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Advances in nutrition (Bethesda, Md.)2017Nov01Vol.8issue(6)

低所得国での自己報告された24時間リコールを使用した食事評価の測定エラーとその予防のための戦略

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

個体群全体の食事摂取量の正確な測定を確保することは困難です。方法のうち、自己報告された24時間のリコールは、低所得国(LIC)でしばしば使用されます。なぜなら、それらは迅速で文化的に敏感であり、高い認知能力を必要とせず、食品と栄養素の両方に関する定量的データを提供するからです。24時間のリコールを介した摂取量の測定には、1)食品摂取量に関するデータの収集、2)栄養摂取量を計算するための関連する食品構成データの適切な使用、および3)観測された摂取量を、食物や栄養の間の栄養素の適切性または関係を評価するための「通常の吸気」に統計的に変換することが含まれます。すべての食事方法と同様に、24時間のリコールは、測定プロトコルの各段階で精度を低下させる可能性のある精度と体系的なエラーを低下させるランダムエラーの影響を受けます。研究により、24時間のリコールプロトコルの測定エラーの潜在的なソースが特定され、標準化された品質制御手順を組み込み、1人あたり1人に1人以上のリコールを収集することで、ランダムエラーの原因を減らすことができることを強調しました。最初の24時間のリコールプロトコルの慎重な設計では、週の日、季節、年齢など、系統的エラーの潜在的なソースを考慮に入れることができます。他の系統的エラーのソース(例:エネルギー過少報告)は、参照尺度(例えば、エネルギー消費量を測定するために二重にラベル付けされた水)を含めることで最もよく検出できます。あるいは、エネルギーの24時間のリコール摂取量は、同日測定された摂取量と比較できます。それにもかかわらず、LICの研究環境で24時間のリコールの妥当性を評価した研究や、ランダムエラーを緩和するために推奨される標準化されたプロトコルを採用した研究はほとんどありません。したがって、LICの人口研究のための自己報告された24時間のリコールデータの評価、分析、および解釈を改善する努力をする必要があります。全国レベルでの正確で正確な栄養摂取データは、食物、栄養、農業政策を通知する上で重要な役割を果たすことができます。食品要塞計画;食品ベースの食事ガイドラインへのコンプライアンス。

個体群全体の食事摂取量の正確な測定を確保することは困難です。方法のうち、自己報告された24時間のリコールは、低所得国(LIC)でしばしば使用されます。なぜなら、それらは迅速で文化的に敏感であり、高い認知能力を必要とせず、食品と栄養素の両方に関する定量的データを提供するからです。24時間のリコールを介した摂取量の測定には、1)食品摂取量に関するデータの収集、2)栄養摂取量を計算するための関連する食品構成データの適切な使用、および3)観測された摂取量を、食物や栄養の間の栄養素の適切性または関係を評価するための「通常の吸気」に統計的に変換することが含まれます。すべての食事方法と同様に、24時間のリコールは、測定プロトコルの各段階で精度を低下させる可能性のある精度と体系的なエラーを低下させるランダムエラーの影響を受けます。研究により、24時間のリコールプロトコルの測定エラーの潜在的なソースが特定され、標準化された品質制御手順を組み込み、1人あたり1人に1人以上のリコールを収集することで、ランダムエラーの原因を減らすことができることを強調しました。最初の24時間のリコールプロトコルの慎重な設計では、週の日、季節、年齢など、系統的エラーの潜在的なソースを考慮に入れることができます。他の系統的エラーのソース(例:エネルギー過少報告)は、参照尺度(例えば、エネルギー消費量を測定するために二重にラベル付けされた水)を含めることで最もよく検出できます。あるいは、エネルギーの24時間のリコール摂取量は、同日測定された摂取量と比較できます。それにもかかわらず、LICの研究環境で24時間のリコールの妥当性を評価した研究や、ランダムエラーを緩和するために推奨される標準化されたプロトコルを採用した研究はほとんどありません。したがって、LICの人口研究のための自己報告された24時間のリコールデータの評価、分析、および解釈を改善する努力をする必要があります。全国レベルでの正確で正確な栄養摂取データは、食物、栄養、農業政策を通知する上で重要な役割を果たすことができます。食品要塞計画;食品ベースの食事ガイドラインへのコンプライアンス。

Securing accurate measurements of dietary intake across populations is challenging. Of the methods, self-reported 24-h recalls are often used in low-income countries (LICs) because they are quick, culturally sensitive, do not require high cognitive ability, and provide quantitative data on both foods and nutrients. Measuring intakes via 24-h recalls involves 1) collecting data on food intakes, 2) the appropriate use of relevant food-composition data for calculating nutrient intakes, and 3) statistically converting observed intakes to "usual intakes" for evaluating nutrient adequacy or relations between foods and nutrients and health outcomes. Like all dietary methods, 24-h recalls are subject to random errors that lower the precision and systematic errors that can reduce accuracy at each stage of the measurement protocol. Research has identified the potential sources of measurement errors in 24-h recall protocols and emphasized that sources of random error can be reduced by incorporating standardized quality-control procedures and collecting more than one 24-h recall per person, with the number depending on the study objective. Careful design of the initial 24-h recall protocol can take into account potential sources of systematic error, such as day of the week, season, age, etc. Other sources of systematic error (e.g., energy underreporting) can best be detected by including a reference measure (e.g., doubly labeled water to measure energy expenditure). Alternatively, 24-h recall intakes of energy can be compared with same-day weighed intakes. Nevertheless, very few studies in LICs have assessed the validity of 24-h recalls in their study settings or adopted recommended standardized protocols to mitigate random errors. Hence, efforts should be made to improve the assessment, analysis, and interpretation of self-reported 24-h recall data for population studies in LICs. Accurate and precise dietary intake data at the national level can play an essential role in informing food, nutrition, and agricultural policies; food fortification planning; and compliance to food-based dietary guidelines.

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