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Food chemistry2018Aug01Vol.256issue()

硫黄酸によるグレープ種子と皮膚プロアントシアニジンポリマーをオリゴマーに分解するためのアプローチ

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

グレープ種子と皮膚プロアントシアニジンポリマーをオリゴマーに分解する効率的な方法を開発するために、60°Cの温度、60分の反応時間、サンプル硫酸比が1:0.2のグレープ種子の最適化された硫酸分解条件を開発するためにまた、40°Cの温度のブドウ皮膚の場合、60分の反応時間とサンプル硫酸比1:0.2が確立されました。その後、HSCCCとPREP-HPLCを使用して、分解生成物から個々のプロアントシアニジンオリゴマーを分別および分離しました。合計10の二量体または三量体のプロシアニジンが得られ、それらのほとんどは高収量を示しました(グレープシードではランあたり0.7mgから13.6mg、グレープスキンではランあたり0.5mgから4.1mg)および高純度(90%を超える)。提案された方法は、自然に豊富で無駄なポリマーのものからオリゴマープロアントシアニジンを大量に調製するための新しい方法を提供します。

グレープ種子と皮膚プロアントシアニジンポリマーをオリゴマーに分解する効率的な方法を開発するために、60°Cの温度、60分の反応時間、サンプル硫酸比が1:0.2のグレープ種子の最適化された硫酸分解条件を開発するためにまた、40°Cの温度のブドウ皮膚の場合、60分の反応時間とサンプル硫酸比1:0.2が確立されました。その後、HSCCCとPREP-HPLCを使用して、分解生成物から個々のプロアントシアニジンオリゴマーを分別および分離しました。合計10の二量体または三量体のプロシアニジンが得られ、それらのほとんどは高収量を示しました(グレープシードではランあたり0.7mgから13.6mg、グレープスキンではランあたり0.5mgから4.1mg)および高純度(90%を超える)。提案された方法は、自然に豊富で無駄なポリマーのものからオリゴマープロアントシアニジンを大量に調製するための新しい方法を提供します。

To develop an efficient method for degradation of grape seed and skin proanthocyanidins polymers into oligomers, an optimized sulphurous acid degradation conditions for grape seed with the temperature of 60 °C, reaction time of 60 min and sample-sulphurous acid ratio of 1:0.2, and for grape skin with the temperature of 40 °C, reaction time of 60 min and sample-sulphurous acid ratio of 1:0.2, were established. Afterwards, HSCCC and prep-HPLC were used to fractionate and isolate individual proanthocyanidin oligomers from the degradation products. Total of ten dimeric or trimeric procyanidins were obtained, and most of them presented high yield (from 0.7 mg to 13.6 mg per run in grape seed and from 0.5 mg to 4.1 mg per run in grape skin) and high purity (over 90%). The proposed method provides a new way for large preparation of oligomeric proanthocyanidins from naturally abundant and wasted polymeric ones.

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