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Nephrology, dialysis, transplantation : official publication of the European Dialysis and Transplant Association - European Renal Association2018Mar01Vol.33issue(3)

CON:高度なステージ5 CKDの人々のための食事の役割

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

食事性タンパク質摂取の制限は、慢性腎臓病(CKD)の管理に何十年も使用されてきましたが、臨床診療への応用に顕著な変動があるため、議論の余地があります。この主題に関する広範な文献があり、いくつかの専門家の意見は、利用可能な証拠のバランスに基づいてタンパク質制限の使用を提唱しています。低タンパク質食の最大のランダム化試験は、腎疾患研究における食事の修正です。複数の二次分析にもかかわらず、不可欠な治療意図分析は、糸球体ろ過率の低下率の主要な結果に利益を示すことができませんでした。腎機能への影響がない場合に食事制限によって影響を受ける可能性のある出版バイアスや不適切な生化学的エンドポイントの可能性を含む、多くの公開された研究とメタ分析の批判があります。また、これらのしばしば古い研究で観察される利点が、血圧コントロールやレニン - アンジオテンシン遮断を含むCKD管理の最新の基準を患っている患者で導き出されるかどうかは不明です。したがって、臨床研究の厳密に制御された環境でさえ、低タンパク質の食事がCKDの進行が大幅に遅くなるかどうかは不明です。日常的な臨床診療におけるこれらの食事の適用性に関する重要な疑問があります。慎重に選択された研究集団が集中的な食事型入力を伴う場合でも、低タンパク質の食事の順守は貧弱です。日常的な診療のCKD患者の少数のみがこれらの食事を遵守できる可能性が高く、タンパク質制限から生じる栄養失調のリスクは不確実ですが、研究以外の監督の少ないケアでは大きくなります。

食事性タンパク質摂取の制限は、慢性腎臓病(CKD)の管理に何十年も使用されてきましたが、臨床診療への応用に顕著な変動があるため、議論の余地があります。この主題に関する広範な文献があり、いくつかの専門家の意見は、利用可能な証拠のバランスに基づいてタンパク質制限の使用を提唱しています。低タンパク質食の最大のランダム化試験は、腎疾患研究における食事の修正です。複数の二次分析にもかかわらず、不可欠な治療意図分析は、糸球体ろ過率の低下率の主要な結果に利益を示すことができませんでした。腎機能への影響がない場合に食事制限によって影響を受ける可能性のある出版バイアスや不適切な生化学的エンドポイントの可能性を含む、多くの公開された研究とメタ分析の批判があります。また、これらのしばしば古い研究で観察される利点が、血圧コントロールやレニン - アンジオテンシン遮断を含むCKD管理の最新の基準を患っている患者で導き出されるかどうかは不明です。したがって、臨床研究の厳密に制御された環境でさえ、低タンパク質の食事がCKDの進行が大幅に遅くなるかどうかは不明です。日常的な臨床診療におけるこれらの食事の適用性に関する重要な疑問があります。慎重に選択された研究集団が集中的な食事型入力を伴う場合でも、低タンパク質の食事の順守は貧弱です。日常的な診療のCKD患者の少数のみがこれらの食事を遵守できる可能性が高く、タンパク質制限から生じる栄養失調のリスクは不確実ですが、研究以外の監督の少ないケアでは大きくなります。

Restriction of dietary protein intake has been used in the management of chronic kidney disease (CKD) for many decades, yet remains controversial, with marked variations in its application in clinical practice. There is extensive literature on the subject, with some expert opinion advocating the use of protein restriction based on the balance of the available evidence. The largest randomized trial of low-protein diets is the Modification of Diet in Renal Disease study. Despite multiple secondary analyses, the essential intention-to-treat analysis failed to demonstrate a benefit in the primary outcome of rate of decline of glomerular filtration rate. There are criticisms of many published studies and meta-analyses, including the likelihood of publication bias and unsuitable biochemical endpoints that may be affected by dietary restriction in the absence of effects on kidney function, leading to false positive findings. It is also uncertain whether any benefits observed in these often older studies would be derived in patients undergoing modern standards of CKD management, including blood pressure control and renin-angiotensin blockade. Thus it is unclear whether, even in the strictly controlled environment of a clinical study, low-protein diets significantly slow CKD progression. Important questions exist regarding the applicability of these diets in routine clinical practice. Even in carefully selected study populations with intensive dietetic input, adherence to low-protein diets is poor. It is likely that only a small minority of CKD patients in routine practice could adhere to these diets, and although risks of malnutrition arising from protein restriction are uncertain, they will be greater in less supervised care outside of studies.

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