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目的:この研究の目的は、米国の若者の低カロリー甘味料(LCSS)、エネルギー摂取、および重量の関係を調査することでした。 方法:データは、2〜19歳の個人から収集され、国民健康栄養調査(NHANES)2009-2010(n = 3,296)、2011-2012(n = 3,139)、および2013-2014(n = 3,034)に参加しました。年齢、性別、人種/民族、収入、エネルギー摂取、身体活動に合わせてロジスティック回帰、調整され、調整されたものを使用して、LCS消費者と非消費者の肥満のオッズを推定しました。 結果:青年の間では、肥満の確率は、それぞれ調整されていないモデルと調整されたモデルの非消費者よりもLCS飲料消費者の55%と70%高かった。エネルギー摂取量は、LCS消費に基づいて差はありませんでした。対照的に、LCSの消費と肥満リスクとの関連は、少年とヒスパニック系として自己識別された人を除き、子供(2〜11歳)で統計的に有意ではありませんでした。 結論:LCS消費は、青年の肥満の確率の増加に関連しています。この関係は、総エネルギー摂取量とは著しく独立しています。自己報告された食事摂取の限界とこの分析の断面性の性質のために、調査結果は慎重に解釈されるべきですが、この研究の観察分析は、LCSがエネルギー摂取の変化とは無関係に体重に影響を与えるメカニズムを調査する必要性をサポートしています。
目的:この研究の目的は、米国の若者の低カロリー甘味料(LCSS)、エネルギー摂取、および重量の関係を調査することでした。 方法:データは、2〜19歳の個人から収集され、国民健康栄養調査(NHANES)2009-2010(n = 3,296)、2011-2012(n = 3,139)、および2013-2014(n = 3,034)に参加しました。年齢、性別、人種/民族、収入、エネルギー摂取、身体活動に合わせてロジスティック回帰、調整され、調整されたものを使用して、LCS消費者と非消費者の肥満のオッズを推定しました。 結果:青年の間では、肥満の確率は、それぞれ調整されていないモデルと調整されたモデルの非消費者よりもLCS飲料消費者の55%と70%高かった。エネルギー摂取量は、LCS消費に基づいて差はありませんでした。対照的に、LCSの消費と肥満リスクとの関連は、少年とヒスパニック系として自己識別された人を除き、子供(2〜11歳)で統計的に有意ではありませんでした。 結論:LCS消費は、青年の肥満の確率の増加に関連しています。この関係は、総エネルギー摂取量とは著しく独立しています。自己報告された食事摂取の限界とこの分析の断面性の性質のために、調査結果は慎重に解釈されるべきですが、この研究の観察分析は、LCSがエネルギー摂取の変化とは無関係に体重に影響を与えるメカニズムを調査する必要性をサポートしています。
OBJECTIVE: The aim of this study was to investigate the relationship between low-calorie sweeteners (LCSs), energy intake, and weight in US youth. METHODS: Data were collected from individuals aged 2 to 19 years who participated in the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2009-2010 (n = 3,296), 2011-2012 (n = 3,139), and 2013-2014 (n = 3,034). Logistic regression, unadjusted and adjusted for age, sex, race/ethnicity, income, energy intake, and physical activity, was used to estimate the odds of obesity in LCS consumers versus nonconsumers, both overall and across product categories (foods vs. beverages) and sociodemographic subgroups. RESULTS: Among adolescents, the odds of obesity were 55% and 70% higher in LCS beverage consumers than in nonconsumers in unadjusted and adjusted models, respectively. Energy intakes did not differ based on LCS consumption. In contrast, associations between LCS consumption and obesity risk were not statistically significant among children (2-11 y old), except in boys and those who self-identified as Hispanic. CONCLUSIONS: LCS consumption is associated with increased odds of obesity among adolescents. This relationship is strikingly independent of total energy intake. Although findings should be interpreted cautiously because of the limitations of self-reported dietary intake and the cross-sectional nature of this analysis, the observational analysis in this study supports the need to investigate the mechanisms by which LCS may influence body weight, independently of changes in energy intake.
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