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Food and chemical toxicology : an international journal published for the British Industrial Biological Research Association2018Aug01Vol.118issue()

ベルギーの食品におけるヒ素の種分化パート2:シリアルとシリアル製品

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

この研究では、ベルギー市場で購入した穀物と穀物製品の75のサンプルの総ヒ素(Astot)およびさまざまなAS種の結果を報告しています。米に加えて、サンプルは小麦、パスタ、パン、朝食用シリアルでした。無機種のヒ素(ASIII)およびヒ素(ASV)、および化合物のジメチルアルシネート(DMA)およびモノメチル(MA)は、検出された種として唯一のものでした。平均ASTOTは、米で0.150±0.089mgkg-1、非リスシリアルで0.012±0.008mg kgでした。無機ヒ素画分(ASI = ASIII+ASV)はすべてのサンプルで支配され、55%〜100%の範囲でした。バスマティ米と比較して、白米と玄米では、ASTOTおよびASI濃度が有意に高いことが観察されました。非リスシリアルのグループ内では、小麦と比較して濃度が著しく低いことが示されました。30個の米サンプルはすべて、委員会規則(EU)2015/1006で定められたASIの欧州の最大制限に準拠していました。規制制限は確かに消費者の健康を保護するのに役立ちますが、我々の結果は、現在固定されたヨーロッパの最大レベルが、ベルギーでは、既知の発がん性物質であるASIへの人間の曝露に影響を与えるとは予想されていないことを示唆しています。

この研究では、ベルギー市場で購入した穀物と穀物製品の75のサンプルの総ヒ素(Astot)およびさまざまなAS種の結果を報告しています。米に加えて、サンプルは小麦、パスタ、パン、朝食用シリアルでした。無機種のヒ素(ASIII)およびヒ素(ASV)、および化合物のジメチルアルシネート(DMA)およびモノメチル(MA)は、検出された種として唯一のものでした。平均ASTOTは、米で0.150±0.089mgkg-1、非リスシリアルで0.012±0.008mg kgでした。無機ヒ素画分(ASI = ASIII+ASV)はすべてのサンプルで支配され、55%〜100%の範囲でした。バスマティ米と比較して、白米と玄米では、ASTOTおよびASI濃度が有意に高いことが観察されました。非リスシリアルのグループ内では、小麦と比較して濃度が著しく低いことが示されました。30個の米サンプルはすべて、委員会規則(EU)2015/1006で定められたASIの欧州の最大制限に準拠していました。規制制限は確かに消費者の健康を保護するのに役立ちますが、我々の結果は、現在固定されたヨーロッパの最大レベルが、ベルギーでは、既知の発がん性物質であるASIへの人間の曝露に影響を与えるとは予想されていないことを示唆しています。

This study reports results of total arsenic (Astot) and various As species in 75 samples of cereals and cereal products bought on the Belgian market. In addition to rice, the samples were wheat, pasta, bread and some breakfast cereals. The inorganic species arsenite (AsIII) and arsenate (AsV), and the organic As compounds dimethyl arsinate (DMA) and monomethyl arsonate (MA) were the only As species detected. Mean Astot was 0.150 ± 0.089 mg kg-1 in rice and 0.012 ± 0.008 mg kg- in the non-rice cereals. The inorganic arsenic fraction (Asi = AsIII + AsV) dominated in all samples and was in the range 55%-100%. Significantly higher Astot and Asi concentrations were observed in white rice and brown rice compared to Basmati rice. Within the group of non-rice cereals bread and pasta showed significantly lower concentrations compared to wheat. All 30 rice samples were conform to the European maximum limits for Asi, laid down in Commission Regulation (EU) 2015/1006. Although regulatory limits certainly can help to protect consumer health, our results suggest that the currently fixed European maximum levels are, in Belgium, not expected to have any impact on the human exposure to Asi, which is a known carcinogenic substance.

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