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不適切な食事摂取量と栄養状態の不十分な状態は、統合失調症患者のメタボリックシンドロームと精神病理学に関連していると報告されています。私たちは、不適切な食習慣と特定の栄養素の不十分な食事摂取が統合失調症に関連していると仮定しました。仮説をテストするために、統合失調症患者の食事習慣と栄養摂取量を評価し、その後適切な食事ガイドラインを開発しました。合計で、140人の被験者(コミュニティメンタルヘルスセンターの統合失調症の73人の対照者と67人の患者)が含まれ、半定量的な食物頻度アンケートを使用して食事摂取量を分析しました。その結果、コントロール被験者(39.7%)と比較して、統合失調症被験者(64.2%)で過体重または肥満患者の割合が有意に高かった(P = .004)。雄の統合失調症患者は、男性対照被験者よりもタンパク質、ポリ不飽和脂肪酸(PUFA)、ビタミンK、ナイアシン、葉酸、およびビタミンCの食事摂取量が有意に低かった。すべての複数のロジスティック回帰モデルでは、タンパク質、N-3 PUFA、ナイアシン、葉酸、およびビタミンCの「低い」食事摂取量を持つ被験者は、統合失調症のオッズ比が有意に高かったのと比較して、「高」食事摂取カテゴリのカテゴリを持つものと比較して、各栄養素。したがって、統合失調症の韓国人患者には、健康な体重とタンパク質、PUFA、ナイアシン、葉酸、およびビタミンCの十分な食事摂取量の維持が推奨されます。
不適切な食事摂取量と栄養状態の不十分な状態は、統合失調症患者のメタボリックシンドロームと精神病理学に関連していると報告されています。私たちは、不適切な食習慣と特定の栄養素の不十分な食事摂取が統合失調症に関連していると仮定しました。仮説をテストするために、統合失調症患者の食事習慣と栄養摂取量を評価し、その後適切な食事ガイドラインを開発しました。合計で、140人の被験者(コミュニティメンタルヘルスセンターの統合失調症の73人の対照者と67人の患者)が含まれ、半定量的な食物頻度アンケートを使用して食事摂取量を分析しました。その結果、コントロール被験者(39.7%)と比較して、統合失調症被験者(64.2%)で過体重または肥満患者の割合が有意に高かった(P = .004)。雄の統合失調症患者は、男性対照被験者よりもタンパク質、ポリ不飽和脂肪酸(PUFA)、ビタミンK、ナイアシン、葉酸、およびビタミンCの食事摂取量が有意に低かった。すべての複数のロジスティック回帰モデルでは、タンパク質、N-3 PUFA、ナイアシン、葉酸、およびビタミンCの「低い」食事摂取量を持つ被験者は、統合失調症のオッズ比が有意に高かったのと比較して、「高」食事摂取カテゴリのカテゴリを持つものと比較して、各栄養素。したがって、統合失調症の韓国人患者には、健康な体重とタンパク質、PUFA、ナイアシン、葉酸、およびビタミンCの十分な食事摂取量の維持が推奨されます。
Inappropriate dietary intake and poor nutritional status are reported to be associated with metabolic syndrome and psychopathology in patients with schizophrenia. We hypothesized that inappropriate dietary habits and insufficient dietary intake of specific nutrients are associated with schizophrenia. To test the hypothesis, we assessed the dietary habits and nutritional intake of patients with schizophrenia and then developed suitable dietary guidelines. In total, 140 subjects (73 controls and 67 patients with schizophrenia from community mental health centers) were included, and dietary intakes were analyzed using a semi-quantitative food frequency questionnaire. As a result, the proportion of overweight or obese patients was significantly higher in schizophrenia subjects (64.2%) compared with control subjects (39.7%) (P=.004). The male schizophrenia patients had significantly lower dietary intakes of protein, polyunsaturated fatty acids (PUFAs), vitamin K, niacin, folate, and vitamin C than the male control subjects. In all multiple logistic regression models, subjects with the "low" dietary intake of protein, n-3 PUFAs, niacin, folate, and vitamin C had a significantly higher odds ratios for schizophrenia compared with those with the "high" dietary intake category of each nutrient. Therefore, maintenance of a healthy body weight and sufficient dietary intake of protein, PUFAs, niacin, folate, and vitamin C are recommended for Korean patients with schizophrenia.
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