに依存しています。ROSの生成を伴わなかった酸化条件下では、カルノソルは脂質過酸化を阻害しました。スピンプローブと電子常磁性共鳴検出を使用して、カーノゾルではなくカルノシン酸がROSクエンチャーであることを確認しました。カルノシン酸のさまざまな酸化誘導体が低光のローズマリーの葉で検出され、この化合物の慢性酸化を示し、ストレス条件にさらされた植物に蓄積され、カルノシン酸の喪失と並行して、カルノシン酸によるROSの化学的消光が摂取することを確認します。Plantaに置きます。

ラミサイエ科に特異的なフェノールジテルペンであるカルノシン酸は、ローズマリー(Rosmarinus officinalis)で非常に豊富です。その抗酸化的特徴の多数の産業的および薬用/医薬品用途にもかかわらず、この化合物は、自然条件下でのローズマリー植物のいくつかの研究を除いて、Plantaとその抗酸化メカニズムにはほとんど注目されていません。in vitro分析は、高性能液体クロマトグラフィー - ウルトラビオレットおよび発光イメージングを使用して、カルノシン酸とその主要な酸化誘導体であるカルノソルが酸化から脂質を保護することを明らかにしました。両方の化合物は、シングレット酸素とヒドロキシルラジカルからリノレン酸と単酸化ジルディアシルグリセロールを保存しました。外因的に適用すると、彼らは両方ともシロイヌナズナ(シロイヌナズナ(シロナイナ)から調製されたチラコイド膜を脂質過酸化に反して保護することができました。2つの対照的なローズマリー品種の異なるレベルのカルノシン酸とカルノソルは、脂質過酸化と耐性と相関していました。活性酸素種(ROS)脂質の酸化により、カルノゾル酸が抵抗した一方で、カルノソールを含むさまざまな誘導体にカルノシン酸を消費し、酸化し、カルノシン酸はROSの化学消光剤であることを示唆しました。カルノソルの抗酸化機能は、脂質酸化プロセスで直接発生する別のメカニズムに依存しています。ROSの生成を伴わなかった酸化条件下では、カルノソルは脂質過酸化を阻害しました。スピンプローブと電子常磁性共鳴検出を使用して、カーノゾルではなくカルノシン酸がROSクエンチャーであることを確認しました。カルノシン酸のさまざまな酸化誘導体が低光のローズマリーの葉で検出され、この化合物の慢性酸化を示し、ストレス条件にさらされた植物に蓄積され、カルノシン酸の喪失と並行して、カルノシン酸によるROSの化学的消光が摂取することを確認します。Plantaに置きます。

Carnosic acid, a phenolic diterpene specific to the Lamiaceae family, is highly abundant in rosemary (Rosmarinus officinalis). Despite numerous industrial and medicinal/pharmaceutical applications of its antioxidative features, this compound in planta and its antioxidant mechanism have received little attention, except a few studies of rosemary plants under natural conditions. In vitro analyses, using high-performance liquid chromatography-ultraviolet and luminescence imaging, revealed that carnosic acid and its major oxidized derivative, carnosol, protect lipids from oxidation. Both compounds preserved linolenic acid and monogalactosyldiacylglycerol from singlet oxygen and from hydroxyl radical. When applied exogenously, they were both able to protect thylakoid membranes prepared from Arabidopsis (Arabidopsis thaliana) leaves against lipid peroxidation. Different levels of carnosic acid and carnosol in two contrasting rosemary varieties correlated with tolerance to lipid peroxidation. Upon reactive oxygen species (ROS) oxidation of lipids, carnosic acid was consumed and oxidized into various derivatives, including into carnosol, while carnosol resisted, suggesting that carnosic acid is a chemical quencher of ROS. The antioxidative function of carnosol relies on another mechanism, occurring directly in the lipid oxidation process. Under oxidative conditions that did not involve ROS generation, carnosol inhibited lipid peroxidation, contrary to carnosic acid. Using spin probes and electron paramagnetic resonance detection, we confirmed that carnosic acid, rather than carnosol, is a ROS quencher. Various oxidized derivatives of carnosic acid were detected in rosemary leaves in low light, indicating chronic oxidation of this compound, and accumulated in plants exposed to stress conditions, in parallel with a loss of carnosic acid, confirming that chemical quenching of ROS by carnosic acid takes place in planta.

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