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Journal of the American College of Nutrition20170101Vol.36issue(8)

食事の血糖効果に対する食後歩行の短い試合の効果を調べる研究:1型糖尿病

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:このパイロット研究の目的は、15分間の食後ウォーキングが、1型糖尿病(T1DM)の個人の朝食飲料に対する血糖反応に影響を与えるかどうかを判断することでした。 方法:22.3±4.3歳の7人の参加者、T1DMが集中インスリン療法を使用して2日間のデータ収集を完了しました。1日目に、参加者はグルコメーターでベースライン空腹時血糖(BG)を測定し、8オンスのBoost®飲料(41グラムの炭水化物)を消費し、炭水化物負荷と空腹時BGに従ってインスリンのボーラスを投与し、静かに座ってBG測定値を繰り返しました。2日目に、参加者はプロトコルを繰り返しましたが、飲料消費の直後に最大心拍数50%から60%で15分歩きました。 結果:ピークとベースライン(ピーク - ベースライン)BGと曲線下のインクリメンタルグルコース領域(IAUC)の違いは、座りがちな日と比較して、ウォーキングの1人を除くすべての参加者で低かった。平均ピーク - ベースラインBGは、座りがちな日(それぞれ6.4±±1.2対14.4±3.4 mmol/L、p = 0.016)と比較して、歩行日に有意に低かった(241.1±155.8 vs 468.6±94.5 mmol/L/L/120 min、P = 0.031)。 結論:15分間の食後ウォーキングは、BGのスパイクと、T1DMの若い成人の朝食飲料に対する全体的な血糖反応を鈍らせる可能性があり、T1DMの管理において効果的で現実的な要素である可能性があります。

目的:このパイロット研究の目的は、15分間の食後ウォーキングが、1型糖尿病(T1DM)の個人の朝食飲料に対する血糖反応に影響を与えるかどうかを判断することでした。 方法:22.3±4.3歳の7人の参加者、T1DMが集中インスリン療法を使用して2日間のデータ収集を完了しました。1日目に、参加者はグルコメーターでベースライン空腹時血糖(BG)を測定し、8オンスのBoost®飲料(41グラムの炭水化物)を消費し、炭水化物負荷と空腹時BGに従ってインスリンのボーラスを投与し、静かに座ってBG測定値を繰り返しました。2日目に、参加者はプロトコルを繰り返しましたが、飲料消費の直後に最大心拍数50%から60%で15分歩きました。 結果:ピークとベースライン(ピーク - ベースライン)BGと曲線下のインクリメンタルグルコース領域(IAUC)の違いは、座りがちな日と比較して、ウォーキングの1人を除くすべての参加者で低かった。平均ピーク - ベースラインBGは、座りがちな日(それぞれ6.4±±1.2対14.4±3.4 mmol/L、p = 0.016)と比較して、歩行日に有意に低かった(241.1±155.8 vs 468.6±94.5 mmol/L/L/120 min、P = 0.031)。 結論:15分間の食後ウォーキングは、BGのスパイクと、T1DMの若い成人の朝食飲料に対する全体的な血糖反応を鈍らせる可能性があり、T1DMの管理において効果的で現実的な要素である可能性があります。

OBJECTIVE: The purpose of this pilot study was to determine whether 15 minutes of postprandial walking has an effect on the glycemic response to a breakfast beverage in individuals with type 1 diabetes (T1DM). METHODS: Seven participants, aged 22.3 ± 4.3 years, with T1DM using intensive insulin therapy completed 2 days of data collection. On day 1, participants measured baseline fasting blood glucose (BG) with a glucometer, consumed an 8-ounce Boost® beverage (41 grams carbohydrate), administered a bolus of insulin according to the carbohydrate load and fasting BG, and sat quietly, repeating BG measurements 15, 30, 60, 90, and 120 minutes after consumption. On day 2, participants repeated the protocol, but walked 15 minutes at 50% to 60% maximum heart rate immediately after beverage consumption. RESULTS: The difference between peak and baseline (peak - baseline) BG and incremental glucose area under the curve (iAUC) were lower in all but one participant on the walking compared to the sedentary day. Mean peak - baseline BG was significantly lower on the walking day compared to the sedentary day (6.4 ± 1.2 vs 14.4 ± 3.4 mmol/L, respectively, p = 0.016) as was the iAUC, (241.1 ± 155.8 vs 468.6 ± 94.5 mmol/L/120 min, respectively, p = 0.031). CONCLUSIONS: Fifteen minutes of postprandial walking can blunt the spike in BG and overall glycemic response to a breakfast beverage in young adults with T1DM and may be an effective and realistic component in the management of T1DM.

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