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Nutrients2017Oct22Vol.9issue(10)

韓国のjejuの栄養教師と栄養士のフードサービス運用、食事生活教育、栄養カウンセリングの重要性パフォーマンス分析(IPA)

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

この研究の目的は、韓国の経済、中学校、高校の栄養教師と栄養士のフードサービス運用、食事生活教育、栄養カウンセリングのタスクを分析し、食事生活教育と栄養カウンセリングを実施する効果的な方法を提供することでした。学校で。この研究では、2015年5月7〜14日に済州の小学校、中学校、高校で働いている94人の栄養教師と46人の栄養士を調査しました。栄養教師と栄養士の16のタスクの重要性とパフォーマンスは、アンケートを使用して測定されました。データは、SPSSソフトウェアと重要性パフォーマンス分析(IPA)を使用して分析されました。重要性は、FoodService Operation(4.72)、食事生活教育(4.37)、および栄養カウンセリング(4.24)の順序でランク付けされました。パフォーマンスは、フードサービス運用(4.48)、食事生活教育(3.70)、および栄養カウンセリング(3.22)の順序でランク付けされました。重要なパフォーマンスマトリックスは、象限4では、「ここに集中する」項目は「学生の栄養と食事生活教育」であり、Quadrant 2では「可能性のある」アイテムは「コスト管理とオフィス管理」であることを示しました。これらの調査結果は、栄養の教師と栄養士が効果的な栄養教育、食事生活教育、栄養カウンセリングプログラムを実施するために、不必要な管理およびオフィス管理タスクを減らすことが重要であることを示唆しています。

この研究の目的は、韓国の経済、中学校、高校の栄養教師と栄養士のフードサービス運用、食事生活教育、栄養カウンセリングのタスクを分析し、食事生活教育と栄養カウンセリングを実施する効果的な方法を提供することでした。学校で。この研究では、2015年5月7〜14日に済州の小学校、中学校、高校で働いている94人の栄養教師と46人の栄養士を調査しました。栄養教師と栄養士の16のタスクの重要性とパフォーマンスは、アンケートを使用して測定されました。データは、SPSSソフトウェアと重要性パフォーマンス分析(IPA)を使用して分析されました。重要性は、FoodService Operation(4.72)、食事生活教育(4.37)、および栄養カウンセリング(4.24)の順序でランク付けされました。パフォーマンスは、フードサービス運用(4.48)、食事生活教育(3.70)、および栄養カウンセリング(3.22)の順序でランク付けされました。重要なパフォーマンスマトリックスは、象限4では、「ここに集中する」項目は「学生の栄養と食事生活教育」であり、Quadrant 2では「可能性のある」アイテムは「コスト管理とオフィス管理」であることを示しました。これらの調査結果は、栄養の教師と栄養士が効果的な栄養教育、食事生活教育、栄養カウンセリングプログラムを実施するために、不必要な管理およびオフィス管理タスクを減らすことが重要であることを示唆しています。

The purpose of this study was to analyze foodservice operation, dietary life education, and nutrition counseling tasks of nutrition teachers and dietitians in elementary, middle, and high schools in Jeju, Korea, and to provide effective ways to implement dietary life education and nutrition counseling in schools. This study surveyed 94 nutrition teachers and 46 dietitians working at elementary, middle, and high schools in Jeju during 7-14 May 2015. The importance and performance of 16 tasks of nutrition teachers and dietitians were measured using questionnaires. The data was analyzed by using the SPSS software and Importance-Performance Analysis (IPA). Importance was ranked in the order of foodservice operation (4.72), dietary life education (4.37), and nutrition counseling (4.24); and performance was ranked in the order of foodservice operation (4.48), dietary life education (3.70), and nutrition counseling (3.22). The importance-performance matrix showed that in Quadrant 4, the "Concentrate Here" item was "nutrition and dietary life education for students", while in Quadrant 2, the "Possible Overkill" item was "cost control and office management". These findings suggest that it is important to reduce unnecessary administrative and office management tasks in order for nutrition teachers and dietitians to implement effective nutrition education, dietary life education, and nutrition counseling programs.

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