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Molecular nutrition & food research2018Jun01Vol.62issue(12)

スルフォラファンは、熱ショックタンパク質の共軸チップを上方制御し、アルツハイマー病のマウスモデルでアミロイド-βとタウをクリアします

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

範囲:スルフォラファンは、アブラナ科野菜に濃縮されたハーブイソチオシアネートです。ここで、著者らは、スルフォラファンがアルツハイマー病(AD)の2つの主要な病理学的因子であるアミロイド-β(Aβ)とタウの産生を調節するかどうかを調査しています。 方法と結果:Sulforaphaneの効果を研究するために、ADのトリプルトランスジェニックマウスモデル(3×TG-AD)を使用します。スルフォラファンの経口侵害は、3×Tg-ADマウスのタウとリン酸化タウのモノマーおよびポリマー型のタンパク質レベルを低下させます。ただし、スルフォラファン治療は、アミロイド前駆体タンパク質またはタウのmRNA発現に影響しません。以前の研究では、Aβとタウの代謝が熱ショックタンパク質(HSP)のCO-CHAPERONE、HSP70相互作用タンパク質(CHIP)のC末端に影響されることが示されているため、著者はスルフォラファンがチップを調節できるかどうかを調べます。著者らは、スルフォラファン治療がチップとHSP70のレベルを増加させることを発見しました。さらに、3×Tg-ADマウスに由来するチップ欠損初代ニューロンの観察は、スルフォラファン処理がチップレベルを増加させ、Aβとタウの蓄積をクリアすることを示唆しています。最後に、スルフォラファンは、新しいオブジェクト/位置認識テストとコンテキスト恐怖条件付けテストによって明らかになるように、3×TG-ADマウスのメモリを改善しました。 結論:これらの結果は、スルフォラファン治療がチップを上方制御し、AD患者のAβとタウの蓄積を減らす可能性があることを示しています。

範囲:スルフォラファンは、アブラナ科野菜に濃縮されたハーブイソチオシアネートです。ここで、著者らは、スルフォラファンがアルツハイマー病(AD)の2つの主要な病理学的因子であるアミロイド-β(Aβ)とタウの産生を調節するかどうかを調査しています。 方法と結果:Sulforaphaneの効果を研究するために、ADのトリプルトランスジェニックマウスモデル(3×TG-AD)を使用します。スルフォラファンの経口侵害は、3×Tg-ADマウスのタウとリン酸化タウのモノマーおよびポリマー型のタンパク質レベルを低下させます。ただし、スルフォラファン治療は、アミロイド前駆体タンパク質またはタウのmRNA発現に影響しません。以前の研究では、Aβとタウの代謝が熱ショックタンパク質(HSP)のCO-CHAPERONE、HSP70相互作用タンパク質(CHIP)のC末端に影響されることが示されているため、著者はスルフォラファンがチップを調節できるかどうかを調べます。著者らは、スルフォラファン治療がチップとHSP70のレベルを増加させることを発見しました。さらに、3×Tg-ADマウスに由来するチップ欠損初代ニューロンの観察は、スルフォラファン処理がチップレベルを増加させ、Aβとタウの蓄積をクリアすることを示唆しています。最後に、スルフォラファンは、新しいオブジェクト/位置認識テストとコンテキスト恐怖条件付けテストによって明らかになるように、3×TG-ADマウスのメモリを改善しました。 結論:これらの結果は、スルフォラファン治療がチップを上方制御し、AD患者のAβとタウの蓄積を減らす可能性があることを示しています。

SCOPE: Sulforaphane is an herbal isothiocyanate enriched in cruciferous vegetables. Here, the authors investigate whether sulforaphane modulates the production of amyloid-β (Aβ) and tau, the two main pathological factors in Alzheimer's disease (AD). METHODS AND RESULTS: A triple transgenic mouse model of AD (3 × Tg-AD) is used to study the effect of sulforaphane. Oral gavage of sulforaphane reduces protein levels of monomeric and polymeric forms of Aβ as well as tau and phosphorylated tau in 3 × Tg-AD mice. However, sulforaphane treatment do not affect mRNA expression of amyloid precursor protein or tau. As previous studies show that Aβ and tau metabolism are influenced by a heat shock protein (HSP) co-chaperone, C-terminus of HSP70-interacting protein (CHIP), the authors examine whether sulforaphane can modulate CHIP. The authors find that sulforaphane treatment increase levels of CHIP and HSP70. Furthermore, observations of CHIP-deficient primary neurons derived from 3 × Tg-AD mice suggest that sulforaphane treatment increase CHIP level and clear the accumulation of Aβ and tau. Finally, sulforaphane ameliorated memory deficits in 3 × Tg-AD mice as reveal by novel object/location recognition tests and contextual fear conditioning tests. CONCLUSION: These results demonstrate that sulforaphane treatment upregulates CHIP and has the potential to decrease the accumulation of Aβ and tau in patients with AD.

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