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背景:食品のサイズが大きいほど、食物摂取量の増加を促進しますが、ポーションサイズの効果を説明するメカニズムは不明です。本研究では、食事時にプレートをクリアする傾向が、より大きなポーションサイズに応じて、より大きな食物摂取に関連しているかどうかを調べました。 方法:私たちは、自己報告された常習的なプレートクリアラー(n = 48)または非プレートクリアラー(n = 41)のいずれかである女性参加者を採用しました。被験者間デザインでは、参加者はパスタの「通常」(500g)または「大きな」(1000g)部分のいずれかを昼食に提供し、望むだけ食べました。 結果:ポーションサイズとプレートクリアリング傾向の間に有意な相互作用は見つかりませんでした。ポーションサイズは、プレートクリアラーと非プレートクリアラーの両方の食物摂取量に同様のサイズの影響を及ぼしました。ポーションサイズの重要な主な効果が見つかりました。これにより、参加者は、通常の部分と通常の部分と対応すると大幅に消費されました(100.55g差、p <.001、ηp2= 0.16)。また、プレートクリアリングの重要な主な効果もありました。食事をするときにプレートをクリアする傾向がある参加者は、非プレートのクリアラーよりも大幅に消費されました(68.21gの差、p = .006、ηp2= 0.08)。 結論:食べるときにプレートを片付ける傾向は、昼食時の食事中の食物摂取量の増加と関連していました。ランチタイムの食事の部分サイズを増やすと、食物摂取量が増加しましたが、参加者のプレートを解除する傾向に関係なく、食物摂取量を増やす傾向が観察されました。
背景:食品のサイズが大きいほど、食物摂取量の増加を促進しますが、ポーションサイズの効果を説明するメカニズムは不明です。本研究では、食事時にプレートをクリアする傾向が、より大きなポーションサイズに応じて、より大きな食物摂取に関連しているかどうかを調べました。 方法:私たちは、自己報告された常習的なプレートクリアラー(n = 48)または非プレートクリアラー(n = 41)のいずれかである女性参加者を採用しました。被験者間デザインでは、参加者はパスタの「通常」(500g)または「大きな」(1000g)部分のいずれかを昼食に提供し、望むだけ食べました。 結果:ポーションサイズとプレートクリアリング傾向の間に有意な相互作用は見つかりませんでした。ポーションサイズは、プレートクリアラーと非プレートクリアラーの両方の食物摂取量に同様のサイズの影響を及ぼしました。ポーションサイズの重要な主な効果が見つかりました。これにより、参加者は、通常の部分と通常の部分と対応すると大幅に消費されました(100.55g差、p <.001、ηp2= 0.16)。また、プレートクリアリングの重要な主な効果もありました。食事をするときにプレートをクリアする傾向がある参加者は、非プレートのクリアラーよりも大幅に消費されました(68.21gの差、p = .006、ηp2= 0.08)。 結論:食べるときにプレートを片付ける傾向は、昼食時の食事中の食物摂取量の増加と関連していました。ランチタイムの食事の部分サイズを増やすと、食物摂取量が増加しましたが、参加者のプレートを解除する傾向に関係なく、食物摂取量を増やす傾向が観察されました。
BACKGROUND: Larger portion sizes of food promote increased food intake, although the mechanisms explaining the portion size effect are unclear. In the present study we examined whether the tendency to clear one's plate when eating is associated with greater food intake in response to larger portion size. METHOD: We recruited female participants who were either self-reported habitual plate clearers (N = 48) or non-plate clearers (N = 41) into a laboratory study. In a between-subjects design, participants were served either a 'normal' (500 g) or 'large' (1000 g) portion of pasta for lunch and ate as much as they desired. RESULTS: There was no significant interaction found between portion size and plate-clearing tendencies; portion size had a similar sized effect on food intake in both plate clearers and non-plate clearers. A significant main effect of portion size was found, whereby participants consumed significantly more when served the large versus the normal portion (100.55 g difference, p < .001, ηp2 = 0.16). There was also a significant main effect of plate clearing; participants with a tendency to clear their plate when eating consumed significantly more than non-plate clearers (68.21 g difference, p = .006, ηp2 = 0.08). CONCLUSIONS: The tendency to clear one's plate when eating was associated with increased food intake during a lunchtime meal. Increasing the portion size of the lunchtime meal increased food intake, although the tendency for a larger portion size to increase food intake was observed irrespective of participant plate-clearing tendencies.
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