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Journal of animal science2018Apr03Vol.96issue(3)

飼料効率のランキングの一貫性と、成長する子牛間の動物間変動に関連するメカニズム

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

この研究では、無傷の雄のホルスタイン子牛の飼料利用の効率における動物間変動を説明するための可能なメカニズムを調査しました。さらに、子牛の飼料効率(FE)ランキング(n = 26)が年齢や食事の質のために変化したかどうかを調べました。子牛は、P1およびP3中に高品質の食事(11.8 MJ/kg DMの計算可能なエネルギー[ME])および低品質の食事(計算されたMEのMEを計算した3つの期間(P1、P2、およびP3)で評価されました。7.7 mj/kg dm)P2中。調査期間はそれぞれ84、119、および127日でした。P1、P2、およびP3の子牛の初期年齢はそれぞれ7、11、および15か月であり、初期体重(BW)はそれぞれ245、367、および458 kgでした。個々の乾物摂取量(DMI)、平均1日のゲイン(ADG)、食事消化率、および熱生成(HP)がすべての期間で測定されました。測定されたFEインデックスは、残留飼料摂取量(RFI)、ゲインとフィード比(G:F)、残留ゲイン(RG)、残留ゲインと吸気(RIG)、HP-T-ME摂取量(RIG)(RIG)でした(RIG)HP/MEI)、および残留熱生成(RHP)。統計分析のために、各期間における動物のパフォーマンスデータはRFIによってランク付けされ、高RFIグループ(H-RFI、M-RFI、およびL-RFI)に分類されました。RFIは、3つの期間すべてで、生体内消化性、年齢、BW、BCS、またはADGと相関していませんでした。L-RFIグループは、DMI、MEI、HPが最も低く、エネルギー(RE)、およびRE/ADGを保持していました。Longissimus dorsi筋肉の化学分析は、L-RFIグループのタンパク質の割合が高いことと、H-RFIグループと比較して脂肪の割合が低いことを示しています。L-からH-RFI子牛を分離する主なメカニズムは、堆積した組織のタンパク質対脂肪比であることを示唆しました。効率がKG/日(DMIおよびADG)に関連し、毎日の保持エネルギーに関連していない場合、選択された効率的なL-RFI子牛は、効率の低いH-RFI子牛よりも多くのタンパク質と1日あたりの脂肪が少なくなりました。ただし、組織内の脂肪沈着と比較してタンパク質の大幅な熱循環および維持エネルギー要件を考慮した場合、効率の変動が効率的なエネルギー利用によって部分的に説明されるという仮説を排除することはできませんでした。RFIの効率に応じた子牛のランキング分類は、食事の質と年齢とは無関係でした。

この研究では、無傷の雄のホルスタイン子牛の飼料利用の効率における動物間変動を説明するための可能なメカニズムを調査しました。さらに、子牛の飼料効率(FE)ランキング(n = 26)が年齢や食事の質のために変化したかどうかを調べました。子牛は、P1およびP3中に高品質の食事(11.8 MJ/kg DMの計算可能なエネルギー[ME])および低品質の食事(計算されたMEのMEを計算した3つの期間(P1、P2、およびP3)で評価されました。7.7 mj/kg dm)P2中。調査期間はそれぞれ84、119、および127日でした。P1、P2、およびP3の子牛の初期年齢はそれぞれ7、11、および15か月であり、初期体重(BW)はそれぞれ245、367、および458 kgでした。個々の乾物摂取量(DMI)、平均1日のゲイン(ADG)、食事消化率、および熱生成(HP)がすべての期間で測定されました。測定されたFEインデックスは、残留飼料摂取量(RFI)、ゲインとフィード比(G:F)、残留ゲイン(RG)、残留ゲインと吸気(RIG)、HP-T-ME摂取量(RIG)(RIG)でした(RIG)HP/MEI)、および残留熱生成(RHP)。統計分析のために、各期間における動物のパフォーマンスデータはRFIによってランク付けされ、高RFIグループ(H-RFI、M-RFI、およびL-RFI)に分類されました。RFIは、3つの期間すべてで、生体内消化性、年齢、BW、BCS、またはADGと相関していませんでした。L-RFIグループは、DMI、MEI、HPが最も低く、エネルギー(RE)、およびRE/ADGを保持していました。Longissimus dorsi筋肉の化学分析は、L-RFIグループのタンパク質の割合が高いことと、H-RFIグループと比較して脂肪の割合が低いことを示しています。L-からH-RFI子牛を分離する主なメカニズムは、堆積した組織のタンパク質対脂肪比であることを示唆しました。効率がKG/日(DMIおよびADG)に関連し、毎日の保持エネルギーに関連していない場合、選択された効率的なL-RFI子牛は、効率の低いH-RFI子牛よりも多くのタンパク質と1日あたりの脂肪が少なくなりました。ただし、組織内の脂肪沈着と比較してタンパク質の大幅な熱循環および維持エネルギー要件を考慮した場合、効率の変動が効率的なエネルギー利用によって部分的に説明されるという仮説を排除することはできませんでした。RFIの効率に応じた子牛のランキング分類は、食事の質と年齢とは無関係でした。

This study investigated the possible mechanisms for explaining interanimal variation in efficiency of feed utilization in intact male Holstein calves. Additionally, we examined whether the feed efficiency (FE) ranking of calves (n = 26) changed due to age and/or diet quality. Calves were evaluated during three periods (P1, P2, and P3) while fed a high-quality diet (calculated mobilizable energy [ME] of 11.8 MJ/kg DM) during P1 and P3, and a low-quality diet (calculated ME of 7.7 MJ/kg DM) during P2. The study periods were 84, 119, and 127 d, respectively. Initial ages of the calves in P1, P2, and P3 were 7, 11, and 15 mo, respectively, and initial body weight (BW) were 245, 367, and 458 kg, respectively. Individual dry matter intake (DMI), average daily gain (ADG), diet digestibility, and heat production (HP) were measured in all periods. The measured FE indexes were: residual feed intake (RFI), the gain-to-feed ratio (G:F), residual gain (RG), residual gain and intake (RIG), the ratio of HP-to-ME intake (HP/MEI), and residual heat production (RHP). For statistical analysis, animals' performance data in each period, were ranked by RFI, and categorized into high-, medium-, and low-RFI groups (H-RFI, M-RFI, and L-RFI). RFI was not correlated with in vivo digestibility, age, BW, BCS, or ADG in all three periods. The L-RFI group had lowest DMI, MEI, HP, retained energy (RE), and RE/ADG. Chemical analysis of the longissimus dorsi muscle shows that the L-RFI group had a higher percentage of protein and a lower percentage of fat compared to the H-RFI group. We suggested that the main mechanism separating L- from H-RFI calves is the protein-to-fat ratio in the deposited tissues. When efficiency was related to kg/day (DMI and ADG) and not to daily retained energy, the selected efficient L-RFI calves deposited more protein and less fat per daily gain than less efficient H-RFI calves. However, when the significant greater heat increment and maintenance energy requirement of protein compared to fat deposition in tissue were considered, we could not exclude the hypothesis that variation in efficiency is partly explained by efficient energy utilization. The ranking classification of calves to groups according to their RFI efficiency was independent of diet quality and age.

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