Loading...
Environmental pollution (Barking, Essex : 1987)2018Jun01Vol.237issue()

グラフェンおよびグラフェン酸化物のin-situ検査では、ほうれん草(スピナシアoleracea l)に吸着されたフェナントレンとフルオランンンの堆積への影響葉の表面

,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

食事経路を介して多環式芳香族炭化水素(PAH)への人間の暴露をさらに評価するために、食用植物システムのナノ材料と共存したこれらの化学物質の分配を理解することは、特定の考慮に値します。この研究では、繊維光学的蛍光測定は、3列フェナントレン(PHE)および4列フルオレントン(FLA)の定量化と堆積に対するグラフェン(GNS)とグラフェン(GO)ナノシートの効果を調べるin situに適用されました。GNSとGOの投与量が個別に最大値に増加した場合:2つのPAHの最適な検出排出波長(λEM)に対して4-5 nmのそれぞれの赤方偏移と2-3 nmの青シフトが発生し、個々のGNとGOが上皮波(ECW)の極性に異なる変化をもたらしたことを示しました。PAHのGNSを誘発する蛍光消光は、GOと比較してPAH分子とGNの間のより強いπ-π相互作用により、GOよりも約2倍大きかった。揮発係数(KC1)は、PHEで26.7%に対して31.1%、FLAで34.4%に対して31.1%減少しました。PHEおよびFLAのそれぞれの光分解係数(KP2)は、主にECWの光吸収能力の向上により、GNSで42.9%および50.0%減少しましたが、Photatataliticの活動によりGOで33.3%および40.0%増加しました。全体として、2つのPAHの総堆積係数(KT1、KT2)は11.1-55.6%減少しました。これらの発見は、GNSが植物系におけるPAHの堆積挙動を大幅に変化させ、食用野菜の安全性に対する脅威をもたらす可能性があることを示しています。

食事経路を介して多環式芳香族炭化水素(PAH)への人間の暴露をさらに評価するために、食用植物システムのナノ材料と共存したこれらの化学物質の分配を理解することは、特定の考慮に値します。この研究では、繊維光学的蛍光測定は、3列フェナントレン(PHE)および4列フルオレントン(FLA)の定量化と堆積に対するグラフェン(GNS)とグラフェン(GO)ナノシートの効果を調べるin situに適用されました。GNSとGOの投与量が個別に最大値に増加した場合:2つのPAHの最適な検出排出波長(λEM)に対して4-5 nmのそれぞれの赤方偏移と2-3 nmの青シフトが発生し、個々のGNとGOが上皮波(ECW)の極性に異なる変化をもたらしたことを示しました。PAHのGNSを誘発する蛍光消光は、GOと比較してPAH分子とGNの間のより強いπ-π相互作用により、GOよりも約2倍大きかった。揮発係数(KC1)は、PHEで26.7%に対して31.1%、FLAで34.4%に対して31.1%減少しました。PHEおよびFLAのそれぞれの光分解係数(KP2)は、主にECWの光吸収能力の向上により、GNSで42.9%および50.0%減少しましたが、Photatataliticの活動によりGOで33.3%および40.0%増加しました。全体として、2つのPAHの総堆積係数(KT1、KT2)は11.1-55.6%減少しました。これらの発見は、GNSが植物系におけるPAHの堆積挙動を大幅に変化させ、食用野菜の安全性に対する脅威をもたらす可能性があることを示しています。

To further assess the human being's exposure to polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) through the dietary pathway, understanding the partitioning of these chemicals co-existed with nanomaterials in edible vegetable systems deserves specific consideration. In this study, the fiber-optic fluorimetry was applied to in situ examine the effects of graphene (GNS) and graphene oxide (GO) nanosheets on the quantification and depuration of three-ringed phenanthrene (Phe) and four-ringed fluoranthene (Fla) adsorbed individually onto the living spinach (Spinacia oleracea L.) surfaces. When the GNS and GO dosages separately increased to the maximum values: a respective red-shift of 4-5 nm and blue-shift of 2-3 nm occurred for the optimal detection emission wavelengths (λem) of the two PAHs, indicating that individual GNS and GO resulted in different changes to the epicuticular wax (ECW) polarity; GNS-inducing fluorescence quenching for the PAHs was about two times greater than GO, owing to the stronger π-π interactions between PAH molecules and GNS relative to GO; the volatilization coefficients (kC1) were reduced by 31.1% versus 26.7% for Phe, and 51.6% versus 34.4% for Fla, mainly via providing an additional adsorbent and promoting the accessibility of the leaf cuticle; respective photolysis coefficients (kP2) of Phe and Fla decreased by 42.9% and 50.0% with GNS, primarily owing to the enhancement of the ECW light-adsorption capacity, but increased by 33.3% and 40.0% with GO due to its photocatalytic activities; overall, total depuration coefficients (kT1, kT2) of the two PAHs decreased by 11.1-55.6%. These findings demonstrate that GNS and GO significantly alter the depuration behavior of PAHs in vegetable systems, potentially posing a threat to the safety of edible vegetables.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google