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Archives of medical research2017Jul01Vol.48issue(5)

熱生成脂肪の生物学を理解する:褐色化は肥満の治療に対する新しいアプローチですか?

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

肥満は、過剰な白い脂肪組織(WAT)によって特徴付けられます。最近の証拠は、WATがその表現型をベージュ/ブライト脂肪組織として知られる茶色のような脂肪組織に変えることができることを実証しています。この遷移は、タンパク質1(UCP1)の分離によって媒介される熱生成能力の増加によって特徴付けられます。このブラウニングプロセスは、肥満を治療するための潜在的な新しいターゲットです。このレビューの目的は、ベージュ/ブライト脂肪細胞が形成されるさまざまなメカニズムを統合し、褐変を促進できる生理学的、薬理学的、栄養誘導者を記述することです。追加の目的は、肥満とその併存疾患に対する潜在的な治療薬としてこれらの誘導者の一部をどのように使用できるかの証拠を示すことです。このレビューは、茶色とベージュ/ブライトの脂肪組織の重要性とその形成のメカニズムを示しています。特に、ベージュ/ブライト脂肪細胞の起源の2つの理論について説明します:de novo分化と透過性。これらのタイプの脂肪細胞を特定する遺伝子マーカーと、褐変プロセスのエピジェネティックな調節におけるマイクロRNAの関与についても説明します。さらに、ブラウニングの誘導者の一部によるUCP1発現の転写制御について説明します。さらに、一部の生物活性食事化合物が茶色とその後の有益な健康への影響をどのように誘導できるかを詳細に説明します。証拠は、褐変が肥満と肥満関連の代謝障害の治療のための新しい潜在的な戦略であることを示唆しています。

肥満は、過剰な白い脂肪組織(WAT)によって特徴付けられます。最近の証拠は、WATがその表現型をベージュ/ブライト脂肪組織として知られる茶色のような脂肪組織に変えることができることを実証しています。この遷移は、タンパク質1(UCP1)の分離によって媒介される熱生成能力の増加によって特徴付けられます。このブラウニングプロセスは、肥満を治療するための潜在的な新しいターゲットです。このレビューの目的は、ベージュ/ブライト脂肪細胞が形成されるさまざまなメカニズムを統合し、褐変を促進できる生理学的、薬理学的、栄養誘導者を記述することです。追加の目的は、肥満とその併存疾患に対する潜在的な治療薬としてこれらの誘導者の一部をどのように使用できるかの証拠を示すことです。このレビューは、茶色とベージュ/ブライトの脂肪組織の重要性とその形成のメカニズムを示しています。特に、ベージュ/ブライト脂肪細胞の起源の2つの理論について説明します:de novo分化と透過性。これらのタイプの脂肪細胞を特定する遺伝子マーカーと、褐変プロセスのエピジェネティックな調節におけるマイクロRNAの関与についても説明します。さらに、ブラウニングの誘導者の一部によるUCP1発現の転写制御について説明します。さらに、一部の生物活性食事化合物が茶色とその後の有益な健康への影響をどのように誘導できるかを詳細に説明します。証拠は、褐変が肥満と肥満関連の代謝障害の治療のための新しい潜在的な戦略であることを示唆しています。

Obesity is characterized by an excess of white adipose tissue (WAT). Recent evidence has demonstrated that WAT can change its phenotype to a brown-like adipose tissue known as beige/brite adipose tissue. This transition is characterized by an increase in thermogenic capacity mediated by uncoupling protein 1 (UCP1). This browning process is a potential new target for treating obesity. The aim of this review is to integrate the different mechanisms by which beige/brite adipocytes are formed and to describe the physiological, pharmacological and nutritional inducers that can promote browning. An additional aim is to show evidence of how some of these inducers can be used as potential therapeutic agents against obesity and its comorbidities. This review shows the importance of brown and beige/brite adipose tissue and the mechanisms of their formation. Particularly, the two theories of beige/brite adipocyte origin are discussed: de novo differentiation and transdifferentiation. The gene markers that identify these types of adipocytes and the involvement of microRNAs in the epigenetic regulation of the browning process is also discussed. Additionally, we describe the transcriptional control of UCP1 expression by some of the inducers of browning. Furthermore, we describe in detail how some bioactive dietary compounds can induce browning and their subsequent beneficial health effects. The evidence suggests that browning is a new potential strategy for the treatment of obesity and obesity-associated metabolic disorders.

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