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International urology and nephrology2018Jan01Vol.50issue(1)

緑茶の消費量は尿中シュウ酸塩排泄を増加させますか?健康な男性の前向き試験の結果

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:健康な男性ボランティアの尿中シュウ酸塩排泄に対する緑茶の影響を調査する。 材料と方法:異なる醸造時間(2〜60分)の異なる品質(2〜8 g)の緑茶の後のシュウ酸塩濃度は、in vitro実験で測定されました。in vivo実験では、尿の組成への影響は、24〜29歳の12人の健康な男性で評価されました。各被験者は、通常の食事条件下で2つの24時間の尿サンプルを収集するように要求されました。2 gの茶葉を含むティーバッグから準備された緑茶は、被験者によって7日間連続して消費され、6日目と7日目に24時間の尿サンプルを収集して分析しました。さらに7日間連続して4 gのリーフティーを含む。過去2日間に2つの24時間の尿サンプルが収集されました。尿量、pH、カルシウム、マグネシウム、ナトリウム、リン酸ナトリウム、カリウム、塩化物、クエン酸、シュウ酸塩、尿酸、クレアチニンが測定されました。 結果:in vitro実験では、溶液中のシュウ酸塩は、醸造時間(P <0.05)およびTEAの質(P <0.05)とともに増加しました。in vivo実験では、24時間の尿系シュウ酸塩が大幅に増加しました(0.24±0.09 mmolから0.32±0.13 mmol、p = 0.045)。4 gの葉茶を含む緑茶の消費により、24時間の尿系シュウ酸塩が増加しました(0.25±0.25 mmolから0.34±0.22 mmol、p = 0.041)。 結論:in vitroの研究では、醸造時間の増加と緑茶の質の向上に関連するシュウ酸塩の溶液濃度が徐々に増加することが示されました。正常な男性の研究は、緑茶の消費がシュウ酸塩の尿運動の増加と関連していることを示しました。

目的:健康な男性ボランティアの尿中シュウ酸塩排泄に対する緑茶の影響を調査する。 材料と方法:異なる醸造時間(2〜60分)の異なる品質(2〜8 g)の緑茶の後のシュウ酸塩濃度は、in vitro実験で測定されました。in vivo実験では、尿の組成への影響は、24〜29歳の12人の健康な男性で評価されました。各被験者は、通常の食事条件下で2つの24時間の尿サンプルを収集するように要求されました。2 gの茶葉を含むティーバッグから準備された緑茶は、被験者によって7日間連続して消費され、6日目と7日目に24時間の尿サンプルを収集して分析しました。さらに7日間連続して4 gのリーフティーを含む。過去2日間に2つの24時間の尿サンプルが収集されました。尿量、pH、カルシウム、マグネシウム、ナトリウム、リン酸ナトリウム、カリウム、塩化物、クエン酸、シュウ酸塩、尿酸、クレアチニンが測定されました。 結果:in vitro実験では、溶液中のシュウ酸塩は、醸造時間(P <0.05)およびTEAの質(P <0.05)とともに増加しました。in vivo実験では、24時間の尿系シュウ酸塩が大幅に増加しました(0.24±0.09 mmolから0.32±0.13 mmol、p = 0.045)。4 gの葉茶を含む緑茶の消費により、24時間の尿系シュウ酸塩が増加しました(0.25±0.25 mmolから0.34±0.22 mmol、p = 0.041)。 結論:in vitroの研究では、醸造時間の増加と緑茶の質の向上に関連するシュウ酸塩の溶液濃度が徐々に増加することが示されました。正常な男性の研究は、緑茶の消費がシュウ酸塩の尿運動の増加と関連していることを示しました。

OBJECTIVE: To investigate the impact of green tea on urinary oxalate excretion in healthy male volunteers. MATERIALS AND METHODS: The oxalate concentrations after different brewing times (2-60 min) of different qualities (2-8 g) of green tea were measured in in vitro experiment. In in vivo experiment, the effects on urine composition were assessed in 12 healthy men with an age of 24-29 years. Each subject was requested to collect two 24-h urine samples under normal dietary conditions. Green tea prepared from tea bags containing 2 g of tea leafs was consumed by the subjects for 7 consecutive days, and 24-h urine samples were collected and analyzed on days 6 and 7. After 3-week washout interval, all subjects consumed green tea containing 4 g of leaf tea for another 7 consecutive days. Two 24-h urine samples were collected on the last 2 days. Urine volume, pH, calcium, magnesium, sodium, phosphate, potassium, chloride, citrate, oxalate, urate and creatinine were measured. RESULTS: In the in vitro experiments, oxalate in solution increased with brewing time (p < 0.05) and tea quality (p < 0.05). In the in vivo experiment, 24-h urinary oxalate increased significantly (0.24 ± 0.09 mmol to 0.32 ± 0.13 mmol, p = 0.045) when tea was prepared from 2-g bags of green leaf tea. Consumption of green tea containing 4 g of leaf tea resulted in 24-h urinary oxalate increase (0.25 ± 0.25 mmol to 0.34 ± 0.22 mmol, p = 0.041). CONCLUSIONS: In vitro studies showed that there was a gradual increase in solution concentrations of oxalate that was associated with increased brewing time and increased quality of green tea. Studies in normal men showed that green tea consumption was associated with increased urinary exertion of oxalate.

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