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The journal of nutrition, health & aging20170101Vol.21issue(10)

高齢者の間の食事の多様性と認知機能:人口ベースの研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Research Support, N.I.H., Extramural
概要
Abstract

目的:食事の多様性と中国の高齢者の認知機能との関連を探求する。 設計:この断面研究は2011年から2012年に実施され、データは複数の線形回帰モデルとロジスティック回帰モデルを使用して分析されました。 設定:中国の23州のコミュニティベースの設定。 被験者:65〜79歳の2984人の若い年配の高齢者と5587年の80歳以上の高齢者を含む8,571人の参加者がこの研究に参加しました。 測定:食品グループの摂取頻度が収集され、DDスコアの平均に基づいて食事の多様性(DD)が評価されました。認知機能は、中国語版のミニメンタル状態検査(MMSE)を使用して評価され、認知障害は教育ベースのカットオフを使用して定義されました。社会人口統計、ライフスタイル、回復力、健康状態に関する情報も収集されました。 結果:食事の多様性が低いことは、認知機能と有意に関連しており、β(95%CI)は、-0.11(31MSSEスコア)とオッズ比(95%CI)の-0.11(-0.14、-0.08)は、認知障害で1.29(1.14、1.47)でした。年齢とDDの相互作用効果は、認知障害(P相互作用= 0.018)で観察されましたが、-Log(31MMSEスコア)ではありません(P相互作用= 0.08)。さらに別々の分析により、DDが不十分なDDは、最古の古い古い(P <0.01)の認知障害のリスクの増加と有意に関連しており、オッズ比(95%CI)は1.34(1.17、1.54)であり、若い年配(P> 0.05)ではなく、(95%CI)が完全に調整されたモデルでは(95%CI)。DDが4つのグループに分類された場合、同様の結果が得られました。 結論:貧弱な食事の多様性は、中国の高齢者の間で、特に最も古い老人の間でより悪い世界的な認知機能と関連していた。この発見は、認知障害の予防にとって非常に意味があります。

目的:食事の多様性と中国の高齢者の認知機能との関連を探求する。 設計:この断面研究は2011年から2012年に実施され、データは複数の線形回帰モデルとロジスティック回帰モデルを使用して分析されました。 設定:中国の23州のコミュニティベースの設定。 被験者:65〜79歳の2984人の若い年配の高齢者と5587年の80歳以上の高齢者を含む8,571人の参加者がこの研究に参加しました。 測定:食品グループの摂取頻度が収集され、DDスコアの平均に基づいて食事の多様性(DD)が評価されました。認知機能は、中国語版のミニメンタル状態検査(MMSE)を使用して評価され、認知障害は教育ベースのカットオフを使用して定義されました。社会人口統計、ライフスタイル、回復力、健康状態に関する情報も収集されました。 結果:食事の多様性が低いことは、認知機能と有意に関連しており、β(95%CI)は、-0.11(31MSSEスコア)とオッズ比(95%CI)の-0.11(-0.14、-0.08)は、認知障害で1.29(1.14、1.47)でした。年齢とDDの相互作用効果は、認知障害(P相互作用= 0.018)で観察されましたが、-Log(31MMSEスコア)ではありません(P相互作用= 0.08)。さらに別々の分析により、DDが不十分なDDは、最古の古い古い(P <0.01)の認知障害のリスクの増加と有意に関連しており、オッズ比(95%CI)は1.34(1.17、1.54)であり、若い年配(P> 0.05)ではなく、(95%CI)が完全に調整されたモデルでは(95%CI)。DDが4つのグループに分類された場合、同様の結果が得られました。 結論:貧弱な食事の多様性は、中国の高齢者の間で、特に最も古い老人の間でより悪い世界的な認知機能と関連していた。この発見は、認知障害の予防にとって非常に意味があります。

OBJECTIVES: To explore associations of dietary diversity with cognitive function among Chinese elderly. DESIGN: This cross-sectional study was conducted in 2011-2012, data were analyzed using multiple linear regression and logistic regression models. SETTING: community-based setting in the 23 provinces in China. SUBJECTS: 8,571 elderly participants, including 2984 younger elderly aged 65-79 and 5587 oldest old aged 80+ participated in this study. MEASUREMENT: Intake frequencies of food groups was collected and dietary diversity (DD) was assessed based on the mean of DD score. Cognitive function was assessed using the Chinese version of Mini-Mental State Examination (MMSE), and cognitive impairment was defined using education-based cutoffs. Information about socio-demographics, lifestyles, resilience and health status was also collected. RESULTS: Poor dietary diversity was significantly associated with cognitive function, with β (95% CI) of -0.11(-0.14, -0.08) for -log (31-MMSE score) and odds ratio (95% CI) of 1.29 (1.14, 1.47) for cognitive impairment. Interaction effect of age with DD was observed on cognitive impairment (P interaction=0.018), but not on -log (31-MMSE score) (P interaction=0.08). Further separate analysis showed that poor DD was significantly associated with increased risk of cognitive impairment in the oldest old (p<0.01), with odds ratio (95% CI) of 1.34 (1.17, 1.54), while not in the younger elderly (p>0.05), with OR (95% CI) being 1.09 (0.80, 1.47) in the fully adjusted model. Similar results were obtained when DD was categorized into four groups. CONCLUSIONS: Poor dietary diversity was associated with worse global cognitive function among Chinese elderly, and particularly for the oldest old. This finding would be very meaningful for prevention of cognitive impairment.

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