Loading...
Journal of analytical toxicology2018Sep01Vol.42issue(7)

さまざまなドカおよびシーシャタバコ製品におけるニコチンとタールレベルの分析的決定

,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

中東では、ドカやシーシャなどのタバコベースの製品に関する正確なデータや文献はありません。提案された研究の目的は、地元の市場で販売されているさまざまな種類のドカとシーシャ製品のニコチンとTARのレベルを定量化することです。DokhaおよびShisha製品のニコチンの量は、Robert M. Chapinによって提案された「キス」と「silicotungstic酸」法の組み合わせを使用して定量的に決定できます。煙サンプルからのタール残留物は、煙が電子制御された真空ポンプの入口を通過する際に、分離漏斗のストップコック(タップ)の前に置かれたガラスウールに収集されました。DokhaおよびShishaサンプルのニコチンレベルは、それぞれ23.83から52.80 mg/gおよび0.80〜20.52 mg/gの範囲でした。ニコチンレベルは、タバコ製品によって異なります。タバコで0.5〜19.5 mg/g、嗅ぎタバコで10.3から23.1 mg/g、電子タバコで11〜18 mg/g、噛むタバコで2.9から16.6 mg/gまで変化します。DokhaおよびShishaのサンプルのTARレベルは、それぞれ21.6〜45.02 mg/gと1.68〜11.87 mg/gの範囲でした。喫煙者は、肺がん、慢性閉塞性肺疾患、肺気腫、冠動脈疾患のリスクが高く、ドカおよびシーシャタバコ製品に存在するニコチンとタールが存在するためです。これらの発見は、ドカとシーシャのタバコ製品がタバコのより安全な代替品であるというティーンエイジャーの間の広範な信念と矛盾しています。

中東では、ドカやシーシャなどのタバコベースの製品に関する正確なデータや文献はありません。提案された研究の目的は、地元の市場で販売されているさまざまな種類のドカとシーシャ製品のニコチンとTARのレベルを定量化することです。DokhaおよびShisha製品のニコチンの量は、Robert M. Chapinによって提案された「キス」と「silicotungstic酸」法の組み合わせを使用して定量的に決定できます。煙サンプルからのタール残留物は、煙が電子制御された真空ポンプの入口を通過する際に、分離漏斗のストップコック(タップ)の前に置かれたガラスウールに収集されました。DokhaおよびShishaサンプルのニコチンレベルは、それぞれ23.83から52.80 mg/gおよび0.80〜20.52 mg/gの範囲でした。ニコチンレベルは、タバコ製品によって異なります。タバコで0.5〜19.5 mg/g、嗅ぎタバコで10.3から23.1 mg/g、電子タバコで11〜18 mg/g、噛むタバコで2.9から16.6 mg/gまで変化します。DokhaおよびShishaのサンプルのTARレベルは、それぞれ21.6〜45.02 mg/gと1.68〜11.87 mg/gの範囲でした。喫煙者は、肺がん、慢性閉塞性肺疾患、肺気腫、冠動脈疾患のリスクが高く、ドカおよびシーシャタバコ製品に存在するニコチンとタールが存在するためです。これらの発見は、ドカとシーシャのタバコ製品がタバコのより安全な代替品であるというティーンエイジャーの間の広範な信念と矛盾しています。

In the Middle East, there is no precise data and literature on tobacco-based products, such as dokha and shisha. The proposed study aims to quantify the levels of nicotine and tar in different kinds of dokha and shisha products that are sold in the local marketplace. The amount of nicotine in dokha and shisha products can be quantitatively determined using a combination of the "kissling" and "silicotungstic acid" method proposed by Robert M. Chapin. The tar residue from the smoke sample was collected on a glass wool placed before the stopcock (tap) of a separatory funnel as the smoke passes through the inlet of an electronically controlled vacuum pump. The nicotine levels in dokha and shisha samples ranged from 23.83 to 52.80 mg/g and 0.80 to 20.52 mg/g, respectively. The nicotine level varies between different tobacco products. It varies from 0.5 to 19.5 mg/g in cigarettes, from 10.3 to 23.1 mg/g in snuff tobacco, from 11 to 18 mg/g in electronic cigarettes and from 2.9 to 16.6 mg/g in chewing tobacco. The tar levels in the dokha and shisha samples ranged from 21.6 to 45.02 mg/g and 1.68 to 11.87 mg/g, respectively. Smokers are at a high risk of getting lung cancer, chronic obstructive pulmonary disease, emphysema and coronary artery disease owing to the high levels of nicotine and tar present in dokha and shisha tobacco products. These findings contradict the widespread belief among teenagers that dokha and shisha tobacco products are safer alternatives to cigarettes.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google