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Molecular nutrition & food research2018Feb01Vol.62issue(4)

高齢者の免疫応答に対するセレン、ビタミンE、および異なる脂肪酸プロファイルでバイオフォルティングされた牛乳の消費の影響

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文献タイプ:
  • Clinical Trial
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

範囲:栄養は、免疫能の主要な要因です。目的は、次の食事のいずれかを授与された乳牛によって生成された牛乳を消費した後、高齢者の免疫状態を評価することでした:コントロール食(C)、C +ビタミンE +セレニウム(C + A)、C +ヒマワリオイル(C + O)、およびC +ヒマワリ油 +ビタミンE +セレニウム(A + O)。 方法と結果:60人の高齢者が12週間、これらのバイオ酸化ミルクのいずれかを受け取りました。免疫応答は、COX-1、COX-2、MCP-1、PPAR(Δ、α、およびβ/δ)遺伝子の発現、免疫複合体、好中球性食作用、および補完系の代替経路、およびシトキンレベルの代替経路によって誘導される酸素反応種の好中球産生の測定によって評価されました。変数は、治療の前後に評価されました。我々の発見は、C + Aの補体活性とCのこれらのマーカーの増加、特に反応性酸素種の産生および食作用活性を除いて、治療群では、いくつかの炎症性メディエーター(補体活性と好中球が破裂)の安定性を示しました。TNF-αはすべてのグループで有意に増加しました。C + Aでは、治療後にIL-4とIL-2が増加し、「O」ダイエットを与えられた牛によって生成された牛乳を受け取ったグループでは、CCL20とIL-27が増加しました。 結論:全体として、Cと比較して、牛乳の生体増殖は、代替補体経路と好中球の活性の安定化と関連し、異なるサイトカインレベルを調節しました。

範囲:栄養は、免疫能の主要な要因です。目的は、次の食事のいずれかを授与された乳牛によって生成された牛乳を消費した後、高齢者の免疫状態を評価することでした:コントロール食(C)、C +ビタミンE +セレニウム(C + A)、C +ヒマワリオイル(C + O)、およびC +ヒマワリ油 +ビタミンE +セレニウム(A + O)。 方法と結果:60人の高齢者が12週間、これらのバイオ酸化ミルクのいずれかを受け取りました。免疫応答は、COX-1、COX-2、MCP-1、PPAR(Δ、α、およびβ/δ)遺伝子の発現、免疫複合体、好中球性食作用、および補完系の代替経路、およびシトキンレベルの代替経路によって誘導される酸素反応種の好中球産生の測定によって評価されました。変数は、治療の前後に評価されました。我々の発見は、C + Aの補体活性とCのこれらのマーカーの増加、特に反応性酸素種の産生および食作用活性を除いて、治療群では、いくつかの炎症性メディエーター(補体活性と好中球が破裂)の安定性を示しました。TNF-αはすべてのグループで有意に増加しました。C + Aでは、治療後にIL-4とIL-2が増加し、「O」ダイエットを与えられた牛によって生成された牛乳を受け取ったグループでは、CCL20とIL-27が増加しました。 結論:全体として、Cと比較して、牛乳の生体増殖は、代替補体経路と好中球の活性の安定化と関連し、異なるサイトカインレベルを調節しました。

SCOPE: Nutrition is a major contributing factor for immunocompetence. The aim was to assess the immune status of older people after consuming milk produced by lactating cows fed with one of the following diets: control diet (C), C + vitamin E + selenium (C + A), C + sunflower oil (C + O), and C + sunflower oil + vitamin E + selenium (A + O). METHODS AND RESULTS: Sixty elderly people received one of these biofortified milks for 12 weeks. Immune response was assessed by measurement of the expression of COX-1, COX-2, MCP-1, PPAR (δ, α, and β/δ) genes, neutrophil production of oxygen reactive species induced by immune complexes, neutrophil phagocytosis and lytic activity of the alternative pathway of the complement system, and cytokine levels. Variables were assessed before and after treatment. Our findings showed stability of some inflammatory mediators (complement activity and neutrophils burst) in treatment groups, except complement activity in C + A, and an increase of these markers in C, especially reactive oxygen species production and phagocytic activity. TNF-α was significantly increased in all groups. In C + A, IL-4 and IL-2 increased after treatment, and in the group that received the milk produced by cows fed with "O" diet, CCL20 and IL-27 increased. CONCLUSION: Overall, as compared to C, milk biofortification was associated with stabilization of the activity of alternative complement pathway and the neutrophils burst, and modulated different cytokines levels.

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