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背景と目的:サルコペニアに関するアジアワーキンググループ(AWG)の基準で定義されているように、股関節骨折の高齢患者のサルコペニアの危険因子として栄養失調と慢性炎症を評価する。 方法と研究デザイン:股関節骨折の合計327人の高齢患者が、この遡及的観察研究に登録されました。主な結果尺度は、高齢患者のサルコペニアの栄養状態と栄養上の危険因子でした。Sarcopeniaの診断は、AWGSのガイドラインに従って行われました。全身濃度測定分析を使用して骨格筋の腫瘤を測定し、筋肉の強度をハンドグリップテストによって評価しました。多変量回帰分析を利用して、股関節骨折患者のサルコペニアの栄養リスク因子を分析しました。 結果:股関節骨折(男性78人、女性249人)の患者327人のうち、サルコペニアの有病率はそれぞれ男性と女性でそれぞれ60.3%および30.1%でした。股関節骨折のサルコペニア患者における男性と女性(低BMI、低アルブミン血症、および低タンパク質血症)における栄養失調の3つの指標の割合は、それぞれ23.4%、31.9%、および21.3%、21.3%、21.3%、37.3%でした。サルコペニアと股関節骨折の男性と女性の慢性炎症のマーカー(CRPおよびESRの増加)の有病率は、それぞれ74.9%および52.2%、49.3%と85.1%でした。共変量を調整した後、女性の低いBMIおよび低タンパク血症は、非サルコペニアよりもそれぞれ2.9倍および2.1倍のサルコペニアのリスクが高くなりました。 結論:本研究では、股関節骨折の高齢患者におけるサルコペニアと栄養失調と慢性炎症因子の間の強い関係が明らかになりました。
背景と目的:サルコペニアに関するアジアワーキンググループ(AWG)の基準で定義されているように、股関節骨折の高齢患者のサルコペニアの危険因子として栄養失調と慢性炎症を評価する。 方法と研究デザイン:股関節骨折の合計327人の高齢患者が、この遡及的観察研究に登録されました。主な結果尺度は、高齢患者のサルコペニアの栄養状態と栄養上の危険因子でした。Sarcopeniaの診断は、AWGSのガイドラインに従って行われました。全身濃度測定分析を使用して骨格筋の腫瘤を測定し、筋肉の強度をハンドグリップテストによって評価しました。多変量回帰分析を利用して、股関節骨折患者のサルコペニアの栄養リスク因子を分析しました。 結果:股関節骨折(男性78人、女性249人)の患者327人のうち、サルコペニアの有病率はそれぞれ男性と女性でそれぞれ60.3%および30.1%でした。股関節骨折のサルコペニア患者における男性と女性(低BMI、低アルブミン血症、および低タンパク質血症)における栄養失調の3つの指標の割合は、それぞれ23.4%、31.9%、および21.3%、21.3%、21.3%、37.3%でした。サルコペニアと股関節骨折の男性と女性の慢性炎症のマーカー(CRPおよびESRの増加)の有病率は、それぞれ74.9%および52.2%、49.3%と85.1%でした。共変量を調整した後、女性の低いBMIおよび低タンパク血症は、非サルコペニアよりもそれぞれ2.9倍および2.1倍のサルコペニアのリスクが高くなりました。 結論:本研究では、股関節骨折の高齢患者におけるサルコペニアと栄養失調と慢性炎症因子の間の強い関係が明らかになりました。
BACKGROUND AND OBJECTIVES: To evaluate malnutrition and chronic inflammation as risk factors for sarcopenia in elderly patients with hip fractures, as defined by the criteria of the Asian Working Group on Sarcopenia (AWGS). METHODS AND STUDY DESIGN: A total of 327 elderly patients with hip fractures were enrolled in this retrospective observational study. The main outcome measure was the nutritional status and nutritional risk factors for sarcopenia in elderly patients. Diagnosis of sarcopenia was made according to the guidelines of the AWGS. Whole body densitometry analysis was used to measure skeletal muscle mass, and muscle strength was evaluated by handgrip testing. Multivariable regression analysis was utilized to analyze the nutritional risk factors for sarcopenia in patients with hip fractures. RESULTS: Of 327 patients with hip fractures (78 men and 249 women), the prevalence of sarcopenia was 60.3% and 30.1% in men and women, respectively. The rates of three indicators of malnutrition in men and women (low BMI, hypoalbuminemia, and hypoproteinemia) in sarcopenia patients with hip fractures were 23.4%, 31.9%, and 53.2% and 21.3%, 21.3%, and 37.3%, respectively. The prevalence of markers of chronic inflammation (increased CRP and ESR) in men and women with sarcopenia and hip fractures were 74.9% and 52.2%, and 49.3% and 85.1%, respectively. After adjusting for covariates, low BMI and hypoproteinemia in women were associated with a 2.9- and 2.1-fold greater risk of sarcopenia than non-sarcopenia, respectively. CONCLUSIONS: The present study revealed a strong relationship between sarcopenia and malnutrition and chronic inflammatory factors in elderly patients with hip fractures.
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