著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
この研究では、老化した肝臓におけるモノ飽和度(バージンオリーブオイル)、N6ポリ不飽和(ヒマワリオイル)、またはN3ポリンザー剤脂肪酸が豊富なさまざまな脂肪源の生涯摂取の効果を調査します。脂肪源が異なる食事で生涯にわたって与えられた雄のウィスターラットは、6ヶ月の生後24ヶ月で殺されました。肝臓の組織病理学、ミトコンドリアの超微細構造、生合成、酸化ストレス、ミトコンドリアの電子輸送鎖、相対的なテロメア長、および遺伝子発現プロファイルが研究されました。老化は肝臓に脂質蓄積をもたらしました。バージンオリーブオイルは、最も低い酸化と超微細構造の変化をもたらしました。ヒマワリ油誘発性線維症、超微細構造の変化、高酸化。魚油は、年齢に関連する酸化を強化し、電子輸送鎖の活性を低下させ、相対的なテロメアの長さを強化しました。バージンオリーブオイルと魚油を与えられた動物の年齢に関連する遺伝子発現の変化は、主にミトコンドリア機能と酸化ストレス経路に関連しており、細胞周期とテロメアの長さコントロールが続きました。ヒマワリオイルは、年齢に関連する遺伝子発現の変化を避けました。結果によると、バージンオリーブオイルは、老化プロセス中に肝臓を最もよく保存する食事性脂肪源と見なされる可能性があります。
この研究では、老化した肝臓におけるモノ飽和度(バージンオリーブオイル)、N6ポリ不飽和(ヒマワリオイル)、またはN3ポリンザー剤脂肪酸が豊富なさまざまな脂肪源の生涯摂取の効果を調査します。脂肪源が異なる食事で生涯にわたって与えられた雄のウィスターラットは、6ヶ月の生後24ヶ月で殺されました。肝臓の組織病理学、ミトコンドリアの超微細構造、生合成、酸化ストレス、ミトコンドリアの電子輸送鎖、相対的なテロメア長、および遺伝子発現プロファイルが研究されました。老化は肝臓に脂質蓄積をもたらしました。バージンオリーブオイルは、最も低い酸化と超微細構造の変化をもたらしました。ヒマワリ油誘発性線維症、超微細構造の変化、高酸化。魚油は、年齢に関連する酸化を強化し、電子輸送鎖の活性を低下させ、相対的なテロメアの長さを強化しました。バージンオリーブオイルと魚油を与えられた動物の年齢に関連する遺伝子発現の変化は、主にミトコンドリア機能と酸化ストレス経路に関連しており、細胞周期とテロメアの長さコントロールが続きました。ヒマワリオイルは、年齢に関連する遺伝子発現の変化を避けました。結果によると、バージンオリーブオイルは、老化プロセス中に肝臓を最もよく保存する食事性脂肪源と見なされる可能性があります。
This study investigates the effect of lifelong intake of different fat sources rich in monounsaturated (virgin olive oil), n6 polyunsaturated (sunflower oil) or n3 polyunsaturated (fish oil) fatty acids in the aged liver. Male Wistar rats fed lifelong on diets differing in the fat source were killed at 6 and at 24 months of age. Liver histopathology, mitochondrial ultrastructure, biogenesis, oxidative stress, mitochondrial electron transport chain, relative telomere length and gene expression profiles were studied. Aging led to lipid accumulation in the liver. Virgin olive oil led to the lowest oxidation and ultrastructural alterations. Sunflower oil induced fibrosis, ultrastructural alterations and high oxidation. Fish oil intensified oxidation associated with age, lowered electron transport chain activity and enhanced the relative telomere length. Gene expression changes associated with age in animals fed virgin olive oil and fish oil were related mostly to mitochondrial function and oxidative stress pathways, followed by cell cycle and telomere length control. Sunflower oil avoided gene expression changes related to age. According to the results, virgin olive oil might be considered the dietary fat source that best preserves the liver during the aging process.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。