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Journal of AOAC International2018Jan01Vol.101issue(1)

アレルゲンとグルテンの商業ELISA測定:ケーススタディから学ぶことができること

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

過去10年間、ELISAテストキットの結果はしばしば欠陥があると批判されてきました。したがって、ELISAがほとんどの食物アレルゲンおよびグルテン分析のニーズに使用されていることは直感に反するように思われるかもしれません。比較可能な代替方法の非利用性に加えて、使用された方法が市場で長い検証と学習期間があったという事実です。この出版物は、干渉、交差反応性の問題、キャリブレーター、断片化されたアレルゲンとグルテン、マトリックスの影響、誤解された意図的な声明に関するいくつかのケーススタディを提示します。その後、関連する検証パラメーターLOD、LOQ、選択性、および精度について説明します。最後に、ELISAテストキットユーザー向けの実用的な推奨事項の包括的なリストが提示されています。

過去10年間、ELISAテストキットの結果はしばしば欠陥があると批判されてきました。したがって、ELISAがほとんどの食物アレルゲンおよびグルテン分析のニーズに使用されていることは直感に反するように思われるかもしれません。比較可能な代替方法の非利用性に加えて、使用された方法が市場で長い検証と学習期間があったという事実です。この出版物は、干渉、交差反応性の問題、キャリブレーター、断片化されたアレルゲンとグルテン、マトリックスの影響、誤解された意図的な声明に関するいくつかのケーススタディを提示します。その後、関連する検証パラメーターLOD、LOQ、選択性、および精度について説明します。最後に、ELISAテストキットユーザー向けの実用的な推奨事項の包括的なリストが提示されています。

During the last decade, results from ELISA test kits have often been criticized as being flawed. Therefore, it may appear counterintuitive that ELISAs are used for most food allergen and gluten analytical needs. One reason, in addition to the nonavailability of comparable alternative methods, is the fact that the methods used underwent a long validation and learning period in the market. This publication presents several case studies on interference, cross-reactivity issues, calibrators, fragmented allergens and gluten, matrix influences, and misunderstood intended-use statements. Afterward, the relevant validation parameter LOD, LOQ, selectivity, and precision are discussed. Finally, a comprehensive list of practical recommendations for ELISA test kit users is presented.

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